BMW xDrive Aréna Jasná 2018

V stredisku Jasná – Nízke Tatry sa už po niekoľkýkrát konala akcia s názvom BMW xDrive Aréna. BMW malo v Jasnej, konkrétne v lokalite Lúčky, svoj stan, v ktorom sa účastníci prezentácie dozvedeli novinky o automobiloch BMW.

Nie len taká obyčajná prezentácia

Pre zúčastnených bolo pripravené aj občerstvenie. Potom nasledovala jazda. Prihlásiť sa na toto podujatie dalo prostredníctvom internetovej stránky. Podujatie sa konalo v dátumoch 20.11. – 11.2. 2018.

Najprv sa začalo s prezentáciou, ktorej obsahom bolo hlavne oboznámiť účastníkov s pohonom všetkých štyroch kolies xDrive. Ďalej nasledovalo BMW 6GT a hovorilo sa okrajovo aj o pripravovanom  BMW X7 alebo o novom BMW X2. Spomenula sa taktiež nadchádzajúca generácia BMW M5, ktorá bude mať prepínateľný pohon buď pre všetky kolesá alebo iba zadnú nápravu.

Potom nasledovala prvá časť jázd, kde sa jazdilo výhradne na BMW X3 rôznych motorových konfigurácií, všetky však samozrejme s pohonom xDrive. X3 preto, že prezentácia bola zameraná hlavne na ne, keďže sa jedná o novinku. Začínalo sa testom prechodu cez prekážky, kde sa krížili nápravy, pokračovalo sa náklonom do strany a nakoniec výjazdom na plošinu, čo simulovalo výjazd do kopca, kde ak ste sa dostali na koniec, zabrzdili ste a plošina sa váhou auta sklopila do druhej strany a vďaka asistentovi  pre zjazd z kopca ste zišli dole.

  

V poslednej časti prezentácie sa pokračovalo v jazde na rôznych povrchoch. V tomto prípade boli autá radené tak, aby sa pri presadaní z auta do auta, ktoré bolo jedno, nestalo, že by si nikto nevyskúšal nové BMW X3. Dokopy bolo prístupných cca. 10 áut. Každé druhé bolo X3, pomedzi ne radené X5 alebo X6. Začalo sa jazdou po asfalte. Potom sa pokračovalo do obce Pavčina Lehota, kde sa vyskúšala jazda v teréne, prípadne na snehu, záležalo od počasia. Tu sa v polovici nespevnenej trasy presadalo do auta pred vami a pokračovalo sa s ním naspäť do Jasnej, kde sa vyšlo po zasneženej ceste na jednu z chát. Počas tejto trasy ste si mohli napr. vyskúšať rozjazd na snehu do kopca. Na chate bolo znova pripravené občerstvenie, krátka prestávka a zjazd naspäť na Lúčky, kde sa prezentácia končila. Celé podujatie trvalo 1,5 hodiny a dialo sa dvakrát denne.

 

 

Celkovo podujatie hodnotíme veľmi kladne. Inštruktori boli milí, prívetiví a s naozaj profesionálnym prístupom. Jazdilo sa napr. na X6 35i, X3 30d alebo aj na vrcholovej naftovej variante X6 M50d. Počas celej jazdy ste mali v aute vysielačku, cez ktorú vám bolo povedané, čo vás práve čaká a zároveň informácie o novom BMW X3.

 

 

Autor + foto: Peter Gurbicz

About Peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.