Mercedes-Benz Actros SLT pre STAVSTROJ Združenie

Spoločnosti STAVSTROJ Združenie, Zvolenská Slatina, vykonávajúcej stavebné, zemné a búracie práce, recykláciu stavebných materiálov, dopravu a opravy pribudla nová, na Slovensku unikátna až 26,5 metra dlhá (po využití možnosti maximálneho predĺženia návesu) celkovo osemnápravová (28-kolesová), súprava ťahača Mercedes-Benz Actros a návesu Goldhofer s celkovou povolenou hmotnosťou až 150 ton.

„Máme osvedčené, že logo našej firmy STAVSTROJ Združenie si klienti za uplynulé dve desaťročia pôsobenia veľmi dobre pamätajú, pričom sa podieľala už na prehradzovaní Dunaja pri Čuňove, keď jej začiatky položil ešte môj otec v roku 1992“, vysvetľuje Miroslav Babic, ktorý je majiteľom firmy rovnako ako Emanuel Paprčka. „V súčasnosti máme takmer 80 ľudí a pre našu činnosť zodpovedajúci počet okolo 50 mechanizmov, prevažne ťažkých. Sú medzi nimi robustné stroje na búracie práce, a ťažké drvičky na recykláciu, resp. drvenie kameňa, ktoré treba operatívne prevážať“, dopĺňa Emanuel Paprčka o možnostiach uplatnenia ich najnovšieho ťahača Actros s návesom Goldhofer.

„Využijeme ho pri ešte flexibilnejšom a bezpečnejšom poskytovaní prác i pre takých zákazníkov ako sú spoločnosti Eurovia, Strabag či Doprastav“, dodáva Miroslav Babic. „Pre nový ťahač Actros sme sa rozhodli po dôkladnom výbere z ponuky viacerých dodávateľov. Nahradí vozidlo inej značky, ktoré sme používali doposiaľ a ako prax ukázala malo nedostatočne vyšpecifikovanú konfiguráciu na ťažkú prepravu, okrem iného slabú prevodovku, brzdy a hlavne chýbal retardér“, uzatvára Emanuel Paprčka.

Mercedes-Benz Actros 4163 SLT

Nový 41-tonový ťahač súpravy Mercedes-Benz Actros 4163 SLT má pre uplatnenie v spoločnosti STAVSTROJ Združenie, ako sa zhodli obaja jej majitelia, tie najlepšie predpoklady. Poháňa ho šesťvalcový motor 15,6-litra OM476 (460 kW/625 k; 3000 Nm) spĺňajúci najvyššiu emisnú normu Euro VI a má ďalej optimalizovanú spotrebu pohonných látok. Vďaka profesionálnym riešeniam určeným špeciálne pre oblasť prepravy ťažkých a nadrozmerných nákladov ako sú Turbospojka, 16-stupňová automatizovaná prevodovka a retardér je možná bezpečná jazda súpravy s prakticky akýmkoľvek zaťažením. Prevádzkovateľovi poskytuje maximálne pohodlie ovládania, podporu množstva jazdných systémov vyvinutých výhradne pre nadrozmerné prepravy pri zachovaní bezkonkurenčnej hospodárnosti prevádzky vozidla.

 

Nechýba použitie telematiky FleetBoard a novej technológie Mercedes-Benz pod názvom Remote Online, ktorá umožní diaľkovo ovládať niektoré funkcie vozidla prostredníctvom smartfónu či meranie tlaku vo všetkých 28 pneumatikách. Ťahače pre ťažkú a nadrozmernú prepravu radu SLT značky Mercedes-Benz sú pritom dodávané kompletne z vlastnej výroby. Ich predajný ako aj po predajný servis plne zabezpečuje sieť značky s hviezdou po celom svete, vrátane Slovenska.

Ako si tiež overili majitelia firmy STAVSTROJ Združenie – spoľahlivému, rýchlemu a najmä bezpečnému využitiu súpravy pri nakladaní, vykladaní i preprave robustných strojov môže výrazne prispieť aj náves nemeckej spoločnosti Goldhofer MPA-V 4 A. Dosahuje celkovú hmotnosť 81 ton a dodala ho česká firma VLADYKA pôsobiaca ako jej výhradné zastúpenie pre ČR a SR.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.