Suzuki RM-Z450 2018

Suzuki RM-Z450 2018 dokázala prekvapiť viacerých nadšencov. Nielen z toho dôvodu, že za posledné obdobia neprinášala nič prevratné, zatiaľ čo jej konkurenčné značky áno, ale aj pre to, o aké všetky zmeny sa teraz jedná.

Suzuki RM-Z450 2018 – zmeny zvonka aj zvnútra

Tvar plastov a farebné zladenie motorky bolo prebrané z minuloročného modelu RM-Z450 pretekajúceho v MXGP. Od hrdla nádrže sú plasty a sedačka modré, plasty okolo nádrže a chladiča sú žlté a s karbónovým štýlom, nejedná sa ale o skutočný karbón. Rúry tlmičov sú zlaté a ráfiky kolies čierne. AJ vďaka farbe, aj vďaka tvarom plastov získala Suzuki RM-Z450 2018 výrazne agresívny nádych. To že doteraz Suzuki vyzerala ako najvšednejšia motorka si práve týmto modelom vynahradila niekoľkonásobne.

Zmeny zvonka nie sú ale také podstatné, ak to dobre nejazdí a Suzuki RM-Z450 2018 má úplne nový rám, nové tlmiče, väčší výkon.

Tlmiče SHOWA

Zadná SHOWA BFRC (balance free rear cushion – v podstate tlmič s meniteľným kompresným priestorom) bola osadená už na mnohých pretekárskych špeciáloch profesionálnych jazdcov. Od cestných motocyklov po terénne. Predné 49mm tlmiče využívajú pre svoju činnosťou pružiny. Bez písania knihy je BFRC (stručne povedané) kompresná nádoba ktorá sa môže nafúkať vzduchom, pričom tento tlačí na pohyblivú stenu. Stena zároveň uzatvára štandardný kompresný priestor kompresnej nádoby. Eliminuje tak rozdiel tlaku v celom systéme a zjemňuje tlmiaci účinok. Predné tlmiče zároveň nabrali na tuhosti vďaka väčším vnútorným rúram tlmičov a väčšiemu piestu, no zároveň prestali strácať tlak. Celkovo sa vraj motorka správa neporovnateľne lepšie v zákrutách pri nižších rýchlostiach.

Motor Suzuki

Na motore došlo k pár mechanickým zmenám, ktoré sú či už priamo, alebo nepriamo spojené s elektronickými systémami. Vylepšený štartovací asistent S-HAC (Suzuki Holeshot Assist Control) a riadiaca jednotka. Sanie je výrazne zmenené, vzduchový filter je o 30% väčší, nová jednotka Mikuni, nové vstrekovače paliva a nové kanále v hlave spolu s vyšším dodávacím tlakom paliva dosiahli vyšší výkon a krútiaci moment motora pri nižších otáčkach. Nový tvar piesta rozdeľuje inak spaliny ako doteraz a tie odchádzajú novým výfukovým systémom.

Riadiaca jednotka na Suzuki RM-Z450 2018 je 1,6x rýchlejšia vo výpočtoch ako jej predchodca a zároveň sa jej zväčšila pamäť 2,5-násobne. Toto výrazne napomáha S-HAC, ktorý ovládate cez tlačidlo na riadidlách. Režim “A” bol aktualizovaný na zlepšenie štartov na tvrdom, alebo šmykľavom povrchu  a vypína sa po 6 sekundách po štarte. Režim “B” je určený pre bežný terén/povrch a takisto sa vypína 6 sekúnd po štarte. Pre jazdcov, ktorí neuznávajú elektroniku je možnosť nechať S-HAC vypnuté.

Rám a brzdy

Rám, podrám a kyvná vidlica si prešli mnohými zmenami a je až prekvapivé akými. Rám zmenil svoju vonkajšiu geometriu ale hlavne boli odstránené jeho niektoré výstuže čo má za následok, že samotný rám dokáže tlmiť rázy a zároveň robí motorku rýchlejšou na výjazde zo zákrut. Podrám má jemne zmenené uhly a preto sa ľahšie vyberá vzduchový filter. Rozloženie hmotnosti je ale pri tom rovnaké ako u predošlého modelu a to 48,2% na predok a 51,8% na zadok. Kyvná vidlica sa teraz správa lepšie v zákrutách a zmenila jemne aj vonkajší vzhľad. Rázvor je o 8mm kratší, teraz 1480mm, sedačka je vyššia o 5 mm, teraz 960mm a posunutá dopredu ku riadidlám o 7mm.

Zadná brzda má nový zadný centrálny piest (hneď za pákou brzdy) hlavne čo do tvaru a do lepšieho vysúvania. Predný kotúč brzdy má priemer 270mm, väčší o 20mm od predošlého.

Hmotnosť na niektorých miestach narástla a na iných bola zase znížená a nakoniec váži presne rovnako, ako predchodca, 112kg. Pneumatiky sú Bridgestone Battlecross X30, vpredu 80/100-21 a 110/90-19 vzadu.

Suzuki RM-Z450 2018 zmeny changes 51

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.