Plynové motory nepoznajú hranice. Výkon a ekológia jazdia ruka v ruke

Spustenie výroby v závode Mercedes-Benz v Mannheime: začiatkom marca zišiel z pásu prvý plynový motor novej generácie Euro VI. Vďaka inovatívnej technológii motorov nastavuje latku v oblasti ekologickej prevádzky, pretože emisie CO₂ dosahujú až o 20 percent nižšiu úroveň ako pri dieselovom motore. Pri používaní bioplynu bude bilancia CO₂ ešte atraktívnejšia – motor sa tak stáva najekologickejším modelom z mannheimskej rodiny motorov.

Andreas Moch, riaditeľ závodu Mercedes-Benz Mannheim: „Najmladší člen mannheimskej rodiny motorov sa vyznačuje nízkymi emisiami CO₂ a mimoriadne nízkymi emisiami hluku. Náš nový plynový motor tak predstavuje cenný príspevok k  čistej a ekologickej premávke v mestských aglomeráciách.“

press_1467_gallery_10142

Pre Mercedes-Benz sú trvalá udržateľnosť a šetrenie zdrojov pevnou súčasťou podnikovej filozofie. Pri novom plynovom motore M936 G stavila značka Mercedes-Benz všetko, aby nadviazala na úspech osvedčených motorov a ďalej rozvíjala svoju pioniersku úlohu v oblasti výkonných a ekologických motorov. Nový radový šesťvalec dosahuje výkon dieselového motora a súčasne nastavuje nové latky v oblasti emisií hluku a výfukových plynov. Či s fosílnym zemným plynom alebo obnoviteľným bioplynom – M936G spĺňa ďaleko viac ako požadujú normy a aj v budúcnosti zabezpečí čistú jazdu úžitkových vozidiel spoločnosti Daimler.

Vynikajúci výkon ako dieselový motor

Nový motor na zemný plyn M 936 G je založený na turbodieselovom motore OM 936  z novej generácie BlueEfficiency Power so zdvihovým objemom 7,7 l. Funguje ako monovalentný motor (len na plyn) s pohonom na stlačený zemný plyn (CNG = Compressed Natural Gas), dosahuje výkon 222 kW (302 k) a maximálny krútiaci moment 1 200 Nm. S týmito údajmi a svojim silným priebehom výkonu sa jednostupňovo preplňovaný motor vyrovná svojmu predchodcovi s dieselovým pohonom.

Zdroj: DAIMLER A.G.

press_1467_gallery_10143

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.