Volvo prináša značku Cross Country do segmentu sedanov

Spoločnosť Volvo Cars v rámci snahy uspokojiť požiadavky svojich kľúčových zákazníkov predstaví na detroitskom autosalóne vzrušujúci model S60 Cross Country.

V roku 1997, keď spoločnosť Volvo ako prvá medzi prémiovými automobilkami ponúkla svoje úspešné kombi vo verzii s vylepšenými terénnymi schopnosťami, nikto nepredpokladal, aký úspech bude koncepcia „crossover“ sláviť v budúcnosti. Dnes sú vozidlá typu crossover celkom bežné a predstavujú úplne novú kategóriu lifestylových automobilov. Volvo sa však znova odhodlalo na smelý krok vpred – tentoraz v segmente sedanov: predstavuje model S60 Cross Country, prvý prémiový sedan s rovnakými terénnymi schopnosťami a drsnými dizajnovými detailmi ako obľúbené modely kombi vo verzii Cross Country.

Volvo S60 Cross Country

„Chceme zistiť, aké nové možnosti nám dokáže ponúknuť značka Cross Country na trhu. To isté sme urobili aj v roku 1997 s modelom V70 Cross Country a výsledkom bol zrod úplne nového segmentu. Do tohto nového modelu sme dali všetko, čo robí vozidlá Cross Country zdatnými a schopnými, v kombinácii s unikátnym vyjadrením zmyslu pre dobrodružstvo na všetkých druhoch ciest a výrazne športovým, moderným zovňajškom,“ hovorí Lex Kerssemakers, hlavný viceprezident spoločnosti Volvo Cars pre produktovú  stratégiu a manažment sortimentu vozidiel.

 Zovňajšok vyjadrujúci zdatnosť

Rovnako ako nedávno predstavený model V60 Cross Country, aj model S60 Cross  Country má podvozok zvýšený o 65 mm a ponúka rovnaké výhody pohonu všetkých  kolies (AWD) ako jeho súrodenec. Ide teda o jediný skutočne terénne zdatný a zároveň elegantný crossover sedan na trhu, schopný poradiť si s každým druhom cesty. S60 Cross Country bude v Európe a ďalších vybraných krajinách k dispozícii aj vo verzii s pohonom prednej nápravy.

Volvo S60 Cross Country

„S60 Cross Country je jediný ‚crossover sedan‘ na trhu. Objavili sme medzeru na trhu, ktorú môže vyplniť terénne zdatnejší sedan s drsnými dizajnovými rysmi a vyšším podvozkom. Volvo S60 Cross Country osloví ľudí, ktorí hľadajú vzrušujúci a výkonný sedan, ponúkajúci jasné výhody vozidiel typu crossover,“ hovorí Alain Visser, hlavný viceprezident pre predaj, marketing a zákaznícke služby.
Volvo S60 Cross Country, dávajúce hrdo najavo svoj škandinávsky pôvod a lásku k prírode, ponúka 18- a 19-palcové disky kolies s vysokoprofilovými pneumatikami, ktoré prispievajú ku komfortu aj estetike, sú menej hlučné a lepšie chránia disky na nekvalitných cestách.
Táto dynamická koncepcia dáva vodičovi možnosť vychutnať si jazdu vďaka precízne reagujúcemu, no robustne stavanému podvozku, čo do segmentu sedanov prináša nekonvenčné spojenie športového a dobrodružného charakteru.

Volvo S60 Cross Country

Pohonná sústava

Model S60 Cross Country bude hneď od uvedenia na trh k dispozícii s kompletným sortimentom pohonných sústav, od výkonného variantu so zážihovým motorom T5 a pohonom všetkých kolies (AWD), schopného vyvinúť výkon až 250 konských síl, určeného pre USA, Kanadu, Rusko a Európu, až po európsky variant s predným náhonom a 190-koňovým vznetovým motorom D4, vychádzajúci zo špičkovej koncepcie pohonných sústav Volvo Drive-E, ponúkajúcej nekompromisné spojenie hospodárnosti a výkonu. V ponuke bude aj variant D4 AWD s osvedčeným 2,4-litrovým 5-valcovým vznetovým motorom a pohonom všetkých kolies. Záujemcovia si Volvo S60 Cross Country budú môcť začať objednávať začiatkom leta.

Zdroj+foto: VOLVO

Volvo S60 Cross Country  Volvo S60 Cross Country

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.