BMW M6 GT3 je v plnom vývoji. Na tratiach sa objaví už v 2016

BMW predstavilo testovaný model M6 pre súťaže triedy GT. Od vízie predstavenej v októbri 2014 výrazne postúpili a už sa pochválili maskovaným autom.

V prestížnych súťažiach triedy GT sa objavujú vždy vrcholové modely vybraných automobiliek, napríklad Mercedes SLS AMG GT3, Aston Martin Vantage GT3, atď. BMW malo dlhú dobu model M Z4 GT3. Z nejakého dôvodu ale prišlo rozhodnutie pre nový model a nebude ním Z-etko, veď prečo aj, keď to nie je vrcholový zástupca športovej divízie od „Bawora“? Bude to model M6 s prívlastkom GT3, ktorý je už pre súťažné autá tejto triedy neodmysliteľný.

Na tratiach ho budeme vidieť už v sezóne 2016. Dovtedy bude ale stále prebiehať vývoj a testovanie zároveň, ruka v ruke tak, aby dosiahli aj stanovené podmienky pre autá triedy GT.

P90173552_highRes

Motor je dodávaný M Performance s objemom 4,4l. Jedná sa o V8 M TwinPower Turbo ktorý je už doslova vybičovaný na tratiach z predchádzajúcich modelov. Má suchú kľukovú skriňu a olej je dodávaný do motora pod tlakom z nádrže uloženej mimo motor. Následne je olej opäť odsatý a prefiltrovaný uložený v externej olejovej nádrži. To ale nie je žiadny prevrat. Pri súťažných autách je tento systém mazania štandardom. Motor má k dispozícii 500 koní pri váhe auta 1.300kg a je v spojení so šesť stupňovou sekvenčnou pneumatickou prevodovkou. Na šasi sa stále pracuje v záujme zlepšenia aerodynamických vlastností a to hlavne skúšaním vo veternom tuneli.

Zatiaľ však žiadne ďalšie informácie, ktoré by napovedali niečo o podvozku, brzdách, alebo či budú použité nové laserové svetlomety ako u niektorých modelov M Z4 GT3. Preto musíme čakať ďalej a postupne sledovať, čo sa rozhodne súťažná divízia BMW M Performance zverejniť.

Autor: Vladislav Baniari; Zdroj+foto: BMW Group

P90173551_highRes

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.