Nový Mercedes-AMG C 63 kabriolet: Športová dynamika pod šírym nebom

Nový C 63 kabriolet spája intenzívny pocit z jazdy pod šírym nebom s motorom AMG V8 do strhujúceho športového výkonu. Hnací agregát biturbo vyvinutý v Affalterbachu je k dispozícii v dvoch výkonových stupňoch s výkonom 350 kW (476 k) alebo 375 kW (510 k) a umožňuje jazdné výkony na úrovni športového automobilu. Vysunuté blatníky vpredu a vzadu, široká stopa a veľké kolesá zdôrazňujú atletický výstup. Agilná pozdĺžna a priečna dynamika je okrem iného zásluhou prepracovaného podvozku s adaptívnym nastaviteľným tlmením AMG RIDE CONTROL, zverného diferenciálu zadnej nápravy a dynamického ložiska motora.

Automobiloví nadšenci zvyknutí na vysoké výkony majú v prípade Triedy C značky Mercedes-AMG najväčší výber segmentu trhu: teraz existuje celkovo v dvanástich vyhotoveniach ako sedan, kombi, kupé a kabriolet; na želanie s motorom V6 biturbo a pohonom všetkých kolies alebo s motorom V8 biturbo v dvoch výkonových stupňoch, s pohonom zadných kolies a zverným diferenciálom zadnej nápravy. „Trieda C je rozhodujúcim faktorom úspechu našej spoločnosti. Nová kombinácia intenzívneho pocitu z jazdy pod šírym nebom a výkonného motora V8 je jedinečná v segmente a dokonale dopĺňa našu veľkú ponuku Triedy C,“ uvádza Tobias Moers, predseda obchodného vedenia Mercedes-AMG GmbH. Mnohoročné skúsenosti z motoristického športu a vášeň inžinierov, dizajnérov a produktových manažérov AMG tvoria základ emocionálneho jazdného zážitku s novým kabrioletom so športovou dynamikou. Svoju svetovú premiéru oslávil na medzinárodnom autosalóne v New Yorku. Na trh sa začne uvádzať v septembri 2016.

Mercedes-AMG C 43 4MATIC Cabriolet, Exterieur: obsidianschwarz; Interieur: Leder schwarz, Kraftstoffverbrauch (l/100 km) innerorts/außerorts/kombiniert: 11,0/6,7/8,3 CO2-Emissionen kombiniert: 190 g/km

Jediná ponuka v segmente s motorom V8 biturbo

Vo svojom konkurenčnom prostredí zaujíma nový C 63 kabriolet výnimočné postavenie po každej stránke. Ako jediný v segmente je vybavený osemvalcovým motorom biturbo. Mercedes-AMG tak napĺňa želania zákazníkov, ktorí túžili po kombinácii vysokoemotívneho, nezameniteľného zvuku motora a výkonovej charakteristiky s vysokým krútiacim momentom.

Archivnummer: D286592

Vodič okrem toho profituje z bezkonkurenčných jazdných výkonov: zrýchlenie z nuly na 100 km/h vybaví C 63 S kabriolet za 4,1 sekundy, C 63 kabriolet za 4,2 sekundy. Maximálna rýchlosť predstavuje 250 km/h (elektronicky obmedzená; s balíkom AMG Driver‘s Package 280 km/h).

Nový motor V8 biturbo je blízkym príbuzným motora v modeli Mercedes-AMG GT

4,0-litrový osemvalcový motor preplňovaný dvoma turbodúchadlami je použitý už v modeloch C 63 sedan, kombi a kupé. A s mazaním so suchou kľukovou skriňou je zabudovaný v športovom GT. Charakteristický poznávací znak: obe turbodúchadlá sú usporiadané nie zvonka na radoch valcov, ale v priestore v tvare písmena V medzi nimi – odborníci hovoria o „horúcej vnútornej časti“.

