Značka Renault Trucks v roku 2017 navýšila predaj

Značka Renault Trucks v roku 2017 navýšila predaj nových vozidiel ako aj ďalšie ukazovatele, s celkovým počtom vyfakturovaných vozidiel 49 930 kusov, čo predstavuje celkový nárast o 4%. Trh s nákladnými vozidlami nad 6 ton zvýšil svoje objemy o 7% a najvýraznejší nárast bol na európskom a francúzskom trhu.

Prehľad vyfakturovaných vozidiel:

  • Európa (bez Francúzska): 23 635 vozidiel
  • Francúzsko: 21 409 vozidiel
  • Zvyšné trhy sveta: 4 886 vozidiel

Renault Trucks navýšil svoj podiel na európskom trhu nákladných vozidiel nad 16 ton o 0,6 bodu.

V roku 2017, európsky trh vozidiel nad 6 ton zaznamenal mierny nárast 1%, podiel značky Renault Trucks vzrástol o 7,7% a dosiahol najvyšší nárast v podiele na trhu s 0,5 bodmi (8,4%).

Trh stredne ťažkých vozidiel v kategórii 6-16 ton, zaznamenal pokles 1,8%, no Renault Trucks si udržal svoju pozíciu s poklesom 0,1 bodu. Tento mierny pokles možno vysvetliť stiahnutím kabíny radu D 2m z trhu komerčných vozidiel v minulom roku. Toto vozidlo predstavovalo 1,1 bodu z trhového podielu.

Po štyroch rokoch rastu sa európsky trh nákladných vozidiel nad 16 ton (o 1,4%), teraz vrátil na úroveň roku 2008. Renault Trucks sa umiestnil veľmi dobre a vo väčšine európskych trhov jeho podiel vzrástol s celkovým zvýšením objemu o 9,1%. Francúzsky výrobca zaznamenal najvyšší nárast zo všetkých výrobcov nákladných vozidiel
s 0,6 bodom, čím dosiahol podiel na trhu 8,7%.

Znovuzískanie medzinárodných trhov

Vo svete, Renault Trucks pôsobí predovšetkým v Afrike a na Strednom východe. Svoje objemy v minulom roku značka znížila o 4%, s počtom 4 886 vyfakturovaných vozidiel. Tento pokles možno vysvetliť zavedením dovozných kvót v Alžírsku. Napriek tomu, Renault Trucks zostáva lídrom na trhu európskych výrobcov vo frankofónnej Afrike, dosahujúc 40% podiel na trhu v Alžírsku v segmente nad 16 ton.

Spoločnosť Renault Trucks zvýšila svoje objemy o 40% na tureckom trhu, ktorého vývoj zostáva naďalej spomalený. V minulom roku otvorila značka štyri nové predajné a servisné centrá v mestách Izmir, Istanbul, Denizli a Ankara. V Iráne Renault Trucks obnovil spoluprácu s firmou Arya Diesel Motors, ktorá súvisí s dovozom modelových radov T, C
a K a montážou radu T. Napokon, v roku 2017 sa na trhu v Čile predstavili modelové rady T, C a K.

Jazdené vozidlá, strategický obchod

Pokiaľ ide o predaj jazdených nákladných vozidiel, spoločnosť Renault Trucks udržala svoje objemy, pričom vyfakturovala 6 846 vozidiel. Výrobca otvoril dve nové centrá pre jazdené vozidlá v Dubaji a Budapešti a založil Used Trucks Factory – servis konvenčných jazdených vozidiel v srdci industriálnej časti závodu Bourg-en-Bresse (Ain).

V tejto servisnej dielni konštruktér upravuje jazdené nákladné vozidlá tak, aby napĺňali potreby svojich zákazníkov: ťahače sa premenia na podvozky a diaľkové vozidlá na pracovné vozidlá. V roku 2017 zmenou prešlo 230 jazdených vozidiel a cieľom výrobcu je upraviť 1 000 nákladných vozidiel ročne.

Spoločnosť Renault Trucks spustila online platformu s prehľadom jazdených nákladných vozidiel. Dnes tento digitálny nástroj zobrazuje vozidlá dostupné na predaj, no v roku 2020 by sa mal stať nástrojom na elektronický predaj.

Popredajné služby

Predaj náhradných dielov je pre značku Renault Trucks veľmi dôležitý, pretože od neho závisí aj úspech zákazníkov. Výrobca v minulom roku zaznamenal nárast obratu v predaji náhradných dielov o 2,6%. Spoločnosť vypracovala celý rad zmlúv o údržbe a ich penetrácia sa zvýšila o 4 body.

Vývoj, ktorý by mal pokračovať v roku 2018

Spoločnosť Renault Trucks by mala naďalej profitovať z priaznivého prostredia na trhu a zameriavať sa na vývoj svojich produktov a služieb. Výrobca prijal 500 nových zamestnancov (vrátane 300 operačných pracovníkov) a 175 obchodných zástupcov do predajnej siete. Navyše, značka Renault Trucks v minulom roku otvorila 35 nových predajných a servisných miest.

V 2018 bude na trh uvedený celý rad 100% elektrických vozidiel a vo svojej továrni v Blainville-sur-Orne (Calvados) spustí linku na výrobu nákladných vozidiel s nulovými emisiami.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.