Mercedes-Benz Trieda V EXCLUSIVE

Pestrá ponuka výbavy Triedy V značky Mercedes-Benz opäť rastie. Čoskoro poputuje k obchodníkom mimoriadne luxusný variant veľkopriestorového sedanu – Trieda V EXCLUSIVE.

S neporovnateľne vysokým stupňom exkluzívnej výbavy dvíha štýl, komfort a funkčnosť Triedy V na ešte vyššiu úroveň a označuje tak špičku obľúbeného konštrukčného radu. Mercedes-Benz Vans tak zdôrazňuje novú definíciu veľkopriestorového vozidla. Trieda V EXCLUSIVE nadchne vyberanými ozdobnými prvkami vo vzhľade brúseného hliníka, ventilačnými dýzami v striebornej chrómovej farbe, čalúnením stropu z mikrovlákna DINAMICA, novou panoramatickou posuvnou strechou, novou veľkou stredovou konzolou s integrovaným chladiacim priečinkom a temperovanými držiakmi na poháre, klimatizovanými samostatnými sedadlami v koži napa pre vodiča, spolujazdca a cestujúcich sediacich vzadu, 19-palcovými diskami z ľahkej zliatiny, ozvučovacím systémom Burmester® s priestorovým zvukom a množstvom ďalšej výbavy. Jej jedinečnosť spočíva v tom, že ju na prvý pohľad spoznáte podľa nápisov EXCLUSIVE na predných blatníkoch. Svoju svetovú premiéru oslávi začiatkom marca v rámci Medzinárodného autosalónu v Ženeve a možno ju objednávať už teraz.

V-Klasse EXCLUSIVE – Exterieur, cavansitblau metallic, Panorama-Dach

„S Triedou V EXCLUSIVE sme náš modelový program obohatili o líniu výbavy, ktorá mimoriadnou exkluzívnosťou a jedinečným komfortom reprezentuje špičku v našom portfóliu. Plníme tak želania náročných automobilových zákazníkov, ktorí oceňujú mimoriadne veľkú ponuku priestoru,“ vysvetľuje Volker Mornhinweg, vedúci divízie Mercedes-Benz Vans.

Komfort, štýl a dizajn extratriedy v Triede V EXCLUSIVE

Trieda V EXCLUSIVE svojou luxusnou vnútornou výbavou posúva vysokú kvalitu spracovania interiéru veľkopriestorového vozidla značky Mercedes-Benz na novú úroveň. Exkluzívne ozdobné prvky vo vzhľade brúseného hliníka, ventilačné dýzy v striebornej chrómovej farbe, prístrojová doska vo vzhľade kože s náročne zapracovaným ozdobným švom, kožou potiahnuté lakťové opierky v obložení dverí a komfortné sedadlá v koži napa čierna alebo hodvábna béžová vytvárajú prostredie extratriedy. K tomu sa pridávajú obloženie stropu z mikrovlákna DINAMICA, podľa výberu čiernej alebo porcelánovej farby, ako aj športové pedále vo vzhľade brúseného hliníka.

V-Klasse EXCLUSIVE - Interieur, Zierelemente in gebürsteter Aluminiumoptik

Štýlové útulné prostredie zvyšuje nová panoramatická posuvná strecha, ktorá umožňuje mimoriadne presvetlenie interiéru. Pozostáva z elektrickej sklenenej posuvnej strechy vpredu a fixného skleneného prvku vzadu. Veľkosťou 1,90 krát 1,12 metra ide o najväčšiu sklenenú strechu v segmente stredne veľkých transportérov. Panoramatická posuvná strecha je okrem toho vybavená taktiež dvojdielnou elektrickou slnečnou roletou. Ak vodič odstaví vozidlo s otvorenou strechou, v prípade dažďa sa posuvná strecha automaticky zavrie do zdvihnutej polohy. Posuvná strecha a roleta sa obsluhujú vpredu a vzadu príslušnými vypínačmi v strope.