Archivnummer: D286602

Hlavnou výhodou tejto konštrukcie sú kompaktná konštrukcia motora, optimálne odozvy a nízke emisie výfukových plynov. Hnacie agregáty sa montujú v manufaktúre na výrobu motorov v Affalterbachu podľa princípu „Jeden človek, jeden motor“: každý mechanik skladá celý motor ručne.

Výfuková sústava s technológiou klapiek na dosiahnutie variabilného zvuku motora

Dôležitým cieľom vývoja bolo dosiahnuť typický zvuk motora V8. Kompozícia so sonórnymi hĺbkami, silnými stredmi a výškami rastúcimi s narastajúcim počtom otáčok motora bola prevzatá z kupé. Sériovo sa používa špecifická výfuková sústava s technológiou klapiek. Je riadená grafom charakteristiky a aktivuje sa automaticky, v závislosti od jazdného programu AMG DYNAMIC SELECT, požiadavky vodiča na výkon a otáčok motora. Na želanie je k dispozícii výfuková sústava Performance, na ktorej možno zvuk modulovať stlačením tlačidla. Výfukové sústavy sú však navrhnuté tak, aby boli dodržané limity úrovne hluku nezávisle od polohy klapiek.

Mercedes-AMG C 43 Coupé, Exterieur: diamantweiß, Kraftstoffverbrauch (l/100 km) innerorts/außerorts/kombiniert: 10,6/6,2/7,8 CO2-Emissionen kombiniert: 178 g/km

Rýchlejšie radenie: 7-stupňová športová prevodovka AMG SPEEDSHIFT MCT

Veľký podiel na priamom a športovom charaktere nového kabrioletu Mercedes AMG C 63 má prevodovka. 7-stupňová športová prevodovka AMG SPEEDSHIFT MCT nadchne svojou dynamikou na mieru a vysokou variabilnosťou. Či automaticky alebo na podnet vodiča cez radiace páčky na volante: proces preradenia na vyšší stupeň alebo podradenia prebehne rýchlo a spontánne. Umožňuje to špeciálne prispôsobenie aplikácií motora a prevodovky.

Mercedes-AMG C 43 Coupé, Interieur: Leder schwarz, Kraftstoffverbrauch (l/100 km) innerorts/außerorts/kombiniert: 10,6/6,2/7,8 CO2-Emissionen kombiniert: 178 g/km

Špecifický podvozok pre najvyššiu priečnu a pozdĺžnu dynamiku

Zásluhu na fascinujúcej agilnosti a vysokých rýchlostiach jazdy kabrioletu C 63 v zákrutách má aj sériový podvozok AMG RIDE CONTROL s adaptívnym nastaviteľným tlmením. Spája športové nastavenie s komfortným. Tri stupne podvozku Comfort, Sport a Sport Plus môže vodič voliť tlačidlom na stredovej konzole. Každé koleso je v každom stupni automaticky individuálne riadené.

Na prednej náprave je použitá konštrukcia štvorprvkového zavesenia  kolies s radiálnym napojením brzdy orientovaným na motoristický šport. Samostatné strmene nápravy a širšia stopa umožňujú vyššie hodnoty priečneho zrýchlenia.

Mercedes-AMG C 43 4MATIC Cabriolet, Exterieur: Obsidianschwarz; Interieur: Leder schwarz, Kraftstoffverbrauch (l/100 km) innerorts/außerorts/kombiniert: 11,0/6,7/8,3 CO2-Emissionen kombiniert: 190 g/km

Zadná náprava bola pre kupé a kabriolet vyvinutá úplne nanovo. Koncepcia nápravy s priestorovým zavesením kolies zabezpečuje vysokopresné vedenie kolies a vyššiu tuhosť. Nosník zadnej nápravy špecifický pre AMG umožňuje širšiu stopu v porovnaní so sedanom a kombi, pričom dosadacie plochy ložísk kolies boli vysunuté o 25 milimetrov smerom von. Medzi ďalšie zmeny patria samostatné strmene kolesa, tuhšie elastokinematické nastavenie a vyšší negatívny odklon.

