Volvo Trucks infotainment. Nový integrovaný dotykový informačný systém

Lepší a bezpečnejší zážitok z jazdy, jednoduchšia navigácia a účinnejšie riadenie vozidlového parku. To sú hlavné výhody nového integrovaného dotykového informačného systému spoločnosti Volvo Trucks.

Spojením audiosystému, informačnej a zábavnej jednotky, navigácie a systému riadenia vozidlového parku vytvorila spoločnosť Volvo Trucks jednoduchý a úplne integrovaný systém, ktorý možno ovládať cez dotykovú obrazovku, hlasové ovládanie a tlačidlá na volante.

Volvo Trucks infotainment

„Nový integrovaný dotykový informačný systém vodičom umožňuje prispôsobiť si pracovné prostredie,” hovorí Anders Edenholm, hlavný projektový manažér spoločnosti Volvo Trucks. „Môžu napríklad počúvať svoju obľúbenú rozhlasovú stanicu bez ohľadu na to, kde sa nachádzajú, a využívať jednoduchý prístup k súkromnému aj pracovnému telefónu. Všeobecne to prispieva k lepšiemu a bezpečnejšiemu zážitku z jazdy. Zažijú tak intenzívnejší pocit domova, keď sú dlho na cestách.”

Nový integrovaný systém umožňuje aj jednoduchšie a účinnejšie vykonávanie úloh. Navigačný systém nákladného vozidla prijíma rôzne vstupy na určenie smeru vrátane zadávania adries a súradníc alebo jednoduchého dotyku na zobrazenej mape. Vodiči môžu využívať aj služby Dynafleet OnBoard, vrátane podporných informácií o čase vodiča, inštrukcií pre vodiča a posielania správ. Týmto spôsobom získajú aktuálne informácie, vďaka ktorým budú mať prehľad a prijímať správne rozhodnutia v reálnom čase. Môžu sledovať aj svoj jazdný výkon a spotrebu paliva, prípadne identifikovať oblasti, ktoré treba zlepšiť.

„Pri navrhovaní nového integrovaného dotykového informačného systému sme vodičom čo najviac uľahčili navigáciu, aby mohli vykonávať svoje úlohy,” hovorí Anders Edenholm. „Keďže služby Dynafleet OnBoard a navigácia sú integrované, vodiči môžu prijímať správy so súradnicami GPS a v priebehu niekoľkých sekúnd sa presunúť na ďalšiu úlohu. Viac času stráveného s rukami na volante a očami na ceste – to je záruka bezpečnejšej a produktívnejšej jazdy.”

Medzi funkcie nového integrovaného systému patrí prístup k streamovacím mediálnym službám, ako napríklad Spotify, Deezer a TuneIn, ako aj DAB a DAB+ (digitálne rozhlasové vysielanie). Na volante sa nachádza aj tlačidlo na aktiváciu hlasového ovládania.

Nový integrovaný dotykový informačný systém je dostupný pri objednávke nových modelov Volvo FH, Volvo FM a Volvo FMX.

Dostupné funkcie pre integrovaný dotykový informačný systém:

  • 7-palcový dotykový displej
  • Hlasové ovládanie
  • Služba Dynafleet OnBoard (systémy správy vozidlového parku spoločnosti Volvo Trucks)
  • Navigácia TomTom s atribútmi nákladných vozidiel a TomTom Traffic s dopravnými informáciami v reálnom čase
  • Bluetooth pre súbežné pripojenie dvoch telefónov
  • Prístup k streamovacím mediálnym službám ako napríklad Spotify, Deezer a TuneIn
  • DAB/DAB+ (digitálne rozhlasové vysielanie)
  • USB porty

Poznámka: Ponuka sa môže líšiť v závislosti od trhu.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.