Mercedes-Benz a štvormiliónte SUV v auguste

Počas ôsmich mesiacov 2016 bolo celosvetovo dodaných doposiaľ najviac: 1 326 635 (+11,7 %) a za august tiež rekordných 156 246 (+11,8 %) osobných vozidiel značky Mercedes-Benz.

Tohtoročný august tak pokračoval v tri a polročnom rastovom trende značky s hviezdou v neprerušenom slede za sebou. Ako doplnil Ola Källenius, člen predstavenstva koncernu Daimler: „V auguste sme dodali zákazníkom celosvetovo viac ako štyri milióny SUV značky Mercedes-Benz. Ich popularita z roka na rok rastie. Augustový dvojciferný nárast predaja SUV významne prispel k dobrému odbytu značky Mercedes-Benz.“ Pokračujúce rekordné výsledky zároveň podporil silný rast v regiónoch Ázia a Tichomorie. V uplynulom mesiaci bol dodaný aj 15-tisíci Mercedes Maybach S-Triedy.

V auguste zaznamenala značka Mercedes-Benz výrazný dvojciferný nárast v Európe (+12,9 %) aj v Nemecku (+11,9 %). V akcelerácii pokračovali tiež centrá zvýšeného odbytu: regióny Ázie a Tichomoria (+20,1 %). Mierny prírastok dosiahla aj v krajinách zoskupenia NAFTA (+1,4 %). Najviac rástla, okrem iného, v Číne (+25,4 %). Dvojciferné prírastky dosiahla tiež vo Veľkej Británii, Taliansku, Francúzsku, Španielsku a Belgicku.

Silný dopyt zaznamenali uplynulý mesiac, popri iných modeloch, najmä SUV značky Mercedes-Benz (+39,3 %), osobitne GLA a GLC. Od roku 2011 sa odbyt SUV značky s hviezdou viac než zdvojnásobil. Dobre si v auguste viedli tiež agilné mestské vozidlá smart (+20,8 %).

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.