Sériovo jazdí C 63 kabriolet na diskoch z ľahkej zliatiny 9,0 J x 18 (vpredu) a 10,5 J x 18 (vzadu) s 10-lúčovým dizajnom, titánový sivý lak, s lešteným lemom ráfika a pneumatikami s rozmermi 255/40 R 18 (vpredu) a 285/35 R 18 (vzadu). V prípade kabrioletu C 63 S sú to rozmery 255/35 R 19 (vpredu) a 285/30 R 19 (vzadu) na diskoch z ľahkej zliatiny 9,0 J x 19 (vpredu) a 10,5 J x 19 (vzadu) s dizajnom piatich zdvojených lúčov, titánový sivý lak, leštené.

Na želanie sú k dispozícii ďalšie kombinácie diskov/pneumatík, okrem iných aj zmiešané osadenie pneumatikami s kovanými diskami s dizajnom krížových lúčov, nalakované v matnej čiernej farbe s lešteným lemom ráfika, na prednej náprave 255/35 R 19 na diskoch 9,0 J x 19 a na zadnej náprave 285/30 R 20 na diskoch 10,5 J x 20.

Zverný diferenciál zadnej nápravy: optimálna trakcia aj na pretekárskej trati

Na zlepšenie trakcie a dynamiky jazdy má C 63 kabriolet mechanický, C 63 S kabriolet elektronický zverný diferenciál zadnej nápravy. Oba znižujú preklzávanie na vnútornom kolese v zákrute bez regulačného zásahu brzdy. Výhoda: vďaka lepšej trakcii môže vodič pri výjazde zo zákruty skôr zrýchliť. Pri brzdných manévroch z vysokej rýchlosti ostáva vozidlo stabilnejšie, a zverný diferenciál zlepšuje trakciu aj zo stoja. Samostatná, kompletne nanovo skonštruovaná zadná náprava bola nastavená špeciálne na vyššiu dynamiku jazdy kabrioletu.

Archivnummer: D286598Archivnummer: D286599

Najväčšia výhoda elektronického zverného diferenciálu zadnej nápravy – exkluzívne sériovo na palube C 63 S – je ešte citlivejšie a rýchlejšie riadenie: hranica možností vozidla sa tak opäť posúva vyššie a posúvajú sa limity ovládateľnosti vozidla. Trojstupňový ESP® s funkciami ESP ON, SPORT Handling Mode a ESP OFF je so zverným diferenciálom zadnej nápravy dokonale zosieťovaný a optimálne nastavený na vysokú dynamiku.

Jazdné programy AMG DYNAMIC SELECT

Charakteristiku C 63 môže vodič ovplyvniť štyrmi rôznymi jazdnými programami AMG DYNAMIC SELECT. Vodič si ovládačom vedľa dotykového poľa určuje jazdný zážitok od komfortne-úsporného až po superšportový.

Mercedes-AMG C 63 S Cabriolet (A205) 2016; Exterieur: designo diamantweiß bright; Interieur: AMG Leder Nappa platinweiß pearl/schwarz; Kraftstoffverbrauch kombiniert (l/100 km): 8,9, CO2-Emissionen kombiniert (g/km): 208

Comfort je vyvážený jazdný program s komfortným nastavením podvozku a riadenia a s nastavením hnacieho ústrojenstva na čo najvyššiu hospodárnosť – vrátane mäkkej zmeny prevodového stupňa a zdržanlivého zvuku motora. Novou je funkcia kĺzania na ďalšie zníženie spotreby paliva: ak vodič v rozsahu rýchlosti 60 až 160 km/h zloží nohu z plynového pedála, spojka prevodovky MCT sa otvorí a odpojí motor od hnacieho ústrojenstva. Elektronika zníži otáčky motora na úroveň voľnobehu, a jazdný odpor sa zníži o kompresné a trecie sily motora v deceleračnom režime.

