Camaro Killa B. Vraždiaci čmeliak na cestách

Camaro v dnešnej podobe ako ho poznáme od roku 2010 je už 5. generáciou tohto svalnáča od Chevroletu.

5. generácia ponúka už oveľa menší motor (konkrétne 6,2l) oproti blokom zo “včerajška”, ktoré mali objem až 7,4l. Niet sa čo čudovať, prečo majitelia terajších Camaro modelov dokupujú rôzne sady a diely na zvýšenie výkonu motorov.

GT Spirit.com informuje o Chevrolet Camaro 2010, ktorý bol kompletne zmenený zo svalnatého auta, na šprintérsky vraždiaci stroj. Motor ktorý ťažko hľadá konkurenciu má objem 10,4l. Je to pretekársky motor Merlin III. Čerešničkou na hlave motora je na mieru robené sanie a kompresorom tlačiacim vzduch do tohto obra od Littlefield. Hlava bola značne upravená pre potreby tohto nového väčšieho sania a zmenili aj vstrekovanie. K tomu je ešte mnoho ďalších zmien, ktoré boli vykonané aj na motore, napríklad piesty od JE Pistons zapalovanie od MSD Pro Mag.

steve_nogas_killa_b_05
Majiteľ nemá potrebu počítať stádo tohto monštra, ale skúsení profesionáli odhadujú cez 1000 koní. Na motor sa pripája dvojrýchlostná prevodovka Powerglide z ktorej sa krútiaci moment prenáša už na kolesá cez pretekársky diferenciál. Samovyrovnávací vzduchový podvozok AccuAir je podporený pružinami od MacPherson-a.

steve_nogas_killa_b_02
Interiér je samostatná kapitola, tak isto ako motor. Na sedačky použili kožu z bizónov, ručne šité koberce a 4-bodové pásy. Toto Camaro je klasické, moderné, silné a pripravené zhltnúť konkurenčné svalnáče. Veď preto aj jeho prezývky “Killa B”, čo znamená “Vraždiaci čmeliak” (“čmeliak” je podľa filmu Transformers)

steve_nogas_killa_b_03

Zdroj: chevyhardcore.com; gtspirit.com

steve_nogas_killa_b_04  steve_nogas_killa_b_06 steve_nogas_killa_b_07

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.