Nová generácia Actrosov prekročila stotisícovú hranicu

História úspechu nákladného automobilu Mercedes-Benz Actros a „Quality made in Wörth“ pokračuje. Dr. Holger Scherr, vedúci zásobovacieho reťazca a správy dodávateľov závodu Mercedes-Benz Wörth, odovzdal stotisíci nový Actros zo závodu Wörth Tobiasovi Nagelovi, spoločníkovi Nagel-Group. V prípade jubilejného vozidla ide o svetlomodrý Actros 1843 LS, ktorý bude v službách spoločnosti Kraftverkehr Nagel GmbH & Co. KG brázdiť cesty v Nemecku a iných európskych krajinách.

Napĺňa nás hrdosťou priviesť na cesty po štyroch rokoch od spustenia výroby stotisíci Actros najnovšej generácie. Tento míľnik ukazuje, že aj najnovšia generácia Actrosa presviedča našich zákazníkov hospodárnosťou, dynamikou jazdy a komfortom,” pokračuje Dr. Holger Scherr. „Veľmi sa tešíme, že môžeme tento výnimočný nákladný automobil odovzdať nášmu vernému zákazníkovi Kraftverkehr Nagel GmbH & Co. KG.“

Tobias Nagel: „Spoľahlivosť nestrpí v logistike potravín žiadne kompromisy. Preto už mnoho rokov staviame v prípade veľkých častí nášho európskeho vozidlového parku na kvalitu vozidiel Mercedes-Benz. Actros je od svojho zavedenia pre nás dôležitým spoločníkom.“

Actros ako efektívny garant úspechu

Uvedením na trh v roku 1996 sa Actros stal vlajkovou loďou výrobnej palety nákladných motorových vozidiel značky Mercedes-Benz a je ňou dodnes. Pre svoju hospodárnosť, dynamiku jazdy a komfort sa Actros medzičasom stal najúspešnejším ťažkým nákladným motorovým vozidlom na svete. Najnovšia generácia Actrosa zbieha z pásu v závode Mercedes-Benz Wörth od roku 2011 a vtedy ako prvé ťažké nákladné motorové vozidlo splnila emisný štandard Euro VI. Od októbra tohto roku je Actros k dispozícii s najnovšou, opäť optimalizovanou generáciou motora OM 471. Agregát v porovnaní s predchádzajúcim motorom opäť usporí až tri percentá paliva a má nižšie emisie CO2. A systém tempomatu Predictive Powertrain Control (PPC) dokáže znížiť spotrebu paliva až o päť percent. Systém predvídavo reaguje na topografické danosti a optimalizuje radenie počas jazdy.

Od roku 2011 klesla priemerná spotreba zavedením nového Actrosa podľa stupňa čistoty spalín Euro VI, PPC a najnovšej generácie motora OM 471 v porovnaní s osvedčeným predchádzajúcim modelom Actrosa až o 13 percent. Nákladný automobil tak dokonale kombinuje ekonómiu a ekológiu. Od uvedenia prvého Actrosa na trh v roku 1996 značka Mercedes-Benz odovzdala medzičasom zákazníkom celkovo milión modelov všetkých generácií.

O závode Mercedes-Benz Wörth

Najväčší závod na montáž nákladných motorových vozidiel divízie Mercedes-Benz Trucks vo Wörthe nad Rýnom bol založený v roku 1963 a vyrába nákladné motorové vozidlá značky Mercedes-Benz Actros, Antos, Arocs a Atego. Vyrábajú sa tu aj špeciálne nákladné automobily Econic, Unimog a Zetros značky Mercedes-Benz. Wörth opúšťa denne až 470 nákladných motorových vozidiel vyhotovených na mieru požiadavkám zákazníkov. „Quality made in Wörth“ oceňujú zákazníci vo viac ako 150 krajinách. Závod Mercedes-Benz Wörth s počtom približne 11 200 zamestnancov je druhým najväčším zamestnávateľom v Porýní-Falcku.

Mercedes-Benz Werk Wörth

Tobias Nagel, spoločník Nagel-Group (vľavo) a Jonathan Bärg, vodič z povolania s najlepšími výsledkami v roku 2015 (vpravo) preberajú stotisíci nový Actros značky Mercedes-Benz.

O Nagel-Group

Nagel-Group so sídlom vo Versmolde, ktorá sa už 80 rokov špecializuje na logistiku potravín a pôsobí v celej Európe, zamestnáva vo viac ako 100 prevádzkach viac ako 11 000 zamestnancov v 16 krajinách. V uplynulom hospodárskom roku dosiahla firma obrat vo výške 1,7 miliardy eur. Skupina podnikov denne prepravuje potraviny všetkých veľkostí zásielok a teplotných tried. Či už hlbokozmrazené výrobky, mäso, mliečne výrobky, káva alebo sladkosti – Nagel-Group na objednávku priemyslu a obchodu deň čo deň prispieva k tomu, že spotrebitelia v celej Európe nájdu na predajných miestach ten správny tovar v tom správnom čase a v tej správnej kvalite. Nagel-Group tak významne prispieva k úspechu svojich zákazníkov.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.