Jazdné programy Sport a Sport Plus zvyšujú športovú intenzitu. Model C 63 S disponuje aj jazdným programom RACE ako optimálne nastavenie pre ambiciózne kolá na uzavretej pretekárskej trati.

Model C 63 S sériovo s dynamickým ložiskom motora

C 63 S kabriolet – rovnako ako aj sedan, kombi a kupé – je vybavený dynamickým ložiskom motora, čo je v tomto segmente v porovnaní s konkurenciou jedinečné. Toto uloženie pomáha lepšie vyriešiť cieľový konflikt medzi komfortom a dynamikou jazdy. Dynamické ložiská dokážu plynule a veľmi rýchlo prispôsobiť svoju tuhosť príslušným jazdným podmienkam a požiadavkám. Mäkké ložisko motora zlepšuje komfort, keďže znižuje hluk a kmitanie. Naproti tomu z tendenčne tuhšie dimenzovaného uloženia profitujú ovládateľnosť a agilnosť. V prípade dynamického spôsobu jazdy vodič ťaží z vyššej presnosti. Napríklad reakcia na natočenie volantu a odozva riadenia sú ešte priamejšie.

Presná a agilná ovládateľnosť

Elektromechanické športové parametrické riadenie umožňuje presnú a agilnú ovládateľnosť. Vodič profituje z priameho, lineárneho prevodu riadenia 14,1:1 a optimalizovanej odozvy.

Riadenie má aj variabilný účinok posilňovača s troma charakteristikami Comfort, Sport a Sport Plus. Podporný účinok posilňovača je závislý nielen od rýchlosti vozidla, ale aj od aktuálneho priečneho zrýchlenia, zvoleného jazdného programu AMG DYNAMIC SELECT alebo nastavenia tlmenia AMG RIDE CONTROL.

Archivnummer: D286607

Vysokovýkonná brzdová sústava kabrioletu C 63 s dierovanými brzdovými kotúčmi s vnútorným vetraním s priemerom 360 milimetrov vpredu a vzadu zabezpečuje krátke brzdné dráhy s vynikajúcou dávkovateľnosťou brzdnej sily. Zvýšený výkon v kabriolete C 63 S zohľadňujú predné brzdové kotúče z kompozitného materiálu s priemerom 390 milimetrov. Ako zvláštna výbava je pre kabriolet C 63 S k dispozícii keramická vysokovýkonná kompozitná brzdová sústava s keramickými brzdovými kotúčmi s priemerom 402 milimetrov na prednej náprave. Vážia približne iba polovicu v porovnaní s porovnateľnými zvyčajnými brzdovými kotúčmi a znižujú tak celkovú neodpruženú hmotnosť. To zasa výrazne zlepšuje vlastnosti vozidla pri zatáčaní.

Dizajn odrazený vo výkone

Mercedes-AMG C 63 kabriolet fascinuje svojimi dychberúcimi proporciami už na prvý pohľad. Osemvalcový motor, ako aj väčší rozchod kolies na prednej a zadnej náprave si vyžiadali novú prednú časť, samostatnú zadnú časť a nové bočné steny. Ďaleko vysunuté blatníky rozširujú kabriolet AMG v porovnaní so sériovým kabrioletom o 64 milimetrov vpredu a 66 milimetrov vzadu a zvyšujú jeho dominantný prejav na vozovke.

Hliníkovú kapotu motora dlhšiu o 60 milimetrov zdobia dva výrazné charakteristické prelisy a podčiarkujú tak jeho sebavedomý výstup. Výstuha v tvare A na prednom spojleri, typická pre AMG, slúži aj na usmernenie vzduchu pre tri otvory na vstup chladiaceho vzduchu. Optimálne prúdenie vzduchu do chladiacich modulov v podbehoch kolies zabezpečujú prídavné krídelká. Predný rozdeľovač prúdenia na spodnom konci spojlera predného nárazníka pomáha znižovať vztlak na prednej náprave. Hlboko umiestnená a šípovitá maska chladiča Twin blade s nápisom AMG okrem toho vizuálne znižuje ťažisko vozidla.

