ROLLS-ROYCE ukončuje výrobu modelu PHANTOM

Výkonný riaditeľ Rolls-Royce Motor Cars Torsten Müller-Ötvös oznámil, že aktuálny Phantom vstúpi v roku 2016 do poslednej fázy svojej slávnej existencie.

Toto oznámenie prišlo po nedávnych správach o tom, že Rolls-Royce Motor Cars začal testovať novú hliníkovú karosériu, ktorá bude oporou každého ďalšieho modelu Rolls-Royce od roku 2018. Phantom Coupé a Drophead Coupé ukončia svoju púť v špeciálnej kolekcii iba 50 automobilov s názvom Phantom Zenith.

Súčasná siedma generácia modelu Phantom sa začala vyrábať pred 13 rokmi v Goodwoode a rýchlo sa stala základom renesancie Rolls-Royce Motor Cars. Phantom VII, skvostné, elegantné a silné zosobnenie značky, ktoré spĺňa najvyššie nároky maximálneho luxusu, sa teraz blíži ku koncu svojej produkcie.

V novembri tohto roku dokončia v Goddwode posledné kusy modelov Phantom Coupé a Drophead Coupé. Tieto modely nedostanú svojich pokračovateľov. Zberateľov však určite poteší, že pri príležitosti ukončenia výroby týchto skutočne výnimočných áut sa chystá veľkolepá kolekcia 50 jedinečných kusov Coupé a Drophead Coupé s názvom Phantom Zenith.

Rolls-Royce tento rok vyrobí aj posledné limuzíny Phantom VII

Torsten Müller-Ötvös povedal: „S hrdosťou a potešením by som chcel oznámiť, že pripravujeme nový Phantom – moderný a krásny, vybavený najnovšími technológiami a inováciami. Každý nový Phantom je historicky dôležitý moment v histórii automobilizmu a my usilovne pracujeme na zdokonaľovaní modelu Phantom VIII.“

Rolls-Royce Motor Cars oživil etalón luxusných áut v roku 2003, kedy predstavil Phantom VII, vozidlo, ktoré sa stalo vrcholom luxusu na ďalších 13 rokov. Počas týchto rokov Rolls-Royce vytvoril mnoho fantastických Phantomov, ktoré ohromili svet svojou krásou a nanovo určili predstavy o luxusnom jazdení.

Teraz nastal čas na ďalší krok na tejto luxusnej ceste

Phantom VII – neustále nastavuje štandardy luxusu, aj keď sa pripravuje na odchod zo scény

Aj keď sa Phantom VII pripravuje na odchod zo svetovej scény, stále zostáva etalónom v segmente luxusných vozidiel. Je to aj vďaka limitovanému počtu zberateľských kusov a každý z nich bude posledný vo svojom rade.

Pri tejto príležitosti vytvorí oddelenie zákazkového dizajnu najvyššie jedinečné kúsky každého súčasného modelu Phantom – Coupé, Drophead Coupé a Limousine. Remeselníci, ktorí na montážnej linke v Goodwoode vytvárajú každý jeden Rolls-Royce, sa už usilovne pripravujú na výrobu týchto špeciálnych vozidiel.

Zenith – vrchol automobilovej dokonalosti

Prvá z týchto špeciálnych verzií ponesie názov Zenith a budú to celkom posledné modely Phantom Coupé a Drophead Coupé od Rolls-Royce Motor Cars vyrobené na objednávku.

„Ako už názov napovedá, Zenith bude vrcholom, tým najlepším svojho druhu, tým najvyšším štandardom, aký je možné dosiahnuť, podľa ktorého sa posudzuje všetko ostatné,“ hovorí riaditeľ dizajnu Giles Taylor. „Zenith bude súhrnom toho najlepšieho, čo sa objavilo v modeloch Phantom Coupé a Drophead Coupé a pridáme aj niekoľko prekvapení. O týchto 50 exkluzívnych kusov očakávame obrovský záujem, keďže nič podobné už v budúcnosti neplánujeme.“

Prekvapenia sa nachádzajú najmä v zadnej časti vozidla; opierky na ruky zdobia laserom vyleptané miesta, kde sa po prvý raz predstavili modely 100EX vo Villa D’Este a 101EX v Ženeve. Jedinečný vzhľad dostane aj prístrojová doska a ikonická soška Spirit of Ecstasy. Každý majiteľ dostane aj špeciálnu spomienku, ktorá sa za peniaze nedá kúpiť. Automobilka totiž sprístupní paletu nezabudnuteľných farebných kombinácií z histórie značky Rolls-Royce.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.