Volvo FE 350 truck kamión ťahač náves príves nákladné mixmotor

Volvo FE 350. Väčší výkon aj záťaž

Volvo FE je teraz v ponuke s motorom 350 k/1400 Nm a novou prednou nápravou pre zaťaženie až 9 ton. Týmto sa jeden z najvšestrannejších modelov Volvo Trucks stáva silným hráčom i v oblasti náročnejšej distribúcie, zvozu komunálneho odpadu alebo ľahších aplikácií v stavebníctve. Volvo FE 350 je koncipované pre celkovú kombinovanú hmotnosť vozidla (GCW) až 44 ton.

Volvo FE 350

„Volvo FE je všestranné a agilné nákladné vozidlo, ktoré sa rovnako dobre vysporiada s regionálnou dopravou ako s preplnenými ulicami miest. Teraz jeho využiteľnosť ešte rozširujeme tým, že ponúkame variant s vyšším výkonom a zvýšeným užitočným zaťažením, aby sme naplnili potreby rôznych zákazníkov,” komentuje Anders Edenholm, manažér segmentu distribúcie zo spoločnosti Volvo Trucks.

Model Volvo FE 350 je navrhnutý pre celkovú kombinovanú hmotnosť vozidla (GCW) až 44 ton a je vhodný k využitiu ako jednoduché nákladné vozidlo bez návesu i ťahaného prívesu. Ako príklady použitia variantu s tromi nápravami môžeme uviesť sklápače, autožeriavy alebo vozidlá pre zvoz komunálneho odpadu, kde vyšší výkon podmieňuje vyššiu produktivitu. Motor D8K 350 Euro 6 je k dispozícii pre všetky vyhotovenia kabín, vrátane kabíny nízkopodlažnej, a môže sa objednávať v kombinácii s prevodovkou Volvo I-Shift alebo plne automatickou prevodovkou.

Model Volvo FE 350 bude v ponuke na viacerých trhoch, kde platí emisná norma Euro 6. Predaj bude zahájený koncom júla a výroba v septembri tohto roka. Ďalšie produktové novinky týkajúce sa radu FE budú predstavené postupne na jeseň 2017.

Aj s plynovým pohonom

V dobe uvedenia naftového Volvo FE 350 rozširuje Volvo Trucks tento rad i pre záujemcov uprednostňujúcich plynový pohon. Model Volvo FE 320 na CNG je dostupný s rôznymi variantami kabíny – krátkou kabínou (day cab), komfortnou kabínou (comfort cab), spacou kabínou (sleeper cab) alebo nízkopodlažnou kabínou (low entry cab).

Volvo FE 350: základné údaje

  • Hnacia línia: Naftový motor Volvo D8K Euro 6 so zdvihovým objemom 8 litrov, výkon 350 k / krútiaci moment 1400 Nm.
  • Prevodovka: automatizovaná prevodovka Volvo I-Shift alebo plne automatická prevodovka.
  • Pomocný pohon: až 600 Nm.
  • Varianty kabíny: krátka kabína (day cab), komfortná kabína (comfort cab), spacia kabína (sleeper cab) alebo nízkopodlažná kabína (low entry cab).
  • Celková kombinovaná hmotnosť vozidla: až 44 ton
  • Pohon: 4×2, 6×2, 6×4. V ponuke aj ako tahač 4×2.
  • Predná náprava: zaťaženie nápravy 7,1 až 9 ton.
  • Zadné nápravy: zaťaženie 13 až 23 ton.

VOLVO FE 350

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.