Kawasaki W800. Keď retro už nie je retro, ale klasika

Nedávno znovu oživená séria W bude v roku 2020 skompletovaná tretím strojom – Kawasaki W800. Model dopĺňa W800 Street a W800 Cafe s prihliadnutím na k pôvodnému modelu W1 z roku 1966 a prináša ho súčasným jazdcom prispôsobený modernému vkusu a novým predpisom.

So známymi líniami 35kw, vzduchom chladeného motora s kužeľovým vačkovým hriadeľom 773cc má model W800 a jeho dvaja súrodenci vzhľad predchádzajúcich strojov W, ale drvivá väčšina komponentov je nová alebo aktualizovaná.   Počínajúc podvozkom a novou konštrukciou rámu s rúrami s väčším priemerom, cez nové predné vidlice, ktoré sa zväčšujú v priemere na 41 mm a v kombinácii so širšími ráfikmi kolies robia z radu strojov W800 úplne nový rad s jedinečnou výhodou 19-palcového predného kolesa pre najklasickejší vzhľad. Pridajte hlboké chrómové blatníky a chrómové riadidlá a vizuálny efekt je ohromujúci.  

Z estetického hľadiska má model W800 hlboko čalúnené sedadlo a farbu a grafickú schému, ktorá nielen evokuje stroje minulosti, ale robí to v modernom štýle. Ohromí vás veľký počet chrómovaných a leštených povrchov spolu s klasickými líniami dvojitých výfukových koncoviek, ktoré boli vyladené tak, aby pôsobili na ucho aj na oko.  

Technicky W800 svieti aj s modernými prvkami, ktoré sú pod povrchom. Nové kotúčové brzdy ABS vpredu aj vzadu sú účinné a potrebné kvôli súčasným právnym predpisom a celkovo je stroj zameraný na splnenie požiadaviek Euro5.

Vo vnútri motora je dômyselné pridanie asistenčnej a klznej spojky, ktorá eliminuje zablokovanie zadného kolesa pri preradení smerom nadol a samozrejme dvojvalec v historickom štýle je vybavené digitálnym zapaľovaním, vstrekovaním paliva a elektrickým štartérom.  

Ako pôvodná ikona má séria W miesto v histórii výroby motocyklov Kawasaki. S takým silným odkazom a lojálnym nasledovaním je správne, že do roku 2020 spoločnosť Kawasaki vytyčuje modelovú radu, ktorá osloví širokú škálu jazdcov ponúkajúc im štýlové možnosti a originálne doplnky, aby vytvorila osobitý dojem.

W800 úspešne zahŕňa viac ako 50 rokov dedičstva W a je pripravená na nový vek motocyklov, zatiaľ čo si ponecháva staré motocyklové cnosti a štýl.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.