Roadster SLK a SL v CarboonLOOK a 2LOOK

Nastávajúcu jar roadsterov začína Mercedes-Benz mimoriadne dynamickými a výraznými edíciami. SL 2LOOK Edition a SLK CarbonLOOK Edition vám umožnia zažiť pôžitok jazdy pod holým nebom na najvyššej úrovni. Oba modely sú štýlovo zvýraznené vizuálne nápadne ladeným exteriérom a kvalitným interiérom. Edičné modely možno objednávať už teraz za mimoriadne atraktívne ceny.

Výrazný AMG styling zabezpečuje SLK CarbonLOOK Edition vyslovene športový, atletický výstup. Zahŕňa športový spojler predného nárazníka, výrazné bočné kryty prahov a atletický spojler zadného nárazníka. Pre túto edíciu sú k dispozícii exkluzívne titánovou sivou farbou nalakované, leštené disky AMG z ľahkej zliatiny s 5-lúčovým dizajnom. Svetlomety s tmavou objímkou, stmavené zadné svietidlá a ochranný oblúk pre prípad prevrátenia s vložkami z eloxovaného hliníka ešte viac zdôrazňujú dynamicko-výrazný prejav špeciálneho modelu SLK. Plaketa „CarbonLOOK” v trojuholníku vonkajšieho zrkadla decentne poukazuje na osobitné postavenie edičného modelu.

Po technickej stránke charakterizuje SLK CarbonLOOK Edition športový podvozok spustený nižšie o desať milimetrov. Okrem toho dostal väčšie brzdy s nápisom Mercedes-Benz na brzdových strmeňoch a dierované brzdové kotúče vpredu pre všetky štvorvalcové modely. Štvorvalcové zážihové motory edičného modelu na seba upozorňujú ešte aj športovejším zvukom motora.
Mercedes-Benz SLK-Klasse (R 172), 2014

Interiér SLK CarbonLOOK Edition interpretuje moderný športový charakter s výraznými štýlovými prvkami. Dvojfarebné čalúnenie v koži napa čierna a designo titánová sivá pearl s nápadnými lemami v limetkovej zelenej na športových sedadlách a v stredových výplniach dverí zvyšujú dynamický vzhľad interiéru. Prispievajú k tomu aj karbónom ozdobené opierky hlavy. Ozdobné prvky AMG z kvalitného pravého karbónu a velúrové rohože s objímkou v limetkovej zelenej a logo edície zvyšujú športový prejav. Radiaca a voliaca páka sú potiahnuté kožou napa, z tohto materiálu je vyhotovená aj manžeta radiacej páky. Športový charakter špeciálneho modelu zdôrazňuje aj združený prístroj so vzhľadom cieľovej zástavy a radiace páky na volante v prípade vozidiel s automatom. Mimoriadny komfort zabezpečuje sériové vyhrievanie sedadiel, ako aj systém vyhrievania priestoru okolo hlavy AIRSCARF pre vodiča a spolujazdca.

SLK CarbonLOOK Edition je k dispozícii pre modely SLK 200, SLK 250, SLK 350, ako aj SLK 250 CDI.

SLK 55 AMG CarbonLOOK Edition

SLK 55 AMG CarbonLOOK Edition charakterizujú ďalšie rôzne dizajnové prvky v čiernej farbe s vysokým leskom, ako napríklad strecha Variodach, bočné vložky v spojleri predného nárazníka AMG, odtrhová hrana, kryt vonkajšieho zrkadla, ako aj plutvy na blatníku. Disky AMG z ľahkej zliatiny s priemerom 45,7 cm (18″) s 10-lúčovým dizajnom s vylešteným lemom ráfika sú nalakované matnou čiernou farbou a zdôrazňujú dynamický ráz.

Interiér bol obohatený o vyberané štýlové prvky ako športové sedadlá AMG v koži napa čierna s lemovaním v limetkovej zelenej farbe a karbónom zvýraznené opierky hlavy. Súčasťou exkluzívneho programu sú aj volant AMG Performance v Alcantare® s čiernou značkou na 12. hodine, ozdobné prvky AMG z karbónu a rohože AMG s lemovaním v limetkovej zelenej farbe. Okrem vyhrievania sedadiel a systému vyhrievania priestoru okolo hlavy AIRSCARF zvyšuje komfort aj balík pamäte.
Mercedes-Benz SLK-Klasse (R 172), 2014