Komfort ďalej zvyšuje aj veľká stredová konzola s čalúnenou lakťovou opierkou a integrovaným chladiacim priečinkom. Je vybavená viacerými odkladacími priečinkami, dvoma držiakmi na poháre vpredu, dvoma temperovanými držiakmi na poháre osvetlenými svetelnými diódami pre cestujúcich na zadných sedadlách a päťlitrovým chladiacim boxom. Na mobilný telefón, prehrávač MP3, notebooky a podobne sú k dispozícii prípojky USB, otvor na kartu SD ako aj 230-voltová a 12-voltová zásuvka. Zážitok komfortu dokončujú elektricky nastaviteľné sedadlá pre vodiča a spolujazdca s aktívnou ventiláciou sedadiel, klimatizované samostatné sedadlá vzadu a ozvučovací systém Burmester® s priestorovým zvukom so 16 vysokovýkonnými reproduktormi vrátane Bass Reflex Boxu a so zosilňovaním hlasu v smere spredu dozadu.

Mercedes-Benz Trieda V V-Class Exclusive interiér interior 2

Trieda V EXCLUSIVE spája moderný luxus s príkladnou bezpečnosťou a športovou dynamikou. Nová línia výbavy disponuje športovým podvozkom, 17-palcovou brzdovou sústavou a 19-palcovými diskami z ľahkej zliatiny. Okrem systému ATTENTION ASSIST a asistenta jazdy pri bočnom vetre má sériovo na palube aj aktívneho asistenta parkovania s 360-stupňovou kamerou, ktorý uľahčuje vyhľadávanie parkovacieho miesta, ako aj zaparkovanie na pozdĺžne a priečne parkovacie miesta.

V-Klasse EXCLUSIVE - Exterieur, cavansitblau metallic,

Novú zvláštnu výbavu a výbavu AMG Line možno objednávať od februára

Panoramatická posuvná strecha a veľká stredová konzola s integrovaným chladiacim priečinkom budú od februára 2016 pre Triedu V k dispozícii aj ako zvláštna výbava. Okrem toho je ako ďalší nový komfortný prvok k dispozícii aj držiak na iPad pre operadlo predných sedadiel. Zároveň možno u obchodníkov objednávať novú športovú výbavu AMG Line, ktorá je k dispozícii pre Triedu V a obytný automobil Marco Polo. Výrazné dizajnové prvky značky Mercedes-AMG zameranej na výkon a športový charakter zahŕňajú novonavrhnutý spojler predného a zadného nárazníka, profilované bočné obloženia prahov a 19 palcové disky AMG z ľahkej zliatiny, ako aj ďalšiu odtrhovú hranu. Styling AMG ešte viac zdôrazňuje jedinečný, progresívny dizajn Triedy V a na prvý pohľad signalizuje športový charakter a dynamiku.

Novou líniou výbavy Triedy V EXCLUSIVE, AMG Line pre Triedu V a novou zvláštnou výbavou ponúkne divízia Mercedes-Benz Vans tento rok mnoho ďalších možností, ako obľúbené veľkopriestorové vozidlo prispôsobiť individuálnym požiadavkám a potrebám. Takto sa stane Trieda V príťažlivá pre ďalšie cieľové skupiny.

Mercedes me connect možno od júna objednávať aj pre Triedu V

Ďalší zaujímavý prvok na zvýšenie komfortu a individuálneho charakteru možno objednávať od júna 2016: služby Mercedes me connect. Pomocou nich sa zákazníci na 20 trhoch Mercedes me môžu kedykoľvek pomocou smartfónu, tabletu alebo osobného počítača pohodlne spojiť so svojou Triedou V. Bezplatné základné služby Mercedes me connect zahŕňajú systém núdzového volania Mercedes-Benz, nehodový, údržbový a poruchový manažment, ako aj diagnostiku a diagnózu vozidla na diaľku. Okrem toho sú k dispozícii na želanie dopravný servis v reálnom čase Live Traffic Information a početné služby Remote Online. Medzi ne patria navigácia k zaparkovanému vozidlu, lokalizácia vozidla cez GPS, geografické monitorovanie vozidla, zamykanie a odomykanie dverí, programovanie nezávislého kúrenia a dopyt na status vozidla na diaľku, ako napríklad stav naplnenia nádrže a tlak v pneumatikách. Výbava Remote Online je pre nové vozidlá v kombinácii s multimediálnym systémom Audio 20 CD a Audio 20 USB dostupná na želanie, v kombinácii so systémom COMAND Online je sériová. Využívanie služieb Remote Online a „Live Traffic Information“ je časovo obmedzené na tri roky od prvej registrácie vozidla a následne ho možno za poplatok predĺžiť.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.