AMA Supercross Detroit kolo 12 2015

V Detroite bola radosť pozerať na 450-tky. Trať nebola tentokrát taká náročná čo do zákrut, ale hlavne do roliet. Pretože tie pred Detroitom boli skôr pre tanky a pre testovanie Tatroviek a chalnov čo súťažia treba iba obdivovať ako to všetko zvládajú. Bolo tu ale viac pieskových sekcií. Carmichael sa skutočne v navrhovaní tratí vyžíva.

450 Finále

Ajáj, Short opäť prvý cez Holeshot, ale zaujímavejšie je, kto je za ním. Mladý jazdec, ktorý jazdí celý rok konštantnou rýchlosťou a udržuje sa stálev top 10 Blake Baggett, za ním Dungey a Reed. S Dungeyim bojuje Milsaps a to iba potvrdzuje, že pomaly, ale isto sa dostáva Davi na svoju predošlú kondíciu. Takto celé prvé kolo a už vchádame do druhého, ale kde s avzal, tu sa vzal, priletel Tomac akoby z nikade. Tomac to drží, čo to dá, nechce pustiť z plynu obieha Milsapsa a drží sa Ryana. A bum, v štvrtom kole kde sa vzal tu sa vzal Seely a aj ten berie Milsapsa pod plným plynom. Tie Hondy sú nejaké nasraté v Detroite. Medzi tým Short padol a tak prvú priečku prebral Dungey. A do piateho kola už ide Tomac útočne na Dungeyiho. Vyzerá, že ho obehne v zákrute do kopca. Nie. Tak na skokoch? Nie. Bum! Zákruta a Eli zatvára Ryana. Ojóóój, šieste kolo a Peick doslova vystrelil zo skoku do vzduchu akoby chcel preskočiť 4 skoky, ale mal tú smolu, že pred ním boli už iba dva a tak tvrdo dopadol doslova zo vhzduchu na zem. Ojóój, siedme kolo a Anderson vyletel z motorky ako špinavá handra a aj tak dopadol na trať a už sa iba plazí za penové bloky. Neskôr obehol Shorta Baggett a ešte aj Tickle, tímový kolega Roczena. Do finálneho kola si Tomac svojou stíhacou jazdou vytvoril náskok cez 12 sekúnd, čo je slušné číslo. A tak cielom prechádzajú Tomac, Dungey a Seely.

Gratulácie Tomacovi, je vidno, že keby nerobil chyby, je najrýchlejší, no chyby robí, presne ako ich robil Stewart a preto prvenstvo v tabulke drží vždy niekto iný.

Galéria SX450

Výsledky SX Detroit kolo 12 – trieda 450

1. Eli Tomac
2. Ryan Dungey
3. Cole Seely
4. Chad Reed
5. Davi Millsaps
6. Josh Grant
7. Broc Ticle
8. Blake Baggett
9. Andrew Short
10. Justin Brayton

Priebežné bodové umiestnenia SX 450

  1. Ryan Dungey (271bodov/5 víťazstiev)
  2. Trey Canard (204bodov/2 víťazstvá)
  3. Eli Tomac (194bodov/2 víťazstvá)
  4. Cole Seely (180bodov)
  5. Chad Reed (170bodov/1 víťazstvo)
  6. Ken Roczen (156bodov/2 víťazstvá)
  7. Blake Baggett (154bodov)
  8. Jason Anderson (145bodov)
  9. Andrew Short (136bodov)
  10. Broc Tickle (134bodov)

250 Finále

Bogle vyletel z roštu ako prvý a aj ako prvý prešiel vyznačenou čiarou po štarte a teda holeshot patrí jemu. Za ním len o koleso ďalej sa snažil o niečo úspešné aj Hampshire. Potom Davalos, Rodriguez a všetkých zaujíma Musquin. No jeho nikde nieto, je skrýty v skupinke až na deviatej pozícii, ale to by pre Musquina nemal byť problém. Samozrejme, ako všetci predpokladali, Musquin sa začal drať dopredu a zrazu sa niečo stalo Davalosovi, zle dokočil do zákruty, narazil do Hamshira, ten vrazil do penových blokov a šiel k zemi a samotný Davalos ešte letel ďalej aj cez bloky aj cez zákrutu, až mimo trať. Musquinovi boli dve priečky len tak podarované. V 4. kole sa snažil Francúz Musquin dostať cez Rodrigueza a aj sa mu to podarilo. Potom v 6. kole sa o to isté snažil Martin, ktorý tak isto zle odštartoval, ale vyzeralo to, že sa bude celkom trápiť a ktovie, či sa mu podarí dosiahnuť stupne víťazov. Tak sa v siedmom kole posunul Martin na 4. miesto, pred ním na treťom bol Musquin, potom Savatgy a celé to viedol Bogle. V 8. kole spolu pekne bojujú a trhajú si druhú priečku Savatgy s Musquinom. Nakoniec Musquin ovládol situáciu a tak prišli do finále Bogle, Musquin a prvý krát aj Savatgy na stupňoch víťazov.

Galéria SX250

Výsledky SX Detroit kolo 12 – trieda 250

1. Justin Bogle
2. Marvin Musquin
3. Joey Savatgy
4. Jeremy Martin
5. Anthony Rodriguez
6. Colt Nichols
7. Kyle Cunningham
8. Mitchell Oldenburg
9. Jimmy Decotis
10. Jace Owen

Priebežné bodové umiestnenia SX 250 východ

  1.  Marvin Musquin (144bodov/4 víťazstvá)
  2. Justin Bogle (131bodov/1 víťazstvo)
  3. Jeremy Martin (103bodov/1 víťazstvo)
  4. Joey Savatgy (93bodov)
  5. Rj Hampshire (84bodov)
  6. Jimmy Decotis (69bodov)
  7. Anthony Rodriquez (69bodov)
  8. Kyle Peters (65bodov)
  9. Martin Davalos (63bodov)
  10. Vince Friese (58bodov)

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.