Daimler investuje ďalej. Pokračuje závodom v Hamburgu

Spoločnosť Daimler AG mení nasmerovanie závodu Mercedes-Benz v Hamburgu investíciou 500 miliónov eur a rozširuje portfólio produktov o kľúčové komponenty elektromobility.

Je to súčasť obrazu budúcnosti, na ktorom sa dohodlo vedenie závodu spoločne s podnikovou radou. Dohodou v Hamburgu divízia Mercedes-Benz Cars úspešne rozbehla budúcu podobu pre všetky závody v Nemecku. „Dohodnutie ich budúcej podoby je dôležitý míľnik v našej stratégii rastu. Naše závody na výrobu osobných motorových vozidiel a hnacích ústrojenstiev posúvame do perspektívnej roviny a posilňujeme ich medzinárodnú konkurencieschopnosť. Zvýšime tak aj pružnosť a efektívnosť v našej svetovej výrobnej sieti. Investujeme do toho celkovo niekoľko miliárd eur,“ informuje Markus Schäfer, predseda divízie Mercedes-Benz Cars, pre manažment výroby a zásobovacieho reťazca. Budúca podoba závodu Hamburg zaistí jeho konkurencieschopnosť a stabilizuje zamestnanosť. Balík opatrení okrem toho uvažuje o dohodách týkajúcich sa vysokopružnej výroby vďaka moderným modelom pracovných zmien.

Zukunftsbild Mercedes-Benz Werk Hamburg

„Investíciou 500 miliónov eur rozvinieme hamburský závod na špičkový technologický závod na hnacie komponenty elektromobility. Je to potvrdenie vysokej kvalifikácie a vynikajúceho výkonu našich pracovníkov. Budúca podoba je pre závod priekopnícky úspech a ponúka zamestnancom nové perspektívy,“ uvádza Wolfgang Lenz, zodpovedný za závod Mercedes-Benz Hamburg. Vedenie závodu a podniková rada sa dohodli na zvýšení počtu učňovských miest na 26 miest na roky 2017 a 2018. Opäť bude vytvorených desať nových pracovných miest na dobu neurčitú, ktoré budú obsadené ešte v tomto roku.

„Pre pracovníkov je práve dohodnutá budúca podoba závodu jednoznačným, dobrým signálom: závod sa bude podieľať na úspešnej stratégii rastu spoločnosti a profitovať zo šancí budúcnosti odvetvia. Zaistiť budúce produkty pre závod bolo našou ústrednou snahou v rokovaniach. Zvýšenie počtu učňovských a pevných pracovných miest dokazuje, že spoločnosť stavia na závod Hamburg aj v budúcnosti,“ vyhlásil Jörg Thiemer, predseda podnikovej rady Mercedes-Benz závodu Hamburg. Integrálnou súčasťou produktového portfólia v závode je a ostáva tradičná výroba náprav a ich komponentov, odľahčených štruktúrnych prvkov a stĺpikov riadenia, ako aj komponentov výfukovej technológie. Dohodou závod získa ďalšie diely pre nápravy a ich komponenty. V budúcnosti sa tu bude vyrábať aj tretia generácia stĺpikov riadenia. V každom osobnom motorovom vozidle značky Mercedes-Benz tak bude aj naďalej zabudovaný produkt z Hamburgu. Výrobou priečneho nosníka kokpitu pre Triedy C a E budú odľahčené štruktúrne prvky aj naďalej pochádzať z Hamburgu. Tieto vysokomoderné a za pomoci ekologických výrobných technológií vyrobené komponenty významne prispievajú k zníženiu CO2.

Zukunftsbild Mercedes-Benz Werk Hamburg

„Dohoda v závode Hamburg úspešne pokračuje v novom nasmerovaní našich nemeckých závodov na výrobu hnacích ústrojenstiev. Pre všetky závody sme teraz stanovili perspektívne produktové portfólio, ako aj opatrenia na zvýšenie konkurencieschopnosti. Sme tak najlepšie pripravení na budúcnosť,“ vysvetľuje Frank Deiß, vedúci výroby hnacích ústrojenstiev divízie Mercedes-Benz Cars, zodpovedný za závod Mercedes-Benz Untertürkheim.
O závode Mercedes-Benz Hamburg

Vo svetovom združení na výrobu hnacích ústrojenstiev divízie Mercedes-Benz Cars závod Hamburg vyvíja a vyrába nápravy a ich komponenty, stĺpiky riadenia a odľahčené štruktúrne prvky, ako aj komponenty výfukovej technológie. V každom osobnom motorovom vozidle značky Mercedes-Benz bude zabudovaný najmenej jeden výrobok z hamburského závodu. Svojím počtom viac ako 2 500 zamestnancov je závod už roky vysoko vyťažený.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.