FH Reloaded – nové riešenie od Volvo Trucks, optimalizované pre úspornú diaľkovú dopravu

Päť rokov po predstavení úplne nového modelu Volvo FH (v roku 2012) predstavuje Volvo Trucks špeciálnu konfiguráciu vozidla FH Reloaded – najúspornejšie nákladné vozidlo Volvo pre potreby medzinárodnej dopravy, vykazujúce najnižšie emisie CO2.

“V spoločnosti Volvo Trucks sa snažíme neustále modernizovať a zlepšovať naše produkty aj služby, čo dokazujeme predstavenie nových riešení pre rôzne využitie v doprave. Najnovšie vylepšenia sme premietli do špeciálnej konfigurácie vozidla Volvo FH Reloaded. Pri vývoji sme spolupracovali s našimi zákazníkmi zo strednej a východnej Európe. Výsledkom je zníženie spotreby paliva až o 10 %, zvýšenie komfortu vodiča a vyššia prevádzkyschopnosť vozidla,” zhrnul Leonard Toček, generálny riaditeľ Volvo Group Slovakia.

Model Volvo FH Reloaded s motorom D13K (Euro 6) o výkone 420 alebo 460 k a špeciálnym softvérom pre úsporu paliva vyvinutým pre diaľkovú dopravu. Výbava zahŕňa prepracovanú verziu systému I-See, ktorý sa postará o to, aby sa vozidlo počas jazdy správalo dôsledne a využívalo navigačné mapy v kombinácii s dátami. Tie sú uloženými vo všetkých nákladných vozidlách Volvo.

Volvo FH Reloaded poskytuje vodičom efektívnejšiu prácu v interiéry

Vylepšená izolácia kabíny spoločne s novými batériami zaručuje vodičom kvalitnejšie prostredie s nižšou hladinou hluku.

Volvo Trucks s vozidlom FH Reloaded ponúka Volvo Modrú zmluvu s prepojením so servisnou dielňou. Technológia umožňuje na diaľku sledovať opotrebenie kľúčových komponentov nákladného vozidla a získavať napr. informácie o výkone motora, najazdenej vzdialenosti a spotrebe paliva. Kontroly tohto druhu znižujú riziko neplánovaných prestojov, a keď vozidlo príde do servisu, pracovníci sú pripravení dostať ho na cestu v čo možno najkratšom čase.

Špecifikácia vozidla Volvo FH Reloaded

  • Motor D13K s výkonom 420 alebo 460 k, EURO 6
  • Max. výkon 420 k (309 kW) pri 1400 až 1800 ot/min; 460 k (338 kW) pri 1400 až 1800 ot/min
  • Max. krútiaci moment (verzia 420 k) 2100 Nm pri 860 až 1400 ot/min; (verzia 460 k) 2300 Nm pri 900 až 1400 ot/min
  • Prevodovka I-Shift s tlačidlami na prístrojovom paneli
  • Zadná náprava RSS1144A,  prevodový pomer 2,31 alebo 2,47
  • Gelové baterky
  • Prepracovaný systém I-See
  • Špeciálny softvér na zníženie spotreby paliva
  • Systém Dynafleet s balíkom Palivo a Životné prostredie

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.