Archivnummer: D286593

Bočná línia je vizuálne taktiež úplne osobitá vďaka veľkým von vysunutým kolesám, ktoré lícujú s karosériou, ako aj špeciálnym bočným obloženiam prahov. Bočné odsadenie dverí k prahu ešte viac zvyšuje široké postavenie.

Viacvrstvová látková sklápacia strecha so zadným sklom v zatvorenom stave kopíruje líniu strechy kupé a zosilňuje tak dojem náročného umeleckého sochárskeho diela. Bezrámové dvere, úplne zapustené bočné sklá a vypustenie viditeľného stĺpika B ešte viac zvyšujú dojem pri pohľade zboku. Extra detail: vonkajšie zrkadlá nie sú umiestnené v trojuholníku zrkadla, ale na dverách, ako je typické pre športové automobily.

Starostlivé zosúladenie dizajnu exteriéru a dizajnu interiéru je zrejmé pri otvorenej streche. Medzi detaily zvyšujúce celkový dojem patria matný pochrómovaný ozdobný rám na stĺpiku A a čelnom skle, ako aj ozdobná spodná lišta bočných okien, ktorá siaha až po skriňu sklápacej strechy a lemuje ju širokým matným pochrómovaným ozdobným prvkom.

Kompletne nanovo navrhnutá zadná časť pôsobí vďaka širokým pleciam veľmi športovo a spolu s vložkou difúzora pripomína pretekársky automobil. Špeciálny dizajn bočne usporiadaných vizuálnych otvorov na výstup vzduchu zlepšuje prúdenie vzduchu na zadnej časti a umožňuje jeho aerodynamicky výhodné, presné odtrhávanie. Prvky ako úzke odrazky zosilňujú dojem veľkej šírky. Dve pochrómované dvojité koncovky výfuku AMG sú harmonicky integrované do difúzora. Na veku batožinového priestoru je úzka odtrhová hrana. Je nalakovaná vo farbe vozidla a elegantne vytvarovaná ako ostrá čepeľ.

Vysokokvalitný interiér

Interiér kabrioletu C 63 ponúka množstvo ušľachtilých detailov: starostlivý výber vysokokvalitných materiálov príjemných na dotyk a ich presné spracovanie vytvárajú dojem, s akým sa ešte aj vo vyšších automobilových triedach možno stretnúť iba zriedkavo.

Prístrojová doska je vyhotovená v imitácii kože ARTICO čierna s kontrastným ozdobným švom. Ozdobný prvok v tvare krídla v hliníku a analógové hodiny v dizajne IWC (podľa výbavy) ešte viac zvyšujú už aj tak výborný dojem. Vedľa dotykového poľa sa nachádzajú prepínač AMG DYNAMIC SELECT a početné ovládacie prvky špecifické pre AMG, ako tlačidlo pre 3-stupňový podvozok AMG RIDE CONTROL, 3-stupňový ESP® alebo na želanie tlačidlo pre výfukovú sústavu AMG Performance s ovládaním klapiek.

K športovo dynamickej atmosfére prispievajú aj volant Performance s 3-ramenným dizajnom so značkou na 12. hodine a združený prístroj. Tachometer je vybavený špecifickými ciferníkmi so vzhľadom uhlíkových vlákien, jeho stupnica siaha až do 320 km/h. Ako alternatíva k sériovým športovým sedadlám sú dostupné aj sedadlá Performance: umožňujú cestujúcim hlbšiu polohu sedadla a vďaka výraznejšiemu tvarovaniu majú lepšiu bočnú oporu.

