Nové BMW C 400 X

Predstavením veľkých prémiových skútrov BMW C 600 Sport a BMW C 650 GT dalo BMW Motorrad v roku 2011 vzniknúť nové produktové kategórii mestskej mobility. Teraz urobilo ďalší krok predstavením nového stredne veľkého prémiového skútra BMW C 400 X.

Menší skúter BMW C 400 X

Nové BMW C 400 X však nie je iba štýlovým stredne veľkým skútrom, ktorý bol navrhnutý na to, aby sa preplietal mestskými dopravnými zápchami a umožňoval rýchle presuny dopravné džungľou z miesta A do miesta B. Tento nový skúter je tiež dôkazom toho, že jazda mestom môže byť aj zábavná. Stručne povedané, nové BMW C 400 X premení nudnú jazdu do mesta alebo do zamestnania v zážitok. Vodič totiž namiesto hľadania rozumné skratky bude v pokušení ísť tou najdlhšou cestou – čisto z dôvodu ďalšej extra porcia zábavy.

Motor

Výkonný a úsporný jednovalcový motor, kombinovaný s bezstupňovou prevodovkou CVT, systémom eliminujúcim vibrácie a ASC.
Z hľadiska pohonu je pre BMW C 400 X dynamickú vstupenkou do mestského prostredia novo vyvinutý úsporný jednovalcový motor s výkonom 34 k / 25 kW. Prenos hnacej sily obstaráva prevodovka s plynule meniteľným prevodom CVT (Continuously Variable Transmission) a torzne tuhé kývne rameno s inovatívnym ložiskom kyvného ramena pre minimálne vibrácie, a teda pre maximálny komfort. Automatická kontrola stability ASC je zárukou vyššej bezpečnosti počas akcelerácie, a to predovšetkým na klzkých povrchoch.

Rám

Robustný rám z oceľových trubiek, teleskopická predná vidlica a vysoko výkonný brzdový systém s ABS ako štandard.
V oblasti podvozka je BMW C 400 X vybavené robustným rámom z oceľových rúrok. Odpruženie a tlmenie vpredu je úlohou teleskopické predná vidlica, vzadu potom dvojica vinutých pružín vzadu. Nastavenie odpruženia bolo zvolené tak, aby poskytlo športové a dynamickú jazdu, kombinovanú s veľmi vysokým komfortom. Špičkový brzdný účinok a vynikajúcu bezpečnosť zabezpečuje dvojkotúčová brzda vpredu a jednokotúčová brzda vzadu a štandardne dodávaný systém ABS.

LED svetlá

LED svetelná technológie ako štandard a konektivita BMW Motorrad ako továrni ponúkaná výbava.
BMW C 400 X ponúka okrem štandardne dodávané svetelné technológie LED aj rad špičkových prvkov v oblasti konektivity, ktorá je v tomto segmente nová. K dispozícii je napríklad priamo z výroby voliteľne ponúkaný multifunkčný prístrojový štít s 6,5palcovým TFT displejom. V spojení s vylepšeným združeným ovládačom BMW Motorrad Multi-Controller to znamená, že jazdec má rýchly prístup k funkciám motocykla a jeho konektivite, bez toho by bol rozptyľovaný od diania na ceste. Okrem pohodlie pri používaní telefónu a počúvania hudby počas cesty je výhodou tiež bezproblémová navigácia pomocou praktického systému so smerovými šípkami.

Moderný a inovatívny dizajn s vynikajúcou ochranou proti vetru a nepriazni počasia a dômyselný koncept úložných priestorov vrátane výklopného úložného priestoru v sedle Flexcase.
Z hľadiska dizajnu je možné nové BMW C 400 X okamžite identifikovať ako člena rodiny BMW Motorrad C: jeho vzhľad je moderný, futuristický a funkčné. Pri pohľade spredu je dominantným prvkom ikonicky navrhnutý LED svetlomet s výrazným svetlom pre denné svietenie (voliteľná výbava) v podobe optických vlákien. Tým sa nový skúter BMW Motorrad úplne odlišuje od konkurencie a tento prvok mu prepožičiava mimoriadne športový a dynamický vzhľad. So skvelou ochranou proti vetru a poveternostným vplyvom a s precízne koncipovanými úložnými priestormi, ktoré predstavujú dve integrované priehradky a výklopný úložný priestor Flexcase pod komfortným jednodielnym sedlom, ponúka nový stredne veľký skúter všetko, čo je potrebné pre každodenný život a s ním spojené cestovanie.

Atraktívne farby pre osobité charakterové vlastnosti

Pre nové BMW C 400 X sú k dispozícii dve farby. Modrá metalická Zenith Blue novému BMW C 400 X dodáva výrazný moderný vzhľad a podčiarkuje jeho športové vlastnosti. V bielom prevedení Alpine White vynikne výrazný štýl nového BMW C 400 X, takže skúter vyzerá viac technicky, kompaktnejšie a pôsobí ľahšie. Kontrastné jednodielna sedla v šedo-čiernom alebo červeno-čiernom prevedení zdôrazňujú dynamický vzhľad stredne veľkého skútra BMW Motorrad, rovnako ako podčiarkujú jeho ďalšie prednosti, akými sú agilita, jednoduché nasadanie a jednoduché ovládanie.

skúter scooter

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.