Mercedes-Benz SL 2LOOK Edition

Všetky pohľady bude počas jarnej jazdy priťahovať SL 2LOOK Edition, ktorý presvedčí vysokými kontrastmi. Mimoriadne pútavá je sériová kombinácia svetlého laku ako designo magno kašmírová biela, designo diamantová biela bright, tenoritová sivá alebo irídiová strieborná so strechou Variodach v čiernej farbe s vysokým leskom. Namiesto tohto kontrastného vyhotovenia si ako decentnejšiu variantu možno zvoliť strechu vo farbe vozidla. Paleta ponúka pre špeciálny model ako alternatívne farby čiernu, obsidiánovú čiernu a magnetitovú čiernu. Ďalším prvkom, ktorý ihneď udrie do očí, sú leštené disky z ľahkej zliatiny s priemerom 48,3 cm (19″) s mnoholúčovým dizajnom alebo na želanie dodávané leštené disky AMG z ľahkej zliatiny s priemerom 48,3 cm (19″) s dizajnom 7 zdvojených lúčov, nalakované čiernou farbou s vysokým leskom.
Mercedes-Benz SL-Klasse (R 231), 2014

Vzájomná hra svetlých a tmavých odtieňov pokračuje v interiéri. Výrazné sedadlá so športovým dizajnom s pozdĺžnym prešívaním v čiernej koži napa kontrastujú s prvkami v koži designo napa platinová biela pearl. Bočné časti lakťových opierok dverí a stredovej lakťovej opierky sú tiež vyhotovené vo farbe designo platinová biela pearl. Koncepciu dvoch farieb možno nájsť aj na koženom volante designo a rohožiach AMG s nápisom AMG a objímkou v designo platinová biela pearl. Ozdobné prvky designo v čiernom klavírovom laku podčiarkujú exkluzívny vzhľad špeciálneho modelu. Vynikajúci komfort roadstera zabezpečujú sériovo balík aktívneho viackrivkového sedadla, klimatizácia sedadiel a systém vyhrievania priestoru okolo hlavy AIRSCARF pre vodiča a spolujazdca, ktoré z jazdy s otvorenou strechou spravia zážitok aj pri nižšej vonkajšej teplote.

SL 63 AMG a SL 65 AMG 2LOOK Edition dostupné od júna 2014

SL 63 AMG a SL 65 AMG 2LOOK Edition sa vyznačujú mimoriadnym, dynamickým vzhľadom. Čiernu farbu s vysokým leskom majú strecha Variodach, priečna vzpera v prednom nárazníku AMG, kryty vonkajších zrkadiel, plutvy na blatníkoch a kapote motora, objímka denného osvetlenia v technike LED, odtrhová hrana a vložka v spojleri zadného nárazníka AMG. Koncovky výfuku sú čierne pochrómované, chróm s vysokým leskom je vyhradený pre dvojitú lamelu v maske chladiča a nápis AMG. Ďalším prvkom priťahujúcim zrak sú kované disky AMG s priemerom 48,3 cm (19″)/50,8 cm (20″) s 10-lúčovým dizajnom, nalakované matnou čiernou farbou a vyleštené, špecifické pre edíciu, ako aj brzdové strmene nalakované načerveno.
Mercedes-Benz SL-Klasse (R 231), 2014

Vodič aj spolujazdec sedia na športových sedadlách AMG s kosoštvorcovým prešívaním špecifickým pre AMG v čiernej koži napa Exklusiv a s kontrastujúcimi prvkami v koži designo napa platinová biela pearl a reliéfnym znakom AMG v chrbtovom operadle. Aj stredové polia dverí majú kosoštvorcový dizajn AMG. Aj v tomto prípade ušľachtilá koža designo platinová biela pearl zdobí bočné časti lakťových opierok, dverí a stredovej lakťovej opierky. Čierna koža designo vdychuje charakter vnútornému stropu. Tento exkluzívny vzhľad zdôrazňuje volant AMG Performance v koži napa/Alcantara® s krytom v čiernej farbe s vysokým leskom. Volant je ručne prešívaný bielymi kontrastnými švami. V spodnej časti sa nachádza vložka v koži designo napa platinová biela pearl a na pozícii 12. hodiny čierna značka. Ozdobné prvky designo v čiernom lesklom laku (na želanie bez príplatku namiesto toho ozdobné prvky AMG Carbon), rohože AMG s nápisom AMG a objímkou v designo platinová biela pearl a objímky vetracích dýz v čiernej farbe s vysokým leskom privádzajú vzhľad dvoch farieb do dokonalosti.

Okrem toho budú mať všetky modely SL 63 AMG od júna 2014 výkon 430 kW (585 k) a krútiaci moment 900 Nm. Spolu s touto zmenou bude uzávierka diferenciálu súčasťou sériovej výbavy.

Zdroj+foto: Mercedes

Mercedes-Benz SLK-Klasse (R 172), 2014   Mercedes-Benz SL-Klasse (R 231), 2014 Mercedes-Benz SL-Klasse (R 231), 2014 Mercedes-Benz SL-Klasse (R 231), 2014  Mercedes-Benz SLK-Klasse (R 172), 2014 Mercedes-Benz SLK-Klasse (R 172), 2014

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.