Exkluzívny disko-bus MAN

Párty na osemnástich metroch: odborníci z MAN Bus Modification Center prestavali kĺbový MAN Lion’s City GL na prvotriedny mobilný klub. Tancovať, popíjať a zabávať sa v ňom môže takmer 50 ľudí.

Večer sa začína, je čas na šou. Ale aj cez deň je tento Lion’s City GL pozoruhodný. Stredisko špecializované na individuálne úpravy autobusov – MAN Bus Modification Center – zmenilo mestský kĺbový autobus na diskotékový klub so všetkým, čo k tomu patrí vrátane štýlového baru. Barový pult s krídlovými dverami skrýva tri chladničky a pivný výčap s chladením sudov. Nechýba panel pre diskdžokeja, na ktorom sa ovláda profesionálny zvukový systém so zabudovanými reproduktormi, subwooferom i bezdrôtovými reproduktormi.

Návštevníci túžiaci po zábave si môžu zatancovať na priestrannom tanečnom parkete uprostred autobusu. Ak si chcú oddýchnuť, k dispozícii majú pohodlné kreslá v zadnej časti alebo ďalšie miesta na sedenie. „Pri navrhovaní dizajnu autobusu sme sa zamerali na organické tvary. Pozoruhodné sú najmä dynamické a výrazné krivky,“ povedal Heinz Kiess, riaditeľ predaja a marketingu MAN Bus Modification Center v nemeckom Plauene.

Dômyselným detailom sú magnetické držiaky pohárov, takže nápoje sa aj počas jazdy dajú bezpečne postaviť na stôl. Obzvlášť zaujímavo pôsobia držadlá, ktoré sa obratne týčia nahor. „Bolo pre nás dôležité navrhnúť tieto základné elementy kreatívne a vytvoriť tak vizuálne interesantné zóny,“ zdôrazňuje H. Kiess. Autobus má navyše aj luxusné WC.

Dizajnéri osvetlenia a vývojári sa sústredili na individuálne a originálne riešenia: exkluzívny koncept pixelov z LED svetiel aj svietidlá v oddychovej zóne s technológiou LED vytvárajú fascinujúce efekty a pôsobivú svetelnú šou v rytme hudby. Hi-fi systém s reproduktormi s výkonom 5 x 700 wattov bol vyvinutý špeciálne pre interiér tohto autobusu a prispôsobený jeho akustickým vlastnostiam. V zadnej časti vozidla sú umiestnené dva 5-kilowattové meniče prúdu, ktoré poskytujú energiu pre svetelný, resp. zvukový systém, router bezdrôtovej siete, dve lítiovo-iónové batérie a riadiaci systém batérií.

Diskotéka na kolesách je vybavená i monitorom pre sociálne médiá a kamerou s ultra širokouhlým objektívom. Hostia sa tam môžu nielen odfotografovať, ale fotky aj zdieľať na sociálnych sieťach. Kĺbový autobus dlhý 18,75 metrov pojme okolo 45 cestujúcich. Ich bezpečnosť a komfort garantuje elektronický brzdový systém EBS s funkciami ABS a ASR, ako aj elektronický stabilizačný program ESP. Vozidlo poháňa motor Euro 6 s výkonom 310 k (228 kW).

Diskobus MAN Lion’s City GL si objednala spoločnosť Sales-Lentz Group so sídlom v Luxemburgu a hodlá ho používať na firemné, ale i súkromné večierky. Ak je autobus počas akcie zaparkovaný, dajú sa využiť elektricky vysúvané markízy a hostia sa môžu zabávať aj vonku. „Diskobus určite upúta pozornosť,“ s istotou tvrdí Heinz Kiess. „So svojím vybavením a s takýmto usporiadaním interiéru je v Európe jedinečný.“

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.