Inteligentná koncepcia kabrioletu

Mimoriadny komfort pri jazde s otvorenou strechou 365 dní v roku umožňujú inteligentné funkcie ako obsluha látkovej strechy počas jazdy (až do 50 km/h, spustenie pohybu pod 5 km/h), na želanie vyhrievanie pre oblasť hlavy AIRSCARF alebo automatický vetrolam AIRCAP. Do batožinového priestoru s objemom 355 litrov (260 litrov pri otvorenej streche) sa zmestí na kabriolet nezvyčajne veľa batožiny, má tak tie najlepšie predpoklady na každodenné používanie.

Medzi exkluzívne prvky na želanie patrí plnoautomatická látková protihluková sklápacia strecha. Dodáva sa vo farbách čierna, tmavohnedá, tmavomodrá alebo tmavočervená. Viacvrstvová štruktúra so špecificky zvolenými izolačným materiálmi účinne redukuje hluk okolia a znižuje tak úroveň hluku v interiéri.

Exkluzívna zvláštna výbava zo štúdia Performance Studio

Štúdio AMG Performance Studio ponúka dizajnérske a technické možnosti na vystupňovanie športového, exkluzívneho a individuálneho charakteru kabrioletu Mercedes-AMG C 63.

Medzi jej najdôležitejšie prvky patria:

  • Výfuková sústava AMG Performance, prepínateľná, s ovládaním klapiek prostredníctvom tlačidla
  • Výraznejšie odlíšenie zvukovej charakteristiky prostredníctvom dvoch ďalších klapiek spalín
  • Charakteristika zvuku závislá od zvoleného jazdného programu – jednoznačné odlíšenie medzi sýtym v jazdných programoch C a S a športovo zdôrazneným v jazdných programoch S+ a RACE
  • Možné ďalšie ovládanie zvukovej charakteristiky tlačidlom v strednom ovládacom poli stredovej konzoly
  • Keramická vysokovýkonná kompozitná brzdová sústava AMG s brzdovými kotúčmi z kompozitného materiálu 402 x 39 mm vpredu a integrálnymi brzdovými kotúčmi 360 x 26 mm vzadu, ako aj špeciálne nalakované brzdové strmene s nápisom AMG Carbon Ceramic

Balík AMG Night:

  • Lamela obloženia chladiča v striebornej chrómovej farbe
  • Výstuha v tvare A spojlera predného nárazníka, ozdobná lišta výstuhy v tvare A v čiernej vysokolesklej farbe
  • Vložky bočného obloženia prahov v čiernej vysokolesklej farbe
  • Ozdobná lišta spojlera zadného nárazníka v čiernej vysokolesklej farbe
  • Kryty vonkajších zrkadiel vo vysokolesklej čiernej farbe
  • Športová výfuková sústava s dvoma čiernymi pochrómovanými dvojitými koncovkami výfuku

Exteriérový balík AMG Carbon I:

  • Lamela obloženia chladiča v striebornej chrómovej farbe
  • Výstuha v tvare A spojlera predného nárazníka z uhlíkových vlákien
  • Vložky bočného obloženia prahov z uhlíkových vlákien

Exteriérový balík AMG Carbon II:

  • Kryty vonkajších zrkadiel z uhlíkových vlákien
  • Odtrhová hrana z uhlíkových vlákien

Interiér AMG Performance Studio:

  • Sedadlá AMG Performance pre vodiča a spolujazdca s výraznejším tvarovaním na lepšiu bočnú oporu, s integrovanými opierkami hlavy a s plaketou AMG v operadlách
  • Koža napa, dvojfarebná, vo farbách červená paprika/čierna alebo platinová biela pearl/čierna, perforovaná
  • Ozdobné prvky, uhlíkové vlákna/hliník s pozdĺžnym výbrusom svetlý
  • Ozdobné prvky, sklené vlákna strieborné matné/hliník s pozdĺžnym výbrusom svetlý

Bezpečnosť na najvyššej úrovni

Kabriolet ponúka najvyššiu úroveň aj v otázke bezpečnosti. Už sériovo na palube sú ATTENTION ASSIST, ako aj ASISTENT PREVENCIE KOLÍZIÍ PLUS, ktorý pomáha predchádzať nehodám v dôsledku nabehnutia. Množstvo ďalších asistenčných systémov na želanie súčasne zvyšuje komfort a bezpečnosť.

