BMW Group a Samsung SDI rozširujú partnerstvo

Spoločnosti BMW Group a Samsung SDI plánujú rozšíriť svoj ​​dodávateľský vzťah o batériové články pre elektromobily. Obe spoločnosti dnes v Soule podpísali v tomto zmysle Memorandum o porozumení. V najbližších rokoch Samsung SDI dodá spoločnosti BMW Group batériové články pre BMW i3, BMW i8 a ďalšie hybridné modely. Medzi najdôležitejšie body dohody patrí zvýšenie dodávaného množstva v strednodobom horizonte v rámci reakcie na rastúci dopyt po elektromobiloch a ďalší technologický vývoj batériových článkov.

Dr. Klaus Draeger, člen predstavenstva BMW AG, ktorý zodpovedá za nákup a sieť dodávateľov, uviedol: „Naše partnerstvo so spoločnosťou Samsung SDI je dobrým príkladom úspešnej kórejsko-nemeckej spolupráce v oblasti inovačných technológií. Batéria je kľúčovým prvkom v každom elektrickom vozidle – pretože v podstate určuje možnosti dojazdu a výkonu vozidla. Spoločnosť Samsung SDI sme si vybrali ako dodávateľa, ktorý nám ponúka najlepšiu dostupnú technológiu s kórejskými odbornými znalosťami v oblasti batérií a s perspektívou do budúcnosti.“

Sang-Jin Park, generálny riaditeľ spoločnosti Samsung SDI, sa vyjadril: „Som veľmi hrdý, že Samsung SDI podporuje úspech modelov BMW i3 a i8. Rozhodnutie vybrať lítium-iónové batériové články od Samsung SDI pre modely BMW i, ktoré bolo prijaté v roku 2009, sa ukázalo ako správne pre obe spoločnosti. Ďalšie vozidlá BMW budú tiež vybavené špičkovou lítium-iónovou technológiou spoločnosti Samsung SDI. Toto Memorandum o porozumení so spoločnosťou BMW Group je vyjadrením dôvery v budúce technológie spoločnosti Samsung SDI a efektívnu možnosť sériovej výroby. Obe spoločnosti sú presvedčené, že toto rozšírené partnerstvo zabezpečí ich vedúce postavenie v oblasti technológií budúcnosti.“

Partnerstvo so spoločnosťou Samsung SDI poskytuje spoločnosti BMW Group prístup k najmodernejšej technológii lítium-iónových batériových článkov už od roku 2009. Ďalším dôležitým faktorom pri výbere spoločnosti Samsung SDI bolo to, že už počas vývoja produktov zvažuje vhodnosť lítium-iónových batériových článkov na ekologicky šetrnú výrobu a následné recyklovanie materiálov.

Kompletné vysokonapäťové batérie pre BMW i3, BMW i8 a ďalšie budúce hybridné vozidlá sa zhotovujú na ultramoderných montážnych linkách v závode BMW v Dingolfingu. Jediné dodávané diely sú práve batériové články – inak sa vysokonapäťové batérie vyvíjajú a vyrábajú kompletne v rámci vlastných kapacít na základe skúseností s predchádzajúcimi vlastnými batériami pre modely ako BMW ActiveHybrid 3 a 5 a BMW ActiveE, pričom prechádzajú ďalšou optimalizáciou.

Rozšírenie spolupráce so spoločnosťou Samsung SDI podčiarkuje stratégiu ďalšej elektrifikácie spoločnosti BMW Group. Pokračovanie partnerstva tiež potvrdzuje úspech konceptu BMW i. Dopyt zákazníkