Výrobné kapacity GLC rozšíri fínsky Valmet

Mercedes-Benz pokračuje vo svojej stratégii rastu a rozširuje výrobné kapacity pre novú GLC.

Závod Mercedes-Benz Brémy, v ktorom GLC od júla schádza z pásu, ostáva naďalej hlavným výrobným závodom. Fínsky výrobca Valmet Automotive, pracujúci na zákazku, bude od roku 2017 vyrábať nové SUV strednej triedy vo svojom závode Uusikaupunki.

„V našej globálnej výrobnej stratégii v divízii Mercedes-Benz Cars je spolupráca s výrobcami pracujúcimi na zákazku dôležitým faktorom,“ uvádza Markus Schäfer, člen predstavenstva divízie Mercedes-Benz Cars, zodpovedný za riadenie výroby a zásobovacieho reťazca. „Pružne reagujeme na dopyt na našich trhoch a dokážeme rýchlejšie splniť požiadavky zákazníkov.“

Závod Brémy je ako hlavný výrobný závod GLC značne vyťažený. Preto Mercedes-Benz využíva aj ďalšie kapacity výroby na zákazku. „Po silnom rozbehu GLC v Európe je nasledovník GLK od decembra prvýkrát k dispozícii aj vo verzii s pravostranným riadením. Sľubujeme si od toho ďalšie impulzy rastu,“ uvádza Ola Källenius, člen predstavenstva Daimler AG, zodpovedný za odbyt divízie Mercedes-Benz Cars. V októbri sa pre vozidlá kategórie SUV značky Mercedes-Benz rozhodlo 47 379 zákazníkov (+26,1 %). K tomuto rekordu prispela najmä GLC, ktorá v októbri zaznamenala dvojmiestny rast a nový rekord odbytu.

„Valmet Automotive je náš osvedčený a spoľahlivý partner, ktorý presadzuje špičkové technológie,“ zdôrazňuje Dr. Klaus Zehender, člen predstavenstva divízie Mercedes-Benz Cars, zodpovedný za nákup a kvalitu dodávateľov. „Od roku 2013 u neho vyrábame Triedu A. V tejto histórii úspechu chceme pokračovať s GLC.“ Valmet Automotive od roku 2013 vyrába na objednávku Mercedes-Benz potrebné počty kusov Triedy A v Uusikaupunki. Objednávka zahŕňa do roku 2016 celkovo viac ako 100 000 jednotiek. Objednávka modelov GLC má porovnateľný rozsah.

Brémy ako globálny vedúci závod pre GLC budú rozbeh konštrukčného radu vo Valmet Automotive podporovať rovnakým spôsobom, ako to spravili v prípade úspešného rozbehu v BBAC v Pekingu v októbri 2015. Koncepciou vedúcich závodov zaisťuje Mercedes-Benz Cars špičkovú kvalitu vo všetkých prevádzkach a závodoch na celom svete.

O novom modeli Mercedes-Benz GLC

GLC dôsledne pokračuje v úspešnej filozofii vozidiel kategórie SUV značky Mercedes Benz. Najvyšší komfort jazdy spája s mnohými športovými prvkami a presvedčí rovnako na ceste, ako aj mimo spevnených ciest. Zmyselná čistota a moderná estetika pritom dopĺňajú klasický terénny vzhľad úspešného predchodcu GLK. Nová GLC vo všetkých podmienkach používania presvedčí vynikajúcou bezpečnosťou, typickou pre značku, najmodernejšími asistenčnými systémami a energetickou úspornosťou. Spotreba klesla v porovnaní s predchádzajúcim modelom až o 19 percent.

O Mercedes-Benz Cars Operations

Mercedes-Benz Cars Operations zodpovedá za výrobu osobných automobilov v 26 závodoch na celom svete v rámci flexibilnej a efektívnej výrobnej siete s celkovým počtom približne 70 000 zamestnancov. Súčasťou sú centrálne funkcie plánovanie, technologický závod, logistika a riadenie kvality. V minulom roku vyrobila divízia Mercedes-Benz Cars viac ako 1 754 000 osobných automobilov značiek Mercedes-Benz a smart a zaznamenala tak štvrtý rekord za sebou. Sieť sa orientuje na produktové architektúry s pohon predných kolies (kompaktné automobily) a s pohonom zadných kolies (napríklad Trieda S, E a C), ako aj architektúr SUV a športových automobilov. K tomu pristupuje výrobná sieť pre hnacie ústrojenstvo (motory, prevodovky, nápravy, komponenty). V strede každej výrobnej siete architektúry je vedúci závod, ktorý slúži ako kompetenčné centrum pre rozbeh výroby, technológiu a na zaistenie kvality. Pozornosť sa počas každodennej práce zameriava na ustavičné zlepšovanie, ako aj ďalší vývoj moderných výrobných postupov, umožňujúcich efektívnu, flexibilnú a ekologickú výrobu budúcich automobilov na špičkovej technickej úrovni v kvalite typickej pre značku Mercedes-Benz. Základom sú pracovníci so svojimi zručnosťami, ktorým v práci pomáhajú cielene ergonomicky navrhnuté pracovisko a inteligentná automatizácia. Okrem vlastných výrobných závodov stavia Mercedes-Benz Cars v rámci kurzu rastu stále viac na rôzne formy spolupráce a využíva kapacity výrobcov pracujúcich na zákazku.

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.