Najviac koní má nový smart BRABUS

Môže byť pôžitku z jazdy trochu viac? Tak silný ako nové modely smart BRABUS nebol doposiaľ žiaden sériový smart. Pretože menovitý výkon a maximálny krútiaci moment v porovnaní s predchodcom vzrástli o 5 kW prípadne 23 Nm na 80 kW/109 k pri 5 750/min a 170 Nm pri 2 000/min. Primerane športové sú jazdné výkony: smart BRABUS fortwo zrýchli z 0 na 100 km/h za 9,5 sekúnd, a smart BRABUS forfour jazdí rýchlosťou až do 180 km/h.

smart BRABUSsmart BRABUS

Silnejší turbomotor však nie je jedinou technickou prednosťou. K športovým jazdným vlastnostiam prispievajú nasledujúce komplexné úpravy:

  • Tlak paliva sa zvýšil o 2 bar. Bol optimalizovaný prívod vzduchu do motora.
    • Pruženie/tlmenie športového podvozku BRABUS Performance sú v porovnaní so športovým podvozkom BRABUS o 20% tuhšie, stabilizátor na prednej náprave znižuje náklon karosérie o 9 %, systém ESP® má špeciálne nastavenie.
  • Športovo nastavené priame riadenie s posilňovačom riadenia závislým od rýchlosti a variabilným prevodom riadenia má špeciálne pre smart BRABUS zvýšený vratný moment volantu. Riadenie tak vracia ešte silnejšiu odozvu o aktuálnom gripe pneumatík a zvyšuje tak intenzitu spojenia medzi vodičom a vozidlom. To zlepšuje kontrolu nad vozidlom a zvyšuje pôžitok z jazdy.
  • S odozvou rýchlejšou až o 40 percent a kratším prevodovým pomerom ako na modeli s výkonom 66 kW má 6-stupňová dvojspojková prevodovka twinamic športový charakter. Okrem toho je vybavená funkciou race start, v rámci ktorej sa automaticky nastavia otáčky a preklz spojky optimálne na dosiahnutie maximálneho zrýchlenia zo stoja. Na využitie funkcie race start stačí, aby vodič povolil brzdu potom, ako ju predtým stlačil a šliapol na plynový pedál.
  • Športová výfuková sústava BRABUS bola optimalizovaná v otázke protitlaku.

smart BRABUS

Vizuálne sa špičkové športové modely aktuálnej generácie smart odlišujú zadnou vložkou difúzora v matnej sivej farbe s koncovkami výfuku so vzhľadom chrómu ako aj sivými, leštenými a matnými diskami z ľahkej zliatiny BRABUS Monoblock IX. Smart fortwo má obuté športové pneumatiky Yokohama s rozmermi 185/50 R 16 H (vpredu) a 205/40 R 17 H (vzadu). V prípade modelu smart forfour sú rozmery 185/45 R 17 H (vpredu) a 205/40 R 17 H (vzadu). Všetky modely smart BRABUS majú sériovo uzamykateľnú príručnú odkladaciu skrinku, balík Cool & Audio a funkciu Výstrahy pri malom odstupe. Smart BRABUS fortwo kupé a forfour majú naviac panoramatickú strechu priamo z výrobného závodu.

smart BRABUSsmart BRABUS

smart BRABUS Xclusive: nová prémiová výbava

Nový variant špičkovej technickej výbavy BRABUS Xclusive ešte viac zvyšuje športovú eleganciu v meste. Obsahuje nasledujúce osobité prvky:

  • športové sedadlá BRABUS s čalúnením v koži napa perforovaná/koža čierna so špecifickými ozdobnými švami v sivej farbe
  • prístrojová doska BRABUS v kombinácii materiálov syntetická koža látka
    • prídavný prístroj BRABUS s hodinami a otáčkomerom
    • podlahové rohože BRABUS
    • emblém Xclusive v trojuholníku zrkadla, respektíve na stĺpiku B
    BRABUS Xclusive má sériovo aj balík snímačov a LED, vyhrievanie sedadla pre vodiča a spolujazdca a smart forfour aj sedadlá readyspace vzadu s vyberateľným nosičom batožiny.

Mnohoročná spolupráca: smart-BRABUS GmbH

smart-BRABUS GmbH je spoločný podnik spoločností smart a BRABUS a predmetom jeho činnosti je zušľachťovanie automobilov na najvyššej úrovni. V uplynulých dvanástich rokoch sa viac ako 60 000 zákazníkov rozhodlo pre produkty, ktoré boli vyvinuté alebo vyrobené v spolupráci s inžiniermi z BRABUS.

rogram individuálnych prvkov smart BRABUS tailor made umožňuje tvorivým zákazníkom nakonfigurovať si smart úplne podľa vlastných predstáv.

smart BRABUS   smart BRABUS smart BRABUS smart BRABUS  smart BRABUS  smart BRABUS

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.