Rolls Royce ohlásil vývoj nového vozidla. Bude to SUV ?

Rolls-Royce pozná každý, sme presvedčený, že ho netreba bližšie predstavovať. Sú to také luxusné, ktoré ani nemuseli byť doteraz obmieňané a pri tom si ani nik neuvedomil, že taký Phantom je tu už od roku 2003. Teraz však predseda spolu s riaditeľom spoločnosti Rolls-Royce poslali otvorený list, v ktorom stojí:

V roku 2003 znamenalo uvedenie vozidla Phantom na trh začiatok renesancie Rolls-Royce Motor Cars. Vtedy sme si stanovili nové kritérium pre to, aké by malo byť super luxusné vozidlo: unikátne, ručne robené, nádherné a jedinečné. Vozidlá Phantom boli často imitované, ale žiadna z imitácií nedosiahla jeho úroveň. Naši klienti aj médiá ospevujú vozidlá Phantom ako „Najlepšie vozidlá na svete“.

O dvanásť rokov neskôr, po tom, čo sme na trh úspešne uviedli nové modely ako Ghost a Wraith, stojí automobilka Rolls-Royce hrdo na špičke výroby luxusných výrobkov v Británii a potvrdzuje, že sa stará o zachovanie tejto vzácnej značky.

Teraz sme dosiahli ďalší zlomový okamih na ceste Rolls-Royce, po ktorej už automobilka kráča 111 rokov.
Dnes potvrdzujeme, že pracujeme na vývoji celkom nového mimoriadného a mimoriadne elegantného vozidla Rolls-Royce na špeciálny účel:
•Automobilu, ktorý ponúkne luxus príznačný pre Rolls-Royce vo vozidle, ktoré zvládne akýkoľvek terén.
•Automobilu, ktorý splní očakávania našich nesmierne mobilných zákazníkov, ktorí majú moderný spôsob života.
•Vozidla Rolls-Royce, ktoré bude prejavom priekopníckeho, dobrodružného ducha Charlesa Rollsa a zápalu Henryho Roycea pre strojné inžinierstvo a inovácie.
•Vozidla, ktoré bude primerane odrážať prísľub nekonečného luxusu pod značkou Rolls-Royce.
•Vozidla s vysokým podvozkom a celkom novou hliníkovou architektúrou.
•Unikátne nové vozidlo hodné priniesť do budúcnosti Spirit of Ecstasy (Ducha extázy).

Tento nový Rolls-Royce prejde bez námahy… Všade.

Mnoho našich náročných klientov nás žiadalo, aby sme vyvinuli takéto nové vozidlo. A my sme ich vypočuli. V spoločnosti Rolls-Royce Motor Cars sa celkom sústreďujeme na želania našich zákazníkov a navyše nás poháňa hlad po inováciách. A tak sme postavili našich inžinierov a dizajnérov pod vedením Gilesa Taylora pred úlohu, aby vytvorili vozidlo, ktoré bude iné a výnimočné.

Toto vozidlo bude stelesnením všetkých hodnôt a schopností, ktoré poháňali našich dvoch zakladateľov, keď začiatkom minulého storočia vytvárali dobré meno značky Rolls-Royce pri náročných dobrodružstvách ako skúšky spoľahlivosti v Škótsku, preteky z Londýna do Edinburgu či skúšky na cestách vedúcich vysokohorským alpským terénom.

Rolls-Royces sprevádzal pionierov a dobrodruhov ako Lawrenca z Arábie na ceste po šírych a neprebádaných púšťach a po vysokých horách. V iných kútoch sveta vrátane Austrálie, Indie a Ameriky pomohli vozidlá značky Rolls-Royce ich vlastníkom spoľahlivo a komfortne prekonať zložitý terén.

História je naším precedensom a naša budúcnosť nás vyzýva konať.

Táto nová cesta začína práve teraz. Začneme sa venovať vývoju a zdokonaľovaniu tejto novej koncepcie luxusu. Do procesu vývoja vtiahneme aj našich zákazníkov, entuziastov a médiá a budeme vás informovať o tom, ako sa nám darí.

Dovtedy si môžete byť istí, že vytvoríme vozidlo, ktoré bude vo všetkých ohľadoch zodpovedať tradícii našej značky.

Sir Henry Royce sa preslávil svojím výrokom: „Keď to neexistuje, vytvorte to.“

A my robíme práve to.

Peter Schwarzenbauer, Chairman Torsten Mueller-Oetvoes, Chief Executive

Z listu môžeme všetci iba usudzovať o čo sa asi bude jednať, no úsudky väčšiny sa zhodnú na jedinej triede, ktorú chce Rolls-Royce doslova obohatiť a to športové úžitkové vozidlá, teda SUV.

Autor: Vladislav Baniari; Zdroj+foto: BMW Group

P90173893_highRes P90173906_highRes P90173907_highRes

About V

One thought on “Rolls Royce ohlásil vývoj nového vozidla. Bude to SUV ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.