Mobilná aplikácia Optifleet od Renault Trucks

Optifleet, softvér na riadenie vozového parku vyvinutý značkou Renault Trucks, je k dispozícii už aj v mobilnej verzii.

Zákazníci, nech sú kdekoľvek, majú v reálnom čase prístup k informáciám o flotilách svojich vozidiel.

Renault Trucks spustila svoju aplikáciu Optifleet vo verzii pre mobilné zariadenia. Optifleet je možné teraz využívať v mobilných telefónoch alebo tabletoch, čo umožnuje dopravcom sledovať svoje vozidlá kdekoľvek a kedykoľvek a rýchlo tak reagovať na akékoľvek nečakané udalosti.

Zjednodušené rozhranie aplikácie Optifleet umožňuje manažérom vozového parku monitorovať svoje vozidlá jednoduchým klikom (My fleet now) alebo vyhľadať konkrétne vozidlo a vidieť aktuálnu jazdu a hodnotenie správania jednotlivých vodičov (Eco score). Poskytuje 3 moduly, ktoré pomáhajú prepravcom optimalizovať správanie sa vodičov, efektívne riadiť flotilu a kontrolovať prevádzkové náklady.

Modul “Check” poskytuje všetky technické informácie o vozidle, ktoré sú užitočné pri znižovaní spotreby paliva a emisií CO2. Patrí sem aj funkcia “Ecoscore”, ktorá sleduje a analyzuje štýly jazdy a identifikuje oblasti, v ktorých je možné ešte viac znížiť spotrebu.
Modul “Map” geolokalizuje vozidlá v reálnom case, pričom analyzuje prejdené trasy s cieľom optimalizovať čas a prejazdené kilometre.

Modul “Drive” poskytuje informácie o trvaní jazdy a umožňuje operátorom vzdialený prístu k údajom z kariet vodiča a pamäti tachografu.

Vďaka tejto novej mobilnej aplikácii Optifleet značka Renault Trucks ďalej rozvíja svoje riešenia na podporu dopravcov, ktorí majú na zreteli znižovanie spotreby paliva a produkcie emisií CO2. Vďaka riadeniu flotily v reálnom case možu operátori rýchlejšie reagovať a zvyšovať ziskovosť vozidiel, pričom súčasne zvyšujú spokojnosť svojich zákazníkov. Optifleet môže v praxi ušetriť až 5000€ z nákladov na prevádzku vozidla.

Aplikácia Optifleet je už k dispozícii na stiahnutie na AppStore a Google Play. Využitie aplikácie je podmienené predplatným služby Optifleet.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.