Mercedes-Benz Star Experience 2016

Pred ukončením roka dokázala značka Mercedes-Benz ešte poriadne nadchnúť svojich stálych, alebo budúcich zákazníkov špeciálnou akciou.

September síce nie je úplne jesenný mesiac, no je zaň pokladaný. O počasie ale nebola núdza a teploty sa vyšplhali ako v strede správneho leta. Ak sa dá počasie objednať, treba veriť tomu, že Mercedes-Benz tak urobil. Akcia s dlhým názvom Mercedes-Benz Star Experience. Masterpieces 2016 bola venovaná tomu najlepšiemu z dielne pôvodne Štutgardskej automobilky. Dnes je síce Mercedes-Benz porozdelovaný po rôznych kútoch sveta. Treba za tým hľadať rôzne dôvody, ako logistika, ľudské zdroje, ekológia atď. Venujme sa ale podstatným veciam.

Mercedes-Benz Star Experience  a 5 disciplín

V priebehu dvoch dní sa na letisku v Piešťanoch vystriedali stovky zákazníkov a priaznivcov značky Mercedes-Benz. Počas tejto predvádzacej akcie si ľudia vyskúšali rôzne automobily v rôznych disciplínach.

Bezpečnosť

  • Disciplína bezpečného brzdenia podala jednoduchým spôsobom prehľad čo robiť v krízovej situácii. Autá akcelerovali na 50, 60 až 70km/h a následne pri danej značke museli prudko deakcelerovať, teda zabrzdiť. Aby to bolo sťažené, v brzdnej dráhe boli prekážky v podobe kužeľov a tým sa bolo potrebné vyhnúť. Mercedes tak jasne ukázal, že ich autá sú plne ovládateľné aj pri prudkom brzdení.
  • Na túto bezpečnostnú zložku je treba nadviazať ďalšou podobnou. Inteligentná jazda prezentovaná naživo v novej Triede E zamiešala mnohým žalúdky a možno dokonca aj niektorých vystrašila. Pasažierov v tomto inteligentnom aute viezol nezodpovedný vodič. Pri riadení nedával pozor na situácie pred autom ani okolo auta. Auto niekoľko krát zasiahlo automaticky do riadenia a hlavne brzdením sa vyhlo mnohým prekážkam v podobe križujúcich áut, chodcov, alebo náhlu stojacu kolónu na diaľnici. Technika ktorá zachraňuje životy je úžasná a myslí na mnohé veci.

Hybnosť

  • Zložka Mercedes-AMG si pripravila to najlepšie. Aspoň tak sa to javilo na začiatku. Na výber bolo z rôznych AMG modelov, ale zajazdiť sa dalo maximálne na troch. Trať bola vytvorená po leteckej dráhe a mohla byť aj trošku náročnejšia pre skúsenejších vodičov. Skúsených vodičov (čo sa týka skutočnej športovej jazdy na trati) bolo minimum a nakoľko sa taká jazda výrazne líši od jazdy po komunikáciách, trať bola akurát. Naživo si vyskúšať brzdenie, zatáčanie a hlavne akceleráciu AMG modelov je neopísateľný zážitok. Pripravenosť týchto áut na trate je neodopierateľná.
  • Spoločnosť Smart pripravila agilne skúšanie v trošku inom štýle. S malými vozidlami do mesta sa jazdilo pomedzi kužele, do kruhu, brzdilo sa prudko zatáčalo. Drvivej väčšine zúčastnených na prekvapenie vyhovovala táto časť najviac a rýchlo sa zabudlo na športové autá. Smart tak ukázal svoje vynikajúce vlastnosti medzi ktoré patrí rýchle otočenie sa na ulici, šikovné zaparkovanie a pod.

Premávka

S ďalšími modelmi sa jazdilo po verejných komunikáciách. Na výber bolo z luxusných kabrioletov, sedanov, kombíkov Triedy S, CLS, E a dokonca aj z dodávky Triedy V. Odskúšané mohli byť hlavne asistenčné služby: adaptívny tempomat, adaptívne riadenie, masážne kreslá a mnoho ďalšieho.

Sprievodný program

Kto mal chuť (a dopredu sa zaregistroval) zalietal si vo vrtuľovom lietadle s profesionálnym pilotom. Zvyšné osoby sa mohli kochať vystavenými modelmi áut, mohli sa do sýtosti najesť v gurmánskom stane a dámy sa mohli stretnúť v dámskom kútiku a venovať sa aj iným témam, ako autám 🙂 .

Popredajné služby

Stále je mnoho ľudí a potencionálnych zákazníkov, ktorí nie sú presvedčení ani o vyššej kvalite vo všetkých smeroch u vozidiel značky Mercedes-Benz, alebo Smart. Cena vozidiel sa zdá mnohokrát premrštená. Možno toto je práve spôsob akým si Mercedes-Benz dokáže svojich zákazníkov uctiť, ukázať im aj stránky svojej firmy ktoré im boli neznáme alebo neprístupné. Vykonávanie takýchto spoločenských akcií okrem toho spája rodiny, vytvára pracovné kontakty a hlavne zabezpečí mnoho spomienok ktoré si všetci uchovajú a budú šíriť ďalej.

Ďakujeme Mercedes-Benz o výbornú spoločenskú akciu!

Autor: Ing. Baniari; Foto: M. Neumahr

mercedes-benz-star-experience-masterpieces-2016-letisko-piestany-24 mercedes-benz-star-experience-masterpieces-2016-letisko-piestany-25 mercedes-benz-star-experience-masterpieces-2016-letisko-piestany-26 mercedes-benz-star-experience-masterpieces-2016-letisko-piestany-27 mercedes-benz-star-experience-masterpieces-2016-letisko-piestany-20 mercedes-benz-star-experience-masterpieces-2016-letisko-piestany-21 mercedes-benz-star-experience-masterpieces-2016-letisko-piestany-22 mercedes-benz-star-experience-masterpieces-2016-letisko-piestany-23 mercedes-benz-star-experience-masterpieces-2016-letisko-piestany-15 mercedes-benz-star-experience-masterpieces-2016-letisko-piestany-16 mercedes-benz-star-experience-masterpieces-2016-letisko-piestany-17 mercedes-benz-star-experience-masterpieces-2016-letisko-piestany-18 mercedes-benz-star-experience-masterpieces-2016-letisko-piestany-19 mercedes-benz-star-experience-masterpieces-2016-letisko-piestany-11 mercedes-benz-star-experience-masterpieces-2016-letisko-piestany-12 mercedes-benz-star-experience-masterpieces-2016-letisko-piestany-13 mercedes-benz-star-experience-masterpieces-2016-letisko-piestany-14 mercedes-benz-star-experience-masterpieces-2016-letisko-piestany-06 mercedes-benz-star-experience-masterpieces-2016-letisko-piestany-07 mercedes-benz-star-experience-masterpieces-2016-letisko-piestany-08 mercedes-benz-star-experience-masterpieces-2016-letisko-piestany-09 mercedes-benz-star-experience-masterpieces-2016-letisko-piestany-10 mercedes-benz-star-experience-masterpieces-2016-letisko-piestany-01 mercedes-benz-star-experience-masterpieces-2016-letisko-piestany-02 mercedes-benz-star-experience-masterpieces-2016-letisko-piestany-03 mercedes-benz-star-experience-masterpieces-2016-letisko-piestany-04 mercedes-benz-star-experience-masterpieces-2016-letisko-piestany-05ce

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.