Mercedes-Benz Arocs 2045 AS 4x4, OM 470 LA, Grounder, 315 kW (428 PS) und 2100 Nm Drehmoment, Schneeräum-Sattelzug, Automatisiertes Fahren, Remote Truck Interface Mercedes-Benz Arocs 2045 AS 4x4, OM 470 LA, Grounder, 315 kW (428 hp) and 2100 Nm of torque, snow-clearing semitrailer combination, automated driving, Remote Truck Interface

Automatizované nákladné vozidlá Mercedes-Benz Arocs vyčistia letisko

Štyri skúšobné vozidlá Arocs sú vybavené novým Remote Truck Interface (RTI) na diaľkové ovládanie funkcií vozidla a výmenu dát. Automatizované nákladné vozidlá Mercedes-Benz Arocs vyčistia letisko rýchlo a bezpečne.

  • Samohybné vozidlá na odpratávanie snehu v testovacích operáciách so spoločnosťou Fraport
  • Premiéra najnovšej technológie Mercedes-Benz “rozhranie diaľkovo ovládaného nákladného auta (Remote Truck Interface)”
  • Zdieľanie údajov v reálnom čase medzi všetkými vozidlami
  • Odbavenie na letisku vyžaduje vysokú presnosť jazdy: Arocs to umožňuje
  • Osvedčená technológia sériovej výroby je základom pokrokových inovatívnych riešení

Automatizované nákladné vozidlá Mercedes-Benz Arocs. Premiéra pre “rozhranie diaľkovo ovládaného nákladného auta ” (RTI)

Štyri skúšobné vozidlá Arocs sú vybavené novým Remote Truck Interface (RTI) na diaľkové ovládanie funkcií vozidla a výmenu dát. Technológia RTI je ústredným bodom novej technológie, pre ktorú môže spoločnosť Daimler čerpať z rozsiahlych poznatkov a inžinierstva z projektov, ako sú pokročilé diaľničné piloty a diaľkové pilotné pripojovacie systémy.

Všetky vozidlá sú plne prepojené cez RTI prostredníctvom telematických systémov, všetky sú automatizované a všetky sú schopné viesť alebo sledovať konvoj vozidiel. Konkrétne to znamená, že vedúci konvoja vyberie náhodnú jednotku z flotily dostupných kombinácií ťahačov a definuje to ako “hlavné vozidlo”. Potom použije ovládací panel na definovanie počtu a postupnosti ostatných vozidiel konvoja a vykoná predbežnú kontrolu jeho a všetkých ostatných kombinácií ťahačov.

To, čo znie jednoducho, je v praxi rovnako jednoduché. Avšak zložitosť softvéru za ním je obrovská. Všetky vozidlá sú vybavené dvojitým GPS sledovaním (DGPS) a samozrejme najmodernejšou technológiou komunikácie medzi vozidlami (vozidlo vozidlu / vehicle to vehicle = V2V komunikácia).

Interakcia inovatívnych RTI a diaľkových ovládačov okrem toho poskytuje extrémne rýchlu a v neposlednom rade bezpečnú výmenu dát medzi vozidlami. Aby bolo možné pracovať v reálnom čase, uskutoční sa celá výmena údajov medzi vozidlami a hlavnou riadiacou jednotkou jednotky RTI každú 0,1 sekundy. Prevodovky v oblasti komunikácie V2V sú založené na technológii “digitálna komunikácia na krátke vzdialenosti / Digital Short Range Communication DSRC”.

Mercedes-Benz Arocs 2045 AS 4x4, OM 470 LA, Grounder, 315 kW (428 PS) und 2100 Nm Drehmoment, Schneeräum-Sattelzug, Automatisiertes Fahren, Remote Truck Interface Mercedes-Benz Arocs 2045 AS 4x4, OM 470 LA, Grounder, 315 kW (428 hp) and 2100 Nm of torque, snow-clearing semitrailer combination, automated driving, Remote Truck Interface Mercedes-Benz Arocs 2045 AS 4x4, OM 470 LA, Grounder, 315 kW (428 PS) und 2100 Nm Drehmoment, Schneeräum-Sattelzug, Automatisiertes Fahren, Remote Truck Interface Mercedes-Benz Arocs 2045 AS 4x4, OM 470 LA, Grounder, 315 kW (428 hp) and 2100 Nm of torque, snow-clearing semitrailer combination, automated driving, Remote Truck Interface

Úlohy automatizovaných systémov Arocs v testoch AAGM (Automated Groundfield Ground Maintenance)

V prípade demonštrácie ťahačov Arocs, RTI spája vozidlo s vonkajším svetom. Riadiace funkcie pre vedenie stopy a činnosti súpravy sú umiestnené v prídavných externých riadiacich jednotkách, ako je navádzací počítač, ovládací panel a bezdrôtové rozhranie. Konkrétne to znamená, že automatizované ťahače Arocs sú schopné vykonávať nasledujúce funkcie:

  • Ovládanie: štart / stop motora
  • Ovládač: parkovacia brzda
  • Bočná kontrola vozidla: riadenie
  • Pozdĺžne ovládanie vozidla: ovládanie motora (škrtenie hore a dole, inak povedané pridávanie, uberanie)
  • Pozdĺžne ovládanie vozidla: prevádzková brzda
  • Manažment hnacieho ústrojenstva: prevodovka (zapojenie štartovacieho zariadenia, všetky zmeny radenia, neutrál)
  • Riadenie hnacej sústavy: aktivácia a deaktivácia diferenciálnych zámkov
  • Periférie: svetlá vrátane smerových svetiel, otočných majákov a oveľa viac
  • Špeciálne funkcie: ovládanie prídavných zariadení; v tomto prípade: ovládanie namontovaného zametača

Riadiaca jednotka RTI umožňuje ovládanie všetkých pripojených funkcií vozidla cez rozhranie (CAN). Diaľkové ovládanie je teda možné integráciou bezdrôtového rozhrania do CAN.

“Dôležitou súčasťou riadiacej jednotky RTI je integrovaná bezpečnostná koncepcia, čo znamená, že všetky funkcie vozidla sú monitorované.” Bezpečnostná rutina sa vykoná hneď, ako nastane chyba, a tak môžeme zabezpečiť, aby boli vozidlá bezpečne zastavené a rýchlo, ak je to potrebné, a potom možno vozidlá jednoducho ovládať manuálne, “dodáva Zeilinger.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.