C 43 4MATIC Cabriolet; Exterieur: Obsidianschwarz; Interieur: Leder schwarz; Mercedes-AMG C 43 Coupé, Exterieur: Diamantweiß

Exkluzívny špeciálny model Edition 1 pripravený na uvedenie na trh

C 63 kabriolet a C 63 S kabriolet sú v čase uvedenia na trh k dispozícii aj ako Edition 1: exkluzívna kombinácia mimoriadnych detailov výbavy robí zo špeciálneho modelu špičku ponuky. Edition 1 je k dispozícii výlučne v bielej farbe laku. Odstupňovanie siaha od polárnej bielej cez diamantovú bielu BRIGHT až po nový exkluzívny odtieň AMG kašmírová biela designo magno. Balík Night k tomu ponúka pútavý kontrast s pochrómovanými koncovkami výfuku a odtrhovou hranou vo vysokolesklej čiernej farbe.

Na želanie sú k dispozícii dva balíky AMG Carbon. Rozsah prvkov z uhlíkových vlákien v prípade balíka Exteriér I zahŕňa výstuhu v tvare A na spojleri predného nárazníka AMG, vložky v bočných obloženiach prahov AMG a hornú clonu spojlera zadného nárazníka AMG. Lamela obloženia chladiča je v tomto prípade v striebornej chrómovej farbe. V prípade balíka Exteriér II sú telesá vonkajších zrkadiel a odtrhová hrana AMG z uhlíkových vlákien.

Mimoriadne ľahké kované disky AMG s dizajnom krížových lúčov nalakované v matnej čiernej farbe zvyšujú vďaka lešteným lemom ráfika dynamiku ešte viac. Zmiešané osadenie pneumatikami 255/35 R 19 na diskoch 9,0 J x 19 vpredu a 285/30 R 20 na diskoch 10,5 J x 20 vzadu zvyšujú pretekársku výkonnosť a podčiarkujú atletický vizuálny výstup.

Pre model S sú na želanie k dispozícii kované disky AMG Performance s dizajnom piatich zdvojených lúčov. Sú nalakované v matnej čiernej farbe s leštenými lemami ráfika. Na prednej náprave sú pneumatiky s rozmermi 255/35 R 19 na diskoch 9,0 J x 19, na zadnej náprave 285/30 R 20 na diskoch 10,5 J x 20.

V interiéri taktiež narazíte na nefalšované pretekárske prostredie. Sedadlá Performance sú potiahnuté kožou napa AMG sedlová hnedá/čierna s kosoštvorcovým dizajnom, odrážajúcou slnečné žiarenie. Kontrastný ozdobný šev v strednom odtieni sivej, plakety AMG a čierna stredová časť v oblasti zadných sedadiel zvyšujú športový vzhľad. Kontrastné ozdobné švy v strednom odtieni sivej sú aj na čiernych stredových výplniach dverí s kosoštvorcovým dizajnom, lakťových opierkach, venci volantu a hornej hrane obloženia dverí. S dole splošteným volantom Performance v koži napa čierna a so striebornými ovládacími tlačidlami má vodič kabriolet C 63 vždy spoľahlivo pod kontrolou.

Archivnummer: D286612

Mercedes-AMG C 43 Coupé, Exterieur: diamantweiß, Kraftstoffverbrauch (l/100 km) innerorts/außerorts/kombiniert: 10,6/6,2/7,8 CO2-Emissionen kombiniert: 178 g/km

Archivnummer: D286601

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.