Nový paket Competition pre BMW M3 a M4.

BMW M3 Sedan, BMW M4 Coupé a BMW M4 Cabrio sa vyznačujú dokonalou kombináciou vlastností vysokovýkonného športového vozidla s neobmedzeným každodenným použitím.

Od jari 2016 bude možné všetky tri verzie doplniť paketom Competition od BMW M GmbH, ktorý posilní športový aspekt a dynamiku. Okrem významného posilnenia agility sú súčasťou paketu exkluzívne prvky výbavy  a zvýšený výkon o 14 kW / 19 k na celkových 331 kW / 450 k.

BMW M3 M4 exterior exteriér (2)

Zvýšený výkon prináša so sebou aj zlepšenie dynamiky. BMW M3 Sedan a BMW M4 kupé s doplnkovou výbavou 7-stupňovej dvojspojkovej prevodovky M DCT zrýchľujú z 0 na 100 km / h iba za 4,0 s (bez paketu Competition: 4,1 s), zatiaľ čo BMW M4 Cabrio akceleruje na rovnakú rýchlosť za 4,3 s (bez paketu Competition: 4,4 s). Taktiež pri modeloch vybavených štandardne s dodávanou 6-stupňovou manuálnou prevodovkou sú časy zrýchlenie o 0,1 sekundy kratšie než pri verziách bez tohto paketu.

BMW M3 M4 exterior exteriér

Súčasťou paketu Competition je významné prepracovaný Adaptívny M podvozok, ktorý má novým spôsobom naladené pružiny, tlmiče, stabilizátory a aj jazdné režimy Comfort, Sport a Šport +. Cieľom je zlepšenie agility a obratnosti, ktorým zodpovedá aj nové nastavenie Aktívneho M diferenciálu stabilizačného systému DSC (Dynamic Stability Control). Podvozok dopĺňajú exkluzívne kované disky dizajnu 666 M s priemerom 20 palcov. Vyznačujú sa minimalizovanou hmotnosťou a mimoriadnou pevnosťou. Disky vpredu majú rozmery 9J x 20 a obúvajú pneumatiky 265/30 R20. Vzadu sú použité disky s rozmermi 10J x 20 a pneumatiky 285/30 R20.

Modely BMW M3 a BMW M4 Coupé sú vybavené odľahčenými M sedadlami, ktoré kombinujú podporu pre extrémnu športovú jazdu a komfort na dlhé cesty. Interiéru dodávajú športový ráz bezpečnostné pásy so všívanou trikolórou BMW M.

BMW M3 M4 interior interiér sedačky seat (2)

Paket Competition odhaľuje pri pohľade zvonku M športový výfukový systém s koncovkami v čiernom chróme. Okrem pôsobivého vzhľadu vozidla zaujme aj zvuk, ktorý dáva nezameniteľným spôsobom najavo výkonový potenciál ukrývajúci sa pod kapotou. Či už ide o „vyšteknutie“ pri štarte alebo o dunenie vo vysokých otáčkach, vždy sa zvukový prejav dostane nadšeným vodičom pod kožu.

BMW M3 M4 exterior exteriér (3)

Paket Competition sa v modeloch BMW M3 a BMW M4 prejavuje tiež rozšíreným prevedením exteriéru BMW Individual Shadow Line. Lesklá čierna povrchová úprava je aplikovaná nielen na lišty okolo bočných okien, pätky a rámčeky spätných zrkadiel, ale tiež na rámčeky masky chladiča, bočné ozdoby za prednými kolesami a označenie modelov na zadnej časti.

Zdroj+foto: BMW Group

BMW M3 M4 interior interiér sedačky seat

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.