Nový systém batérií pre vozidlá Volvo FH a Volvo FM

Volvo Trucks predstavuje nový systém batérií pre vozidlá Volvo FH a Volvo FM, ktorý poskytuje dostatočný výkon pre fungovanie príslušenstva v kabíne a zároveň znižuje riziko zastavenia prevádzky vozidla v dôsledku vybitia batérií.

“Vodiči si môžu neobmedzene vychutnávať komfort a životné podmienky s vedomím, že majú dostatok energie pre všetky ich zariadenia s minimálnym rizikom odčerpania energie potrebnej pri štarte vozidla,” hovorí Samuel Nerdal, produktový manažér pre elektrotechniku a elektroniku vo Volvo Trucks.

Nový systém batérií pozostáva z dvoch samostatných súprav batérií – jedna je určená na naštartovanie motora a druhá pre všetky ostatné elektrické zariadenia v kabíne vodiča. Batéria určená na štartovanie má jedinú funkciu a nie je ovplyvnená spotrebou energie na fungovanie ostatných elektronických prvkov výbavy vozidla. Kúrenie alebo chladenie počas parkovania, chladnička, multimediálny systém a ostatné osobné vybavenie vodičov vrátane nabíjania notebookov, mobilných telefónov a tabletov je napájané zo samostatných gélových batérií.

Pomocou technológie gélov, nové riešenie systému batérií napomáha napĺňať čoraz vyššie energetické požiadavky, ktoré dnes vyžadujú mnohí zákazníci. V porovnaní s bežnými batériami na báze olova má gélová technológia vyššiu schopnosť udržať vysokú koncentráciu energie po dlhšiu dobu.

Nový systém batérií Volvo FH Volvo FM batery Volvo Trucks

“Prínos možno vidieť predovšetkým v diaľkovej doprave a v skutočne horúcich alebo chladných poveternostných podmienkach. Aj počas chladných nocí počas zimy si vodič môže vychutnať plnohodnotný oddych v kabíne vozidla bez potreby vstávať a opätovne štartovať motor, aby sa batérie dobili,” vysvetľuje Samuel Nerdal.

Zníženie počtu štartov motora znamená tiež nižšiu spotrebu paliva a zníženie negatívnych dopadov na životné prostredie.

” Odparkované vozidlo s motorom na voľnobehu spotrebuje asi 3 litre paliva za hodinu S naším riešením je možné minimalizovať čas voľnobehu a tým výrazne znížiť náklady na pohonné hmoty,” hovorí Samuel Nerdal.

Nové gélové batérie ponúkajú omnoho dlhšiu životnosť ako bežné batérie na báze olova a viac nabíjacích cyklov. V skutočnosti vydržia až 10-15 krát dlhšie.

„Náš systém batérií nielenže plní súčasné vysoké nároky na bezpečnú dodávku elektrickej energie, ale tiež prispieva k zvýšeniu času prevádzky a nižším prevádzkovým nákladom. Toto riešenie prinesie prospech našim zákazníkom,” hovorí Samuel Nerdal.

Nový systém batérií pre vozidlá Volvo FH a Volvo FM

  • Voliteľná výbava pre nákladné vozidlá Volvo FH a Volvo FM na európskych trhoch.
  • Obsahuje 2 súpravy batérií s oddelenými obvodmi.
  • Elektricky poháňané systémy sú napájané z 210 Ah gélových batérií.
  • Systém pre štartovanie sa skladá z dvoch bežných 800 A olovnatých batérií.
  • Gélové batérie môžu byť umiestnené vzadu s batériami štartéra na ľavej strane, alebo spolu v boxe s batériami štartéra na ľavej strane.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.