Mercedes-Benz Spritner ako Vianočný transportér v Bernolákove

Do Detského domova NÁDEJ v Bernolákove už dorazil vianočný transportér Sprinter v najdlhšom (long) vyhotovení plný darčekov: od odevov, hračiek až po laptopy a počítače. Pre vyše pol stovky detí žijúcich v domove ich nachystali  zamestnankyne a zamestnanci spoločností Mercedes-Benz Slovakia a Motor-Car Bratislava.

„Som veľmi vďačná pracovníkom oboch firiem, ktorí sa rozhodli, že nám budú pomáhať a hneď aj so zbierkou začali. Dobročinnosť vždy je o ľuďoch, ktorí si naozaj uvedomia, že pomôžu dobrej veci a nás podporia akýmkoľvek spôsobom.“ Poďakovala za darčeky Mgr. Timea Selnekovičová, riaditeľka Detského domova NÁDEJ. Ako ďalej uviedla, o deti sa v Bernolákove starajú od roku 1929, kedy pôvodný sirotinec založila Alice Masaryková, prvá predsedníčka Československého červeného kríža, dcéra československého prezidenta T. G. Masaryka.

„Obetavý tím pracovníkov detského domova rodinného typu NÁDEJ v súčasnosti funguje a stará sa o deti v rôznych formách. Či už sú to jednotlivé vytvorené domácnosti, detičky umiestnené v profesionálnych rodinách a využívame aj rodinný dom, kde vytvárame podmienky pre mladých dospelých, ktorí sa od nás osamostatňujú. Vedieme ich k tomu, aby sa od nás odstrihávali a dokázali si sami hospodáriť.“ Uviedla riaditeľka domova T. Selnekovičová, ktorá sa nám zároveň zdôverila, že treba veľa elánu, nadšenia a dokonca bojovnosti levice, aby deťom urobili také podmienky, aké si zaslúžia a mali sa lepšie… Potom poteší, ak si nájdu uplatnenie, ako najnovšie jeden z nich – budúci automechanik.

„Čím je darčekov viac a sú farebnejšie, pestrejšie a krajšie tým sa im deti viac tešia, takže koncoročné sviatky budú mať aj vďaka tejto pomoci: vianočnému transportéru s hviezdou – naozaj pekné“, uzatvorila predvianočné stretnutie so zástupcami darcov riaditeľka domova.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.