Mercedes-Benz A-Klasse, Interieur // Mercedes-Benz A-Class interior

Revolučný interiér a výbava. Prichádza Mercedes-Benz Trieda A 2018

Interiér modelu Mercedes-Benz Trieda A 2018 otvára nové cesty a vďaka modernému pocitu z priestoru spôsobuje revolúciu vo vnútri triedy kompaktných vozidiel. Jedinečná architektúra vzniká predovšetkým vďaka avantgardne tvarovanej prístrojovej doske. Výrazne veľkorysá je aj ponuka priestoru.

Mercedes-Benz Trieda A 2018

V nasledujúcom roku vystrieda nová Mercedes-Benz Trieda A ako predzvesť novej generácie kompaktných vozidiel úspešný model, ktorý značne prispel k omladeniu značky Mercedes-Benz: priemerný vek európskeho vodiča najprogresívnejšieho modelu kompaktných vozidiel je teraz o 13 rokov nižší ako v predchádzajúcom konštrukčnom rade. Revolúcia pokračuje: budúca Trieda A úplne nanovo definuje moderný luxus v interiéri. Zároveň prináša podstatne vyššiu úžitkovú hodnotu a tým je mladá ako vždy, no vyspelejšia ako kedykoľvek predtým.

„Nová Trieda A predstavuje ďalší krok našej dizajnovej filozofie zmyselnej čistoty a má potenciál uviesť novú dizajnovú éru,“ tvrdí Gorden Wagener, šéf dizajnu spoločnosti Daimler AG.
„Interiér prezentuje moderný luxus na úrovni, aká ešte v tejto triede nebola dosiahnutá, a zavádza používateľské rozhranie do digitálnej doby.“

Ďalším znakom výhradného postavenia v tomto segmente sú priestorová architektúra a ukazovatele a ovládacie prvky novej Triedy A. Prístrojová doska je horizontálne členená na dve časti: spodná časť je od hlavnej časti vizuálne oddelená „priehlbinou“ a pôsobí tak, akoby sa vznášala pred prístrojovou doskou. Náladové osvetlenie dodávané na želanie tento efekt spodnej časti ešte umocňuje.

A-čko čerpá z dizajnu S-ka

Sériovo dodávaný širokouhlý kokpit je umiestnený voľne, okrem toho sa poprvýkrát nad prístrojovou doskou nenachádza klenutie. Ďalšou prednosťou sú športové ventilačné dýzy so vzhľadom turbín.

Aj pri mnohých iných detailoch sa Mercedes-Benz Trieda A pridržiava vozidiel vyššej triedy značky Mercedes-Benz. Multifunkčný volant napríklad pochádza z Triedy S. Aj predné sedadlá s klimatizáciou sedadiel, masážnou funkciou a komfortnou výbavou viackrivkových sedadiel pochádzajú z vyšších tried. Ozdobné prvky sú vyhotovené so vzhľadom „wrap around“ a výber materiálu (napríklad drevo s otvorenými pórmi) ešte zvýrazňuje ich progresívne a hodnotné postavenie.

Interiér zvýrazní pocit z priestoru, lepší výhľad z vozidla a viac miesta. Úžitkovú hodnotu zvyšuje väčší priestor na plecia (vpredu +9 mm, vzadu +22 mm), priestor na lakte (vpredu +35 mm, vzadu +36 mm) a priestor na hlavu (vpredu +7 mm, vzadu +8 mm). K výhodám novej Triedy A rovnako patrí aj jednoduchší nástup do oblasti zadných sedadiel. Batožinový priestor za zadnými sedadlami má objem 370 litrov, vďaka čomu má lepšie využitie pre rodiny a na voľný čas – to je o 29 litrov viac ako u jej predchodcu. Otvor na nakladanie je vďaka dvojdielnym zadným svietidlám o 20 cm širší než doposiaľ, ložná plocha batožinového priestoru je o 11,5 cm dlhšia. Zadné operadlo možno naviac na želanie nastaviť kolmejšie, vďaka čomu možno uložiť napríklad aj neskladné kartóny. Výrazne sa zlepšil aj výhľad z vozidla: o takmer desať percent.

Mit dem neuen Mercedes me connect Dienst Mercedes-Benz A-Klasse, Interieur // Mercedes-Benz A-Class interior Mercedes-Benz Trieda A 2018

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.