Mercedes-Benz Trieda E: Kupé a kabriolet pre milovníkov a znalcov

Kupé a kabriolet Triedy E značky Mercedes-Benz majú najnovšie dva špeciálne modely.

Model Sport Edition vynikne športovými detailmi v exteriéri a interiéri. Model V8 Edition s exkluzívnou výbavou je stvorený na to, aby u zákazníkov prebudil žiadostivosť. Súbežne so špeciálnymi modelmi pokračuje Mercedes-Benz v navyšovaní hodnoty všetkých modelov kupé a kabriolet Triedy E – okrem iného komplexnou integráciou smartfónu a funkciou Live Traffic na aktuálne dopravné informácie.

Pre model Sport Edition Triedy E kupé a kabriolet pripravila značka Mercedes-Benz výstup, ktorý zdôrazňuje dynamiku týchto dvojdverových automobilov. Spojler predného nárazníka s výraznými otvormi na prívod vzduchu, jedna lamela v obložení chladiča vo vysokolesklej čiernej farbe s pochrómovanými vložkami, ako aj atletické bočné obloženia prahov zdôrazňujú športový charakter vozidla. Vodiči vozidiel idúcich vzadu majú výhľad na zadnú zásterku so vzhľadom difúzora, odtrhovú hranu AMG vo farbe vozidla a dvojvetvovú výfukovú sústavu s koncovkami v tvare trapézy. Športový podvozok AGILITY CONTROL so športovým nastavením pruženia/tlmenia zabezpečuje zvýšenú dynamiku jazdy a je vybavený exkluzívnymi 18-palcovými diskami AMG z ľahkej zliatiny, dierovanými brzdovými kotúčmi vpredu a strmeňmi s nápisom Mercedes-Benz. Plakety „Sport Edition“ na blatníkoch vpravo a vľavo upozorňujú na špeciálny model.

V interiéri sedia vodič a spolujazdec na viackrivkových sedadlách čalúnených čiernou kožou – s ozdobnými švami v linaritovej modrej a alpakovej sivej farbe, použitými aj na stredových výplniach dverí, lakťovej opierke a stredovej konzole. Na želanie je k dispozícii výbava buď v čiernej alebo prírodnej béžovej koži napa.
Ozdobné prvky zo svetlého hliníka s priečnym výbrusom zvyšujú vizuálnu príťažlivosť. Pre ešte individuálnejšiu výbavu ponúka Mercedes-Benz pre model Sport Edition na výber ozdobné prvky v čiernom lesklom jaseňovom dreve, čiernom klavírovom laku alebo tmavom hliníku so štruktúrovaným výbrusom.

Multifunkčný športový volant s trojramenným dizajnom potiahnutý kožou napa, strieborné radiace páčky na volante, ako aj športové pedále z brúsenej ušľachtilej ocele s gumovými nopkami tiež zdôrazňujú športový charakter týchto špeciálnych modelov. Kto sa rozhodne pre ozdobné prvky v lesklom čiernom jaseňovom dreve, môže ich skombinovať s multifunkčným športovým volantom vo vyhotovení z kože a čierneho jaseňového dreva a s čiernymi radiacimi páčkami vo vyhotovení z dreva a kože.

Rohože z čierneho velúru sú lemované čiernou farbou, s nápisom Sport Edition.

Na zdôraznenie exkluzívnosti kupé a kabrioletu Sport Edition je k dispozícii špeciálny lak briliantová modrá metalíza, vyhradená výlučne pre tieto špeciálne modely.

Sport Edition si možno objednať so všetkými motorizáciami, ktoré sú ponúkané pre kupé Triedy E a kabriolet Triedy E.

Mercedes-Benz E-Class triedy E

Prestížne šperky pre znalcov

Základom V8 Edition je E 500 kupé, ako aj E 500 kabriolet, oba s výkonom 300 kW/408 k. Vďaka osemvalcovému vidlicovému motoru patria na cestách oba varianty už vo svojom základnom vyhotovení medzi nezvyčajné vozidlá. V8 Edition posúva kupé a kabriolet, čo sa týka štýlu a exkluzívnej výbavy, pre znalcov na novú úroveň. Dizajnéri v Mercedes-Benz mali na zreteli chute automobilových znalcov a v súlade s tým primerane namiešali vyberané prísady.

