BMW i8 sa o seba stará. Tu je pár úprav od kolies, až po výfuky

BMW i8 je druhý model z čisto hybridnej rodiny i, ale prvý hybridný športiak. Napriek jeho úctyhodným technickým parametrom a nevídanému stelesneniu to jeho majiteľom nestačí a i8-čky putujú do špecializovaných firiem, kde ich upravujú.

O štandardnom hybride sme toho popísali už dosť článok 1, článok 2, článok 3. Ako každé auto, aj toto nemôže byť iba štandardné, chce to niečo viac. Úpravy sa niekedy týkajú iba vzhľadu, no niekedy aj priamo techniky, aby skromný majiteľ vyžmýkal z tejto futuristickej techniky ešte viac.

COUAUpMUYAAeKF4COtw1BHUwAEldto COVnaFAW8AARhXG.jpg large

COVQFdxVAAAVmsm.jpg large

Aj keď je krásne vidieť i8 v upravenej podobe, stále to nie je tak silný zážitok, ako vidieť tento koncept i8 Spyder. Ako plnohodnotný športiak, jednoznačne chýba v portfóliu práve toto vyhotovenie bez hornej časti kokpitu.

46281 46282 46283 46287

Nakoniec je tu práve spomínané BMW i8 skromného majiteľa, ktorý dal firme Turner Motorsport požiadavku na odľahčenie napríklad. Celý výfukový systém bolo vymenený za ľahší a výkonnejší. Hmotnosť výfukovej sústavy klesla o viac než 50% pôvodného systému. Zvuková kulisa na tlmičoch nebola zmenená za hlučnejšia, no výfukové zvody od motora sú upravené práve tak, aby zo seba dostali viacej decibelov a takisto je zvuk prenášaný aj do reproduktorov v kabíne. Turner Motorsport použil na výfukovú sústavu zliatiny titánu.
Údajne skvelý podvozok bol mierne znížený vďaka športovým pružinám H&R. Vpredu išlo auto k zemi o 19,05mm a vzadu o 15,24mm. Zavesenie bolo vystužené horným A-čkovým závesom aby vznikol mierny náklon kolies v hornej časti smerom do vnútra auta. A prekrásne jednoliate matné modré elektróny Forgeline AR1 majú rozmery vpredu 21×9 a vzadu 21×10.

Turner Motorsport je americká firma, ktorá momentálne bojuje aj s BMW Z4 GT3 na tratiach v súťaži Tudor IMSA, takže skúsenosti s kvalitnou úpravou BMW majú značné skúsenosti.

bmw-i8-2 bmw-i8-3 bmw-i8-6 bmw-i8-7 bmw-i8-9 bmw-i8-11

COhn4oUWsAAnn1D.jpg large

virtuálna predstava BMW i8 Shooting Brake od dizajnéra Raina Priska

CN_m2UCWwAA4_6I.png large COopafKWoAAE2Lc.jpg large COTeS_RWEAAAInG.jpg large COtw1A7UwAIL529 COtw1AyUEAASUtZ

Zdroj+foto: Twitter súkromní používatelia; gtspirit.com; garagemdore.wordpress.com; Rain Prisk Designs

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.