Ryan Dungey oznámil ukončenie kariéry

Ryan Dungey dnes nečakane oznámil ukončenie svojej kariéry v supercrosse ako aj motocrosse. Bolo to však neplánovane?Jeff Stanton, najúspešnejší jazdec zo začiatku 90. rokov, v 1994 povedal: “kedy poznáš, že je čas skončiť? Keď cítiš potrebu sa opýtať niekoho, či si myslí, že máš skončiť.”

Ryan Dungey sa stal 4násobným majstrom Monster Energy Supercrossu cestu na vrchol mal ale ťažšiu, ako ostatné hviezdy. Tituly získal postupne v AMA 450SX (2017, 2016, 2015, 2012),  AMA 450 Class MX titles (2015, 2012, 2010), AMA West Coast SX Lites (2009) a AMA 250 Class MX (2009). Každý o ňom hovorí ako o dobrom človeku v pravom slova zmysle. Často ho vidieť s krásnym úsmevom na tvári a so skromným vystupovaním.

Plánoval Ryan Dungey ukončenie kariéry?

Dungey cítil asi túto potrebu opýtať sa to niekoho tiež len s rozdielom, že to bolo 2 týždne od zisku ďalšieho titulu majstra sveta v supercrosse. Počas tejto (vlastne už poslednej) sezóny Ryan vyjadril o súťažení v zmysle “je to iba pretekanie sa na terénnych motorkách”. Dungey sa nezdal byť úplne tým istým tento rok voči predchádzajúcim, ale nakoniec si treba uvedomiť, že sa vždy udržal na prvých miestach a pri tom sa bojuje naozaj o desatiny sekúnd. Takže či sa zmenil ? To by mala ostať filozofická otázka.

Zmenil ho pád Roczena? Alebo nejaký rozhovor s manželkou? Roger DeCoster, manažér KTM Factory Racing sa vyjadril: “vedel som, že ten deň príde, snažili sme sa ho oddialiť. No tlačiť ho do niečoho a prehovárať nebudem.”

Je to jeho rozhodnutie a tento šport nie je najbezpečnejší, rovnako nikto z nás nemladne, takže logicky sa to dá pochopiť. Každý postupne odíde, Ryan Villopoto, Ricky Carmichael, Jeremy McGrath, aj Roger DeCoster.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.