V8 Edition ponúka jedinečný balík exkluzívnych výrazných prvkov výbavy. V exteriéri medzi ne patria okrem iných 19-palcové disky AMG z ľahkej zliatiny s mnoholúčovým dizajnom, leštené, titánový sivý lak, ako aj plakety V8 Edition na blatníkoch. Špeciálne laky selenitová sivá metalíza a designo diamantová biela BRIGHT zdôrazňujú exkluzívne-športový charakter špeciálnych modelov V8.

Dynamiku jazdy zabezpečuje športový podvozok AGILITY CONTROL s voliteľným režimom pre adaptívny systém tlmenia a so špecifickým nastavením programu Sport pre automatickú prevodovku, ktorý zvyšuje agilnosť aj komfort jazdy.

Viackrivkové sedadlá pre vodiča a spolujazdca s bedrovou opierkou nastaviteľnou v štyroch smeroch a pamäťovým balíkom, ktorý zahŕňa aj nastavenia pre stĺpik riadenia a vonkajšie zrkadlá, zvyšujú komfort. Vodič a spolujazdec majú vďaka funkcii nastavenia polohy PRE-SAFE® vyšší stupeň ochrany. Exkluzívne čalúnenie v koži napa vo farbách porcelánová alebo klasická červená s čiernymi kontrastnými lemami dodávajú vozidlu individuálny charakter. Rovnako aj dole sploštený multifunkčný športový volant s kontrastnými ozdobnými švami v porcelánovej alebo klasickej červenej farbe a perforovanou oblasťou uchopenia (na želanie vyhotovenie z dreva a kože).

Stredová konzola a prístrojová doska sú potiahnuté čiernou kožou napa s ozdobným švom v porcelánovej alebo klasickej červenej farbe; stredové výplne dverí s lakťovou opierkou sú vyhotovené v koži napa vo farbe výbavy s ozdobným švom tón v tóne. S cieľom dosiahnuť zladený celkový obraz dizajnéri opäť zaradili do programu farbu výbavy v bezpečnostných pásoch, kontrastných švoch a ozdobnom šve velúrových rohoží s čiernym lemovaním s nápisom V8 Edition.

Na palube V8 Edition je aj automatická klimatizácia THERMOTRONIC s troma klimatizovanými zónami, filtrom jemného prachu s aktívnym uhlím, samostatnou reguláciou teploty pre vodiča/spolujazdca a oblasť zadných sedadiel, individuálnymi režimami klimatizovania FOCUS, MEDIUM a DIFFUSE, snímačom kvality vzduchu s automatickým prepínaním vnútorného obehu vzduchu, so snímačom rosného bodu, ako aj ovládacou jednotkou pre oblasť zadných sedadiel s reguláciou teploty.

Integrácia smartfónu

Uvedením oboch špeciálnych modelov sú všetky modely kupé Triedy E a kabriolet vybavené komplexnou integráciou smartfónu pre infotainment Apple® CarPlay® (pre majiteľov iPhone®) a MirrorLink®. V prípade Apple® CarPlay® sú podporované aplikácie, ako napríklad telefónia, navigácia a prehrávanie hudby, príjem a posielanie SMS a e-mailov, ako aj systém ovládania hlasom Siri® .

Ďalšia novinka: aktuálny prehľad dopravnej situácie Live Traffic pre základný model Audio 20 CD s nainštalovaným systémom Garmin® MAP PILOT a vozidlá vybavené systémom COMAND Online.

Príplatok predstavuje 4 367,30 eur vrátane 19 % DPH (v Nemecku) k príslušnému základnému modelu pre Sport Edition a 7 973,- eur pre model V8 Edition. Vybavenie systémom Intelligent Light System s LED (v Nemecku povinné) stojí ďalších 1 725,50 eur vrátane DPH. Vozidlo však vtedy disponuje technológiou LED pre osvetlenie vozidla, ukazovatele smeru jazdy, denné osvetlenie, pozičné a odbočovacie svetlo vrátane variabilného rozptylu svetla pre cesty nižšej triedy a diaľnice, funkcie aktívneho osvetlenia zákrut a rozšíreného hmlového svetla.

Zdroj+foto: Daimler, A.G.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.