FleetBoard Drivers´ League víťaz 2017 Slovensko Slovák Cisárik Mercedes-Benz Trucks Fuso kamion ťahač spotreba súťaž tit

Víťaz FleetBoard Drivers´ League je zo Slovenska

Počas 13. ročníka celosvetovej Ligy vodičov nákladných automobilov (FleetBoard Drivers´ League) dosiahlo Slovensko historický úspech: majstrom sveta spomedzi 25 724 vodičov zápoliacich o prvenstvo sa stal Miroslav Cisár z NAD-RESS Senica, a.s., ktorej tím sa umiestnil ako druhý spomedzi 759 podnikov zapojených do súťaže (pri rovnakom výsledku ako víťazný z čínskej Dongguan Tianyou Logistics Services Co., Ltd.). Pre tímy NAD-RESS to znamená už štvrtýkrát umiestnenie na stupňoch medzi najlepšími. Vynikajúce tretie miesto tohto roku zároveň vybojoval medzi jednotlivcami ďalší slovenský účastník Ľuboš Nimmerfoll z trnavskej BoBo s.r.o.

FleetBoard Drivers´ League ako vrchol schopností vodičov

V Lige vodičov FleetBoard súťažia vodičky a vodiči počas každodenného používania vozidiel v spôsobe jazdy, ktorý je optimalizovaný na čo najmenšie opotrebovanie techniky a nízku spotrebu. Spôsob jazdy súťažiacich sa hodnotí na základe dosiahnutých bodov vyplývajúcich z analýzy použitia FleetBoard. Táto analýza sa skladá z faktorov relevantných pre opotrebovanie a spotrebu, ako aj predvídavého jazdenia, zmeny rýchlosti a spôsobu brzdenia. Tohtoročnou novinkou boli prídavné body za súboje vodičov – vodiči sa navzájom mohli vyzývať na súboj. Po každom vyhratom súboji si k celkovému hodnoteniu v Lige vodičov pripočítavali 0,1 prídavného bodu. Celkové hodnotenie potom pozostávalo zo súčtu bodov za štýl jazdy vyplývajúcich z analýzy použitia FleetBoard a prídavných bodov z vyhratých súbojov.

Pri rovnakom celkovom výsledku viacerých účastníkov Ligy vodičov sa pribralo ďalšie kritérium a to hodnotenie náročnosti podmienok jazdy vyplývajúce z analýzy použitia FleetBoard (práve vyššia jazdná náročnosť víťazného tímu odsunula spoločnosť NAD-RESS na druhé miesto, napriek ich rovnakým výsledkom). Ak by aj v tomto prípade dosiahli viacerí rovnaký počet bodov, použije sa tretie kritérium, ktorým je celkový počet prejdených kilometrov.

V Lige vodičov však ide o oveľa viac ako len o výhru: vodičky a vodiči pri každej jazde nanovo dokazujú, že sú majstri vo svojom odbore a svojím perfektným jazdným štýlom dokážu ušetriť až 15 percent paliva. Nízka spotreba paliva súčasne znamená nižšie emisie CO2, a tým aj zníženú záťaž pre životné prostredie.

FleetBoard Drivers´ League 2017 slovenské výsledky

Najlepší jednotlivci (umiestnenie v rámci slovenského národného kola a prípadne celosvetové/vodič/konečná známka v Lige vodičov/známka vodiča/stupeň obťažnosti):

  1. miesto a zároveň prvý celosvetovo Miroslav Cisár 10,94; 9,94; 4,44;
  2. miesto Luboš Nimmerfoll a zároveň tretí celosvetovo 10,74; 9,74; 3,03;
  3. miesto Patrik Kunkela 10,59; 9,89; 3,75.

Najlepšie tímy (umiestnenie v rámci slovenského národného kola a prípadne celosvetovo/firma/známka vozového parku/stupeň obťažnosti/trasa v km):

  1. miesto a zároveň druhý celosvetovo NAD-RESS Senica, a.s., 9,93; 4,12; 47 467;
  2. miesto trnavská BoBo s.r.o., 9,73; 3,51; 76 944;
  3. miesto firma TPEU 9,66; 4,42; 69 368).

   FleetBoard Drivers´ League víťaz 2017 Slovensko Slovák Cisárik Mercedes-Benz Trucks Fuso kamion ťahač spotreba súťaž 5

Na fotografiách:

1/ Najlepší vodiči v národnom kole: 1. miesto Miroslav Cisar, 2. miesto Luboš Nimmerfoll, 3. miesto Patrik Kunkela (neprítomný, na snímke Pavol Cibulka)
2 / Spoločná fotografia najlepších vodičov a zástupcov najlepších tímov
3/ Najlepšie tímy v národnom kole: 1. miesto NAD-RESS Senica – Pavol Cibulka, 2. miesto BoBo – Peter Bohuš, 3. miesto Transplus (Slovensko) – Michal Novák.
5/ Sprava víťaz kola média vs. víťazi FleetBoard Driver’s League – Vladislav Baniari z www.mixmotor.eu a Vladimír Botta, zástupca pre FleetBoard pre Slovensko

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.