AMA Supercross Arlington kolo 7 2015

Supercrossové dianie sa prenieslo na východ, kde sa menia jazdci triedy 250, aby si odbili ďalšie kolá tohto skvelého športu. Takže ako to dopadlo v Texase?

450 Finále

Kráľovská trieda je ochudobnená o Justina Barcia, ktorý sa dáva dokopy po zranení. O to ľahší boj majú zvyšní páni jazdci, no oni si to veľmi ľahšie neurobili. Po štarte nasledovala ostrá ľavá zákruta z ktorej vyšiel ako prvý Dungey, hneď za ním sa tlačil Milsaps (ohou, pozor na neho), potom zhluk jazdcov, ktorí sa len ťažšie rozpoznávajú, takže Baggett, Roczen, Canard. Spomínate na Tomacov prejazd toboganom v San Diegu, kde sa chcel akoby odraziť od Reeda, ale padol? Tak teraz to spravil znovu, až na to, že podobral Reeda ten šiel k zemi – ou, ten mu to nedaruje, pre neho je to niečo ako incident s Canardom. Keď už sme pri Canardovi, ten sa v šiestom kole pohybuje na štvrtej pozíci, hneď za Milsapsom. A Milsapsovi uletela motorka z pod zadku a skoro do nej Canard narazil. Dokonca ešte ostávalo veľa kôl, ale v nich sa neudialo nič, čo by stálo za veľkú zmienku, pretože sme mali možnosť sledovať maximálne vyrovnaného Dungeyho, ktorý si rýchlo, ale rozumne prišiel po ďalšie prvé miesto, aby si vytvoril náskok v celkovom hodnotení na Roczena.

Galéria SX450

Výsledky SX Arlington kolo 7– trieda 450

  1. Ryan Dungey
  2. Ken Roczen
  3. Trey Canard
  4. Blake Baggett
  5. Andrew Short
  6. Jason Anderson
  7. Eli Tomac
  8. Joshua Grant
  9. Broc Tickle
  10. Cole Seely

Priebežné bodové umiestnenia SX 450

  1. Ryan Dungey (152bodov/2 víťazstvá)
  2. Ken Roczen (140bodov/2 víťazstvá)
  3. Trey Canard (129bodov/2 víťazstvá)
  4. Eli Tomac (114bodov/1 víťazstvo)
  5. Jason Anderson (100bodov)
  6. Cole Seely (93bodov)
  7. Blake Baggett (86bodov)
  8. Chad Reed (85bodov)
  9. Andrew Short (82bodov)
  10. Justin Barcia (71bodov)

250 Finále

Východ je tu páni. Všetky oči na Bogleovi a Musquinovi. Kto z koho? Rošt padol a Musquin sa predral polom. Davalos, ktorý teraz súťaží na akože švédskej Husqvarne so všetkými dielmi z rakuskej KTM sa za ním drží, ale dlho to neustála v zákrute padol. Teraz je druhý Bogle, bude z toho niečo? Nie je z toho nič, tri kolá prešli a Musquin si vytvoril už 3-sekundový náskok. Všetko prebieha bez väčších kontaktov, či problémov až do polovice, vtedy totiž kamery zaberú na nehybné telo Kylea Cunninghama na hrane skoku. Najprv je vyvesená vlajka s červeným krížom, no čoskoro aj červená vlajka, ktorá reštartuje preteky s postupným štartom. To nie ja ale až tak podstané ako to, že sa zdravotníkom podarilo prebrať Kylea a ten odchádza po vlastných z trate. Postupný štart dopadol dobre pre Musquina aj Boogla, no tretia priečka sa začiná trhať medzi Savatgym, Lemoniem, Jeremy Martinom a Rodriguezom. Nakoniec cieľom prechádzajú Musquin, Bogle a Savatgy, presne v tomto poradí. Musquin na sebe poctivo makal a je to vidieť, získal zo seba ešte viac ako doteraz a to by nikto nepovedal, že tento chalanisko je dospelý 25-ročný muž.

Galéria SX250

Výsledky SX Arlington kolo 7 – trieda 250

  1. Marvin Musquin
  2. Justin Bogle
  3. Joe Savatgy
  4. jeremy Martin
  5. Matthew Lemoine
  6. Vince Friese
  7. Rj Hampshire
  8. Arnaud Tonus
  9. Martin Davalos
  10. Kyle Peters

Priebežné bodové umiestnenia SX 250 východ

  1. Marvin Musquin (25bodov/1 víťazstvo)
  2. Justin Bogle (22bodov)
  3. Joe Savatgy (20bodov)
  4. jeremy Martin (18bodov)
  5. Matthew Lemoine (16bodov)
  6. Vince Friese (15bodov)
  7. Rj Hampshire (14bodov)
  8. Arnaud Tonus (13bodov)
  9. Martin Davalos (12bodov)
  10. Kyle Peters (11bodov)

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.