Honda NSX-GT a Lexus LF-CC

Honda a Toyota su veľký hráči v Japonskej Super GT sérii. Ich nové autá sú preto postavené na vysokovýkonných modeloch.

Honda NSX-GT. Terajšia budúcnosť

Honda NSX-GT vzchádza z budúcej 2015 Acura NSX supercar. V podstate jej nástup bol očakávaný, pretože ako koncept bola predstavená už v roku 2012 v Detroite. Pre nás sú to trošku neznáme vody, ale to neznamená, že ich nik nevyhľadáva.
Výrazné zmeny boli vykonané v aerodynamike. Predný splitter (rozdeľovač vzduchu), široké blatníky a veľký zadný spojler (krídlo). NSX-GT je poháňané 2.0l motorom s priamym vstrekovaním paliva, turbom a 4 valcami v rade. Mnoho ale v Honde neprezradili, jedine ešte bonus – motor má byť v spojení s elektromotorom, teda nakoniec sa má jednať o hybrid.acura-nsx-gt-racer-rear-three-quarters-796x528 acura-nsx-gt-racer-profile-796x528 acura-nsx-gt-racer-profile-2-796x528 acura-nsx-gt-racer-front-three-quarters-in-motion-796x528 acura-nsx-gt-racer-front-three-quarters-796x528 acura-nsx-gt-racer-front-in-motion-796x528

Lexus LF-CC. Zmenil sériové modely

Lexus bude takisto hnaný dvojlitrovým motorom s turbom a 4 valcami. Hnaná bude iba zadná náprava, čo by mala byť aj na Honde, vzhľadom na pravidlá súťaže GT500 v ktorej sa obe značky objavia. Takisto bola predstavená v 2012, ale v EU v Paríži. Vtedy bola pomenovaná RC a mala byť konkurentom Audi A5 a BMW 4.
Vtedajší koncept výrazne zmenil aj sériové modely radu IS. Opäť sa Lexus videl ako konkurt pre RS5 od Audi a pre M4 (musím hovoriť aká značka?).

lexus-lfcc-racer-796x528 lexuslfccsupergtgal1 lexuslfccsupergtgal2

Autor: Vladislav Baniari; Zdroj: MotorTrend

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.