V+S Welding Cup: Na domácej trati vo Vislanke Ďurkovej neprekvapilo bratov Strukovcov ani blato, zima a dážď

Neďaleko poľských hraníc sa nachádza krásna trať pri obciach Vislanka a Ďurková, ako stvorená na motocrossové zápolenie v rámci V+S Welding cupu – Regionálneho pohára Východ.

Preto sa tu začiatkom júla stretli motocrossoví jazdci, od profíkov až po hobbíkov, aby odštartovali prázdninovú sezónu. Aj napriek tomu, že je začiatok leta, vo Vislanke to vyzeralo ako počas dažďových monzúnov. Silný a hustý dážď zmenili jazdcov do minúty na čokoládové figúrky a donútili organizátorov skrátiť preteky na jednu finálovú jazdu, namiesto dvoch.

V+S Welding cup MX motocross

Spoločné rozjazdy MX65, MX85 a MX Lady

Malé kolieska MX65károv mali s blatom a koľajami skutočné problémy, no húževnatý Edko Baltés, prišiel do cieľa ako jediný spomedzi 3 štartujúcich v kategórii MX65.

Starší MX85kári sa taktiež vytrápili, hoci len v jednej jazde, no predsa. Tak ako sme si už v sezóne 2016 zvykli, holeshoty tu zvyčajne berie Márk Harcsa (HP-moto team Fehér), a ani teraz sa nestalo inak. Okrem toho si odniesol aj prvenstvo vo svojej triede,  prémiu za holeshot vo výške 10 eur, športový dres od reklamnej agentúry 3b a motokozmetiku od Motomixu. Na nosítkach záchranárov opúšťal trať Kubko Popovicz, ktorému aj touto cestou želám skoré uzdravenie.

Z dievčat sa odhodlali nastúpiť len dve, a to Laura Smoľárová a Kristína Lipovská, z ktorých do cieľa prišla len prvá menovaná.

Spoločné rozjazdy Veterán MX4, Superveterán MX4+ a priaznivci historických motocyklov Twinshock

Zdalo sa, akoby jediní, ktorí si vedeli vychutnať aj blatistú trať, boli pretekári z veteránskych tried. Zoltán Vöröš (OKR CST) sa vymanil z hnedej mely po štarte ako prvý, a teda sa mu pripísal na konto ďalší holeshot v tejto sezóne. Počas jazdy ho však na druhé miesto odsunul Gabriel  Vöröš (Vorex Gbelce) a tretí medzi veteránmi MX4 skončil Kvetoslav Lacko (AMK Tlmače).

Medzi Superveteránov nad 50 rokov (MX4+) po pauze opäť zavítal dobre známi Ukrajinec, Volodymyr Zavadetsky, ktorý svoje kvality potvrdil a zobral si víťazstvo pred druhým Jankom Uličným (Motocross club Spišské Vlachy) a tretím Romanom Čičom (Motocross team Čataj).

Twinshock, kategóriu milovníkov historických motocyklov, vyhral Vojtech Králik na ČZte.

Kategória MX2 Hobby (A+B)

Tak ako aj v minulom kole, tak aj teraz to bol Dávid Ježovica, ktorý sa postaral o holeshot.  Netešil sa z vedúceho postavenia však dlho, pretože sa pred neho dostal Richard Sekerák, ktorý nakoniec aj zvíťazil medzi mladšími MX2 Hobby A.

Starší jazdci z kategórie MX2 Hobby B sa s blatom a hustým dažďom popasovali po svojom a na stupienok víťazov to najvyššie vynieslo Dávida Tomašeka (PB racing team).

V+S Welding cup MX motocross (2)

MX1 Hobby (A+B)

Martin Bednár (KTM Bratislava) sa tešil vo Vislanke dvojnásobne. Jednak z holeshotu a prémií s ním spojenými, ale aj z víťazstva v MX1 Hobby Áčku, kde štartujú jazdci do 28 rokov. MX1 Hobby Béčko, kde patria pretekári od 28 do 39 rokov, si podmanil Ján Mikulák.

Spoločne rozjazdy MXJunior, MX OPEN, MX2

Diváci, tých zopár skalných ktorí vydržali daždivé počasie, iste zahliadlo v depe aj Štefana Svitka, ktorý sa ale pre zlé podmienky rozhodol nenastúpiť, ak tak si mohol Juraj Popovicz vychutnať holeshot bez väčšieho ohrozenia a rovnako aj víťazstvo v kategórii MX OPEN.

Na domácej trati sa predviedli bratia Strukovci zo Struk Team Vislanka. Samuel Struk zvíťazil v kategórii MX Junior a kategóriu MX2 si podmanil zasa Marián.

Piate podujatie V+S Welding Cupu bude 6.-7.8.2016 v Hniezdnom

Začiatkom augusta Vás opäť pozývame na stretnutie, tento krát k Starej Ľubovni do obce Hniezdne, kde počas víkendu zažijete zápolenie motocrossových jazdcov o body do Regionálneho pohára Východ.  Teší sa na Vás promotérky team ESX production team (Europe Starts Supercross Tournament production).

Viac informácii, fotogalériu a videoreport z podujatia nájdete na www.vsweldingcup.sk alebo aj na facebooku https://www.facebook.com/vsweldingcup2015/

V+S Welding cup MX motocross (3)

Autor: Radka Kovaľ Mazáková

Foto: Róbert „Rouby“ Roľa

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.