Autobusy MAN po prvý raz v Rijáde

Spoločnosti SAPTCO a RATP Dev nakupujú celkove 242 mestských autobusov od MAN Truck & Bus. Plánujú ich využiť v rámci novej siete liniek hromadnej dopravy v saudskoarabskom hlavnom meste.

Na tohtoročnej medzinárodnej konferencii o verejnej doprave UITP Global Public Transport Summit autobusový operátor SAPTCO (Saudi Public Transport Company) a francúzsky dopravný podnik RATP Dev (Régie Autonome des Transports Parisiens) podpísali dohodu o nákupe 242 mestských autobusov typu MAN Lion’s City M.

Autobusy MAN Lion’s City M

Autobusy, ktoré výrobca dodá v rokoch 2018 a 2019, budú nasadené na linky v Rijáde, hlavnom meste Saudskej Arábie. Oficiálny partner v tomto kontrakte je MAN Truck & Bus, expedíciu bude realizovať v úzkom kontakte so zákazníkom importér Haji Husein Alireza & Co. Ltd., aby garantoval vysoké kvalitatívne a bezpečnostné požiadavky.

Firmy SAPTCO a RATP Dev od roku 2014 spolupracujú v rámci joint-venture Public Transport Company (PTC) pri rozvoji hromadnej dopravy v Saudskej Arábii. Parížsky prevádzkovateľ dopravných služieb RATP Dev pritom preberá riadenie prevádzky a SAPTCO má na starosť flotilový manažment. Dohromady sa počíta s vybudovaním 100 linek, na ktorých bude premávať 1000 vozidliel.

MAN Lion’s City M poskytne najvyššiu mieru komfortu pre cestujúci a zároveň výbornú hospodárnosť prevádzky. Všetkých 242 objednaných autobusov je vo verzii s vonkajšou dĺžkou 10,5 m, ich motory Euro 5 dosahujú výkon 213 kW (290 k). S kapacitou 29 miest na sedenie a dostatočným priestorom pre nohy, s tónovanými bočnými oknami a výkonným klimatizačným zariadeným spĺňajú vysoké nároky hromadnej dopravy v Rijáde. Na základe prianí klienta podoba autobusu zvonka i znútra prešla individuálnymi zmenami, ktoré zabezpečia jednotný obraz v novozriadenej sieti mestskej hromadnej dopravy.

„Sme nadšení, že našimi autobusmi môžeme prispieť k modernej MHD v Saudskej Arábii,“ komentoval kontrakt Franz von Redwitz, generálny riaditeľ spoločnosti MAN Truck & Bus Middle East. „A veríme, že v nadchádzajúcich rokoch naše partnerstvo budeme môcť ešte posilniť.“

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.