V ríši (autobusových) snov. MAN Bus NEOPLAN Skyliner

V stredisku MAN Bus Modification Center vyrobili pre dopravcu Happyday Hanke špeciálny lôžkový autobus určený na umelecké turné. V prestavanom autokare NEOPLAN Skyliner môžu umelci nielen komfortne cestovať na svoje vystúpenia, ale na hornom podlaží sa dá aj pohodlne nocovať.

NEOPLAN Skyliner na objednávku

Biely poschodový zájazdový autobus pôsobí zvonka ako štandardný NEOPLAN Skyliner – ak nepočítame osvetlenie LED. Tento prvý dojem sa však ihneď zmení, keď vstúpite do interiéru najnovšieho prírastku vo vozidlovom parku firmy Happyday Hanke Nightlinerservice: štyri stolíky na „prízemí“ vytvárajú priestor pre neobyčajne družnú atmosféru počas jazdy a kuchynka s keramickou sporákovou doskou Ceran je zasa prísľubom vyberanej stravy. Na toalete je integrovaná sprcha so 63-litrovou nádržou.

Ešte pozoruhodnejšia je mimoriadna výbava horného podlažia. Kto vystúpi po schodoch, ocitne sa medzi lôžkami, ktoré sú namontované na bočné steny v dvoch radoch nad sebou. Takže v Skylineri môže naraz poležiačky odpočívať až 20 pasažierov, 18 z nich na poschodových posteliach a dvaja v zadnom salóniku, ktorý sa dá jednoducho prestavať na dvojité lôžko. Vodič má priestor na oddych blízko svojho pracoviska – lôžko sa vyklápa z predného schodiska.

MAN Bus NEOPLAN Skyliner mixmotor motormix

Mimoriadnu pozornosť si zaslúži fakt, že pri výrobe v MAN Bus Modification Center využili modulárny systém a na inštalovanie zvláštnej výbavy si vystačili s možnosťami štandardných upevňovacích koľají. Vďaka tomu vnútorné zariadenie sa dá podľa potreby prestavať alebo demontovať a interiéru vrátiť podobu sériového vozidla.

V prvom rade pre umelcov

NEOPLAN Skyliner s lôžkovou časťou je určený v prvom rade na prepravu umelcov počas turné. O správnu náladu už na palube sa stará Hi-Fi zariadenie a tiež multimediálny systém s niekoľkými monitormi. Ani elektrické zásuvky pri sedadlách a lôžkach nemôžu chýbať, podobne ako chladničky na spodnom i hornom podlaží. Excelentné ovzdušie v interiéri počas cestovania garantuje dvojzónová klimatizácia umiestnená v zadnej časti, ktorá umožňuje individuálne nastavenie pre dolné i horné podlažie alebo v chladných dňoch elektrické vykurovanie s dvomi ventilátormi kúrenia v oblasti nástupu.

Rovnako ako autokar aj jeho pasažieri sú výnimoční. Autobusový dopravca Happyday Hanke nasadzuje tento NEOPLAN napríklad na turné hudobných skupín. Aj preto Hanke kladie veľký dôraz na asistenčné systémy. Pre maximálnu bezpečnosť je ich v modeli Skyliner integrovaný celý rad, okrem iného aj asistent núdzového brzdenia EBA, ESP, asistent jazdy v pruhoch LGS, ale tiež elektronicky riadené odpruženie MAN Comfort Drive Suspension (CDS). Takže tento výnimočný poschodový autokar je skvele vybavený pre putovanie krížom-krážom po celej Európe.

Pre firmu Happyday Hanke Nightlinerservice špecialisti z MAN Bus Modification Center (BMC) premenili autokar NEOPLAN Skyliner na špeciál s 20 lôžkami.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.