23. rokov od smrteľnej nehody Ayrtona Senna

1. máj 1994 vstúpil do histórie ako veľmi čierny deň. Na trati Autodromo Enzo e Dino Ferrari zahynula jedna z najväčších legiend motoristického a bežného sveta Brazílčan Ayrton Senna.Trojnásobný šampión Formula 1 z doposiaľ nezistených príčin narazil v zákrute Tamburello a odtrhnutá súčiastka jeho pretekárskeho vozu Renault do jeho prilby ho na mieste usmrtila. Tento človek vystupoval skromne a nebála sa použiť svoj hlas tam, kde ostatní mlčali. Bol známy nielen svojím jazdeckým talentom, ale aj mnohými problémami do ktorých bol počas svojej kariéry nechcene zatiahnutý a ktoré žiaľ prichádzajú s týmto vrcholovým športom – politikou. Napriek všetkému sa svetu prezentoval, že je nohami na zemi a chce robiť to, čo ho baví – pretekať.

Zanechal po sebe obrovské dedičstvo a posolstvo svetu svojím myslením, svojím správaním, výrokmi a v neposlednom rade aj zariadením pre chudobné brazílske deti Inštitút Ayrtona Sennu.

Žiaľ nebol jediný, kto v ten víkend zahynul na trati. Deň predtým o život prišiel aj Roland Ratzneberg a úplne na začiatku 29. apríla mal vážnu nehodu Rubens Barrichello z ktorej našťastie vyviazol živý.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.