AMA Supercross Indianopolis kolo 11 2015

Indianopolis nevyzeral vôbec nádejne pre mladého Jeremyho Martina, ktorý padol hneď v prvom kole semifinálovej jazdy. Snažil sa prebojovať na dopredu, ale bol len na 14. pozícii, keď mu ostávali už iba 2 kolá dokonca. Martin sa dostal do LCQ (posledná šanca dostať sa do finále), no vyštartoval skôr, ako padol rošt. Vyvesili červenú vlajku, štart sa opakoval. Marti nneodštartoval dobre, bol niekde na desiatej pozícií, neskôr sa dostal na piate miesto, no opäť padol. Supercross je nevyspytateľný, aj keď už Jeremy dokázal stáť na stupni víťazov neraz, tentokrát sa mu nepodarilo prebojovať sa ani do finále.

450 Finále

Juhú, po štarte v triede 450 sa na čelo dral Dungey, ale Short ho kársne a čiste vytlačil mimo zákrutu a tak si Andrew s číslom 29 urval Holeshot pre seba. Dungey mu bol ale v pätách. V ďalšej zákrute išiel k zemi Reed po náraze do jeho tímové kolegu Granta. DUngey spravil chybu niekde v 1/4 trate, ale ani to mu neprekazilo predbiehací manéver na Shorta. Ale pozrime kto sa derie dopredu: Seely. A vyzerá, že mu trať celkom sedí, dokonca Tomac mu nestíha. V piatom kole už bol Dungey obliehaný Seelym a Milspas na 5. pozícii zase Canardom. A Tomac preskočil niekoľko skokov, ale doskočil presne na penový box pri trati a padol. Hneď po tom ušlo Baggettovi predné koleso v zákrute a motorka padla na neho zadným kolesom a motor stále bežal, takže chudáčisko musel držať motorku od svojej prilby a čakať kým mu niekto nepríde na pomoc. V deviatom kole sa už Milsaps nachádzal na 6. priečke a Canard postúpil na 4. Na 3. mieste bol Peick, no práve Canard sa na neho začal doťahovať a držal odstup jednej sekundy. Deväť kôl dokonca a Canard zatiahol za rýchlopal pred skokmi a pri dopade len tesne minul Peicka. No vyšlo mu to našťastie, nik sa nezranil a Canard sa posunul na tretie miesto. Vo finálovom kole Dungey narazil na Tomaca, no v zmysle takom, že Dungey mu išiel dať koliečko, po tom čo Tomac padol a prepadol sa. Tomac ale akoby pretekal priamo s ním a Dungey sa radšej stiahol, aby neprišiel o celkové prvenstvo.

Galéria SX450

Výsledky SX Indianopolis kolo 11– trieda 450

1. Ryan Dungey
2. Cole Seely
3. Trey Canard
4. Weston Peick
5. Davi Millsaps
6. Andrew Short
7. Josh Grant
8. Broc Tickle
9. Chad Reed
10. Jake Weimer

Priebežné bodové umiestnenia SX 450

  1. Ryan Dungey (249bodov/5 víťazstiev)
  2. Trey Canard (204bodov/2 víťazstvá)
  3. Eli Tomac (169bodov/1 víťazstvo)
  4. Cole Seely (160bodov)
  5. Ken Roczen (156bodov/2 víťazstvá)
  6. Chad Reed (152bodov/1 víťazstvo)
  7. Jason Anderson (144bodov)
  8. Blake Baggett (141bodov)
  9. Andrew Short (124bodov)
  10. Justin Barcia (120bodov)

250 Finále

V prvom kole získal najlepší štart Davalos, za ním nasledoval Musquin a Bogel. V druhom kole Davalosa veľmi čisto obehol Musquin. Na roletách urobil Davalos chybu a aj keď sa snažil to ustáť, nepodarilo sa mu to a spadol. Stratil tak niekoľko pozícii. V piatom kole je stále vo vedení Musquin, za ním s trojsekundovým odstupom nasleduje Bogle, potom Savatgy a Hampshire. Priebežne sa menilo poradie zvyšných jazdcov, bolo sa na čo pozerať, ale s tromi kolami do konca urobil Bogle chybu pri výjazde zo zákruty neakceleroval dostatočne, vyhodilo ho zo stupačiek, naklonilo ho ku riadidlám a skočil presne na do hrany skoku a padol. To pomohlo Musquinovi vytvoriť náskok do finále až cez 21 sekúnd. Za ním nasledoval Bogle a Hampshire.

Galéria SX250

Výsledky SX Indianopolis kolo 11 – trieda 250

1. Marvin Musquin
2. Justin Bogle
3. RJ Hampshire
4. Jordan Smith
5. Kyle Cunningham
6. Jimmy Decotis
7. Kyle Peters
8. Colt Nichols
9. Vince Friese
10. Jace Owen

Priebežné bodové umiestnenia SX 250 východ

  1.  Marvin Musquin (122bodov/4 víťazstvá)
  2. Justin Bogle (106bodov)
  3. Jeremy Martin (85bodov/1 víťazstvo)
  4. Rj Hampshire (74bodov)
  5. Joey Savatgy (73bodov)
  6. Martin Davalos (62bodov)
  7. Vince Friese (58bodov)
  8. Jimmy Decotis (57bodov)
  9. Kyle Peters (57bodov)
  10. Anthony Rodriquez (52bodov)

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.