Dopyt akceleruje výrobu 12-valcov Mercedes-AMG

Mercedes-AMG rozširuje výrobu svojich motorov a využíva na to voľnú kapacitu v sídle Daimler v Mannheime: vo februári 2016 sa tu spustí montáž motorov V12 s prepĺňaním dvoma turbodúchadlami.

„Na základe veľkého dopytu po našich vozidlách sú naše výrobné kapacity v manufaktúre na výrobu motorov v Affalterbachu plne vyťažené,“ vysvetľuje Tobias Moers, predseda obchodného vedenia Mercedes-AMG GmbH. „Pre nás je veľmi dôležité, aby sme dokázali dodať vozidlá našim zákazníkom čo najskôr. V Affalterbachu v súčasnosti nemáme už žiadne možnosti rozširovania, a tak sme sa rozhodli, že montáž dvanásťvalcových motorov preložíme do závodu Mannheim spoločnosti Daimler.“

Charakteristisches Merkmal der „one man, one engine“-Fertigung ist die AMG Motorplakette mit Unterschrift des verantwortlichen Mechanikers.

V Affalterbachu sa na uvoľnených plochách rozšíri montáž agregátov V8. Zamestnanci, ktorí doteraz montovali dvanásťvalce, prejdú na montáž motorov V8. Pre agregáty V12 z dielne AMG bola v Mannheime zriadená samostatná montážna linka. Hala bola zrenovovaná a pripravená na nové požiadavky.

Motorenmanufaktur in Affalterbach: V12-Montagelinie

Rovnako ako v kmeňovom sídle AMG v Affalterbachu (montáž motorov V8) a v závode na výrobu motorov Mercedes-Benz MDC Power v Kölleda v Durýnsku (výroba štvorvalcov), aj v Mannheime je každý agregát zmontovaný jedným mechanikom. Moderné stvárnenie montáže v Mannheime logisticky a ergonomicky dokonale zapadá do princípu manufaktúry AMG „Jeden mechanik, jeden motor“. Každý mechanik ručí za kvalitu a exkluzívnosť svojím podpisom na plakete na motore. Už aj tak vysokokvalifikovaní zamestnanci z Mannheimu boli niekoľko týždňov školení na svoju novú činnosť v Affalterbachu.

Dvanásťvalcové agregáty budú naďalej vyvíjané v sídle firmy AMG v Affalterbachu. Montujú sa do modelov Mercedes-AMG S 65, S 65 kupé, G 65 ako aj SL 65.

One Man, One Engine Philosophie: Die AMG Performance-Aggregate werden jeweils von einem Motorenbauer von Hand montiert.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.