MAN TGE van dodávka nákladné auto mixmotor tit

MAN TGE je už dostupný naprieč Európou

V polovici septembra – štyri mesiace po úspešnom uvedení nového radu MAN TGE v Nemecku, Rakúsku, Holandsku a vo Švajčiarsku – výrobca predstaví nový modelový rad aj na ostatných kľúčových európskych trhoch. Veľký van značky MAN s maximálnou celkovou hmotnosťou od 3 do 5,5 ton, tak bude dostupný prakticky neobmedzene.

MAN TGE – prvá dodáva značky MAN

Predaj novinky rozširuje MAN Truck & Bus do veľkej časti Európy. Van, vďaka ktorému bude môcť MAN zákazníkom ponúkať kompletné portfólio úžitkových vozidiel, už onedlho uvidia s domácimi evidenčnými značkami už aj na cestách vo Francúzsku, v Taliansku, Španielsku a Poľsku. Prezentácie zahŕňajú tiež trhy v Dánsku, Belgicku a Portugalsku, v Spojenom kráľovstve zasa bude debutovať model s riadením na pravej strane. Uvedenie na slovenský trh je naplánované na 1. januára 2018.

 

Vychádza z VW Crafter – skúsenosti sú zaručené

Okrem dodávkového vozidla a presklenej dodávky sortiment vozidiel MAN TGE v súčasnosti obsahuje aj podvozok s jednoduchou alebo dvojitou kabínou. V rámci jednotlivých verzií vanu si zákazníci môžu vybrať z dvoch rázvorov, troch výšok strechy a troch dĺžok. Objem nákladného priestoru v dodávkovom vozidle podľa zvolenej veľkosti karosérie dosahuje až 18,4 m3. Na výber je pohon predných, zadných alebo všetkých štyroch kolies, a to v spojení so šesťstupňovou manuálnou alebo osemstupňovou automatickou prevodovkou. Vznetový motor so zdvihovým objemom 1968 cm3 poskytuje najvyššiu mieru hospodárnosti pri výkonoch 75 kW/102 k, 90 kW/122 k, 103 kW/140 k alebo 130 kW/177 k.

K bezpečnosti a pohodliu vodiča aj cestujúcich v novom vane MAN TGE prispieva viacero sofistikovaných asistenčných systémov, vozidlo disponuje napríklad štandardne dodávaným asistentom núdzového brzdenia EBA, ale aj príplatkovým adaptívnym tempomatom ACC. Vďaka hospodárnej spotrebe i nízkym nákladom na údržby a opravy má nový MAN TGE veľmi zaujímavé hodnoty celkových nákladov na vlastnenie vozidla (TCO). Silnou stránkou je však aj úroveň servisu, ktorý pokrýva prakticky akúkoľvek požiadavku: od flexibilných podmienok údržby a opráv a predĺžení záruky až po 24-hodinové asistenčné služby na cestách a zameranie na zákazníka – v zmysle flexibilných dohôd so servismi a predĺžených otváracích hodín, ktoré sú u značky MAN už štandardom.

Galéria

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.