AMA SX Anaheim 5 – video

Piaty týždeň supercrossu priniesol opäť prekvapenia. Eli Tomac sa konečne objavil na scéne, ako jediný preskočil 4 skoky naraz počas tréningov a počas hlavného preteku odstúpil.

450 Finále

V kráľovskej triede sa očakával príchod Eli Tomaca aj s jeho Geico Hondou. Počas tréningov presvečil všetkých prítomných o jeho cieľavedomosti a chtivosti tým, že preskočil ako jediný naraz 4 skoky. Dostal sa až do finále, kde však odstúpil. Do uverejnenia článku neboli informácie, či pre jeho zranenie z prvého kola AMA SX 2014, alebo pre technickú chybu.
Už tretí krát v Anaheim sa postarali o napätie u divákov, trénerov a vedúcich tímov všetci najviac-sledovaní jazdci. Na štarte to otvoril James Stewart, hneď za prvou zákrutou ho predbehol Villopoto. Ryan Villopoto si však dlho prvenstvo neudržal nakoľko ho obehol “deduško” Chad Reed, ktorý tento rok ukazuje všetkým zainteresovaným aj tým nezainteresovaným, že stále nepatrí do starého železa. Villopota však zastihla ešte jedna slabá chvíľa, ktorá ho elegantne nechala za sebou na výjazde zo zákruty. Tou slabou chvíľou bol opäť a znova Ken Roczen.
Takéto poradie si udržali až do prejazdu šachovnicovou vlajkou: deduško, nováčik a majster – Chad Reed, Ken Roczen, Ryan Villopoto. Dobre si počínal aj Justin Barcia, James Stewart a Ryan Dungee – táto trojica bojovala o piatu priečku. Po páde Stewarta sa dostal dopredu Dungee, toho však vykopla jeho vlastná motorka v rytmickej sekcii a šiel k zemi. Pri tomto páde zasekol prednú brzdu, a odtrhol spojkové lanko. Dlho váhal s odstupom a snažil sa opraviť čo sa dalo, aby mohol vrátiť do kolotoča drahocenných bodov, to sa mu však už nepodarilo a zo zrejmých technickýc príčin musel odstúpiť.

Výsledky SX Anaheim 5 – trieda 450

1. Chad Reed (Kaw)
2. Ken Roczen (KTM)
3. Ryan Villopoto (Kaw)
4. Justin Barcia (Hon)
5. Weston Peick (Suz)
6. Justin Brayton (Yam)
7. James Stewart (Suz)
8. Jake Weimer (Kaw)
9. Andrew Short (KTM)
10. Ivan Tedesco (KTM)

Foto 450

250 Finále

Cole Seely, Dean Wilson a Jason Anderson, celé sa to točí okolo týchto hviezd. Seely opäť vyštartoval prvý, opäť si držal prvú priečku, tento krát pred Wilsonom. V zákrute mu však pi brzdení ušlo predné koleso a to bol moment, kedy zaúradoval Wilson a bez poruchy motocykla si odjazdil prvé miesto.
Anderson sa opäť raz predviedol agresívnejším obehnutím mladšieho Stewarta. Agresívny, neférový a nepredvídateľný Malcom Stewart sa mu pomstil v nasledujúcej zákrute, kde narazil kolmo do Andersona a to ho katapultovalo až do dráhy v protismere.

Výsledky SX Anaheim 5 – trieda 250

1. Dean Wilson (Kaw)
2. Cole Seely (Hon)
3. Cooper Webb (Yam)
4. Justin Hill (Kaw)
5. Jason Anderson (KTM)
6. Malcolm Stewart (Hon)
7. Jake Canada (Hon)
8. Shane McElrath (Hon)
9. Jessy Nelson (Hon)
10. Dakota Tedder (Kaw)

Foto 250

Celkové bodové umiestnenia SX 450

1. Ryan Villopoto (104pts/2 víťazstvá)
2. Chad Reed (102pts/2)
3. Ken Roczen (97pts/1)
4. Justin Brayton (86pts)
5. James Stewart (80pts)
6. Ryan Dungey (76pts)
7. Justin Barcia (74pts)
8. Andrew Short (61pts)
9. Wil Hahn (52pts)
10. Jake Weimer (50pts)

Celkové bodové umiestnenia SX 250

1. Jason Anderson (109pts/3 víťazstvá)
2. Cole Seely (109pts/1)
3. Dean Wilson (97pts/1)
4. Cooper Webb (85pts)
5. Justin Hill (82pts)
6. Zach Osborne (69pts)
7. Malcolm Stewart (69pts)
8. Jessy Nelson (61pts)
9. Shane McElrath (55pts)
10. Dean Ferris (52pts)

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.