Kawasaki deň na dráhe

Vedeli ste, že importér a predajca Kawasaki si prenajíma okruh Slovakiaring pre svojich priaznivcov, ktorí si môžu prísť na ňom zajazdiť?

Ako to prebieha/lo ?

Kawasaki umožnila jazdiť akýmkoľvek priaznivcom dvoch kolies vo vybrané dni. Ja som si vybral dátum 30.6., v strede týždňa. Jazdci si tam priviezli svoje motocykle. Od štandardných motocyklov na turistiku, naháčov, superšportov až po ostré pretekárske stroje.

Stačilo sa zaregistrovať do príslušnej skupiny. Od nováčikov, cez pokročilých až po profíkov, ktorým netreba zavadzať v stope.
Pre začiatočníkov bol pripravený aj inštruktor na naháči Kawasaki Z900. Veľmi príjemne a rozumne vysvetloval základy jazdy aj na motorke, aj na okruhu. Na dráhe viedol skupinu, dával pozor, po jazde zhodnotil miesta, ktoré by mohli jazdkyne a jazdci zlepšiť aby dosiahli ešte bezpečnejšiu jazdu.

Voda, káva, ovocie, sladkosti, všetko mala Kawasaki pripravené. Obed bolo možné zjesť v reštaurácii prislúchajúcej k okruhu. Rovnako tak mala Kawasaki zabezpečenú aj bezpčnosť na okruhu aj mimo neho. Jasné a jednoduché pravidlá, ktoré nám všetkým uľahčovali pohyb v areáli.

Okrem toho Kawasaki pripravila aj ostrú súťaž, kde už išlo o poháre. V podstate všetcí tí, ktorí mali ostré stroje sa rozdelili do troch kategórií (nedával som pozor do akých, lebo som bol zaujatý mojou motorkou) a išli ako o život. Bolo, žiaľ, pár nehôd, ale nik neprišiel k úra, no dobre, pár úrazov bolo. Ale stále lepšia bilancia ako na motokrose.

Mne z Kawasaki zverili do rúk ich športového turistu Ninja 1000SX. Ale o tom/o nej vám rozpoviem príbeh v samostatnom teste.

V celku to je skvelý zážitok pre všetkých, ktorí sa buď chcú naučiť nejaké nové veci na motorke, alebo pre tých, ktorí ešte nevyskúšali okruhy a zvažovali, či sa oplatí za takú jazdu platiť.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.