Audi TT offroad concept

Ponúkame vám detailnejší pohľad na nový koncept Audi TT určeného do terénu. A že sa je na čo pozerať!

Audi netají myšlienky rozšíriť rodinu TT aj doteraz nepredstaviteľným smerom do terénnej oblasti. TT offroad concept má spájať športovú agilnosť a silu s kompaktným SUV a plus (a to je to najhlavnejšie z hľadiska techniky) hybridný pohon (typ napájania zo siete) s možnosťou induktívneho (bezkáblového) nabíjania. O čo sa presne jedná?

Plug-in-Hybridný pohon

Audi TT offroad concept používa prepracovaný hybridný systém s výkonom 300kW/408k a krútiacim momentom 650Nm. Zatiaľ iba predvádzacie vozidlo zvláda stovku za 5,2s (obmedzí sa tradične na 250km/h) a dosahuje spotrebu 1,9l na stovku (CO2 45g/km).
Na čistú elektrickú energiu (pôvodne získanú z neekologických elektrární, alebo neekologických motorov) pobeží po 50 kilometrovej ceste a celkový dojazd (v kombinácii elektrického aj spaľovacieho motora) je 880km.
Audi TT offroad concept

Keď už sme pri spaľovacom motore, nezaujíma vás čo to je vlastne zač?
Jedná sa o 2.0 TFSI (preklad: štvorvalcový benzínový 2-liter s veľkým turbom) s 215kW/292k a 380Nm.
Na zníženie spotreby opäť využili (už známu) technológiu skĺbenia nepriameho a priameho vstrekovania.
Výfukové potrubie je integrované do hlavy motora.
*nepriame vstrekovanie paliva do sania predzmiešava benzín so vzduchom už v potrubí pred motorom; priame vstrekovanie paliva dokončí zmiešavací proces vzduchu a benzínu priamo vo valcoch motora

Priečne montovaný spaľovací motor spolupracuje s elektromotorom cez rozpínaciu spojku. Elektromotor v tvare malého kotúča má 40kW a 220Nm. Tento krútiaci moment prenáša do 6-stupňovej e-S tronic prevodovky. Dvojspojka preposiela otáčavý pohyb následne na prednú nápravu.
Bez ohľadu na tento motor je ešte nad zadnou nápravou uložený ďalší elektromotor o výkone 85kW a kruťáku 270Nm.
Audi TT offroad concept

Pred zadnou nápravou je pripevnená (kvapalinou chladená) Lithium-Ionová batéria zložená z viacerých modulov. Prispieva k vyrovnaniu rovnováhy auta medzi prednou a zadnou nápravou v pomere 54:46.  Batéria dokáže uložiť 12kWh energie, čo je už spomínaných 50km cestovania iba na elektrickú energiu.

Skvelou správou pre tých čo majú bypass je používanie bezdrôtového nabíjania auta indukciou z platne na parkovacom mieste (samozrejme pripojenej na elektrickú sieť káblom) do auta cez menič AC/AC. Magnetické pole indukuje 3,3kW elektrickej energie a aktivuje sa pri vjazde auta na platňu.
Nabíjanie sa ukončí samé.

EV-mód zapína iba elektriku na zadnej náprave a funguje do 130km/h. Hybridný mód zapája motory a nápravy podľa potreby. Počas väčšiny prevádzky však funguje predný elektromotor ako generátor (poháňaný spaľovacím motorom) a vytvára elektrickú energiu pre nabíjanie batérie.
Športový mód zapojí naplno všetky motory a obe nápravy naplno.
Audi TT offroad concept

Pri jemnom uvoľnení plynového pedálu auto prejde do “plachtenia”, teda vyraďuje rýchlosť. Pri brzdení rekuperuje energiu.

Podvozok a karoséria

U Audi je už klasika, že využívajú na svoje karosérie hliníkové zliatiny a duté nosníky. Tento celok je položený na 21-palcových elektrónoch ktoré sú spojené vpredu cez tlmiče McPherson a vzadu 4-bodový záves.

Rozmery

Dĺžka 4,39m; Šírka 1,85m; Rázvor: 2,63m; Výška: 1,53m

Autor: Vladislav Baniari; Zdroj: Audi

Audi TT offroad concept   Audi TT offroad concept Audi TT offroad concept Audi TT offroad concept Audi TT offroad concept Audi TT offroad concept Audi TT offroad concept  Audi TT offroad concept Audi TT offroad concept Audi TT offroad concept Audi TT offroad concept Audi TT offroad concept Audi TT offroad concept Audi TT offroad concept Audi TT offroad concept Audi bei der Volkswagen Group Night ? Peking Motor Show 2014 Audi bei der Volkswagen Group Night ? Peking Motor Show 2014

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.