Rolls-Royce CULLINAN vo vývoji. Testovací prototyp už jazdí po svete

Vo svojom otvorenom liste z 18. februára tohto roku sa Rolls-Royce Motor Cars zaviazala informovať o postupe projektu Cullinan. Rolls-Royce Motor Cars zverejnila fotografie zachytávajúce prvé míľniky vývoja tohto vozidla. Na nich vidíme prvý testovací prototyp, ktorý sa v priebehu týždňa objavil na verejných cestách.

Tento prototyp vychádzajúci zo skrátenej karosérie modelu Phantom radu II bol vytvorený výlučne s cieľom otestovať systém zavesenia podvozku s pohonom všetkých kolies, ktorý zaručuje príjemnú jazdu a to kdekoľvek. Karoséria naznačuje rozmery nového automobilu, no neobsahuje žiadne charakterové črty výsledného vysokého terénneho vozidla ohláseného Rolls-Royce Motor Cars vo februári tohto roku.

P90178776_highRes

Prototyp disponuje prvým prevedením úplne nového zavesenia kolies. Konštruktéri Rolls-Royce sa s jeho pomocou usilujú dosiahnuť efekt „jazdy na lietajúcom koberci“ typický pre značku Rolls-Royce na ceste i mimo nej.
Prvá séria skúšok sa zameria na správanie projektu Cullinan na ceste – vezme si na mušku tuhosť zavesenia aj stabilitu vysokej karosérie a podrobí nové zavesenie testom na rozličných povrchoch, a to tak na skúšobnom okruhu, ako aj na verejných komunikáciách. Medzi testovacími povrchmi nebude chýbať takzvaná belgická dlažba, mačacie hlavy, vlnitý betón, povrchy na meranie hluku či spomaľovacie prahy.

P90178775_highRes

Testovacie prototypy projektu Cullinan strávia rovnaký čas na cestách i mimo nich – to preto, aby zákazníkom aj na nespevnených povrchoch a v náročnom teréne zaručili rovnakú jedinečnú kvalitu jazdy, akú si dnes užívajú na cestách.

Zdroj+foto: BMW Group

P90178774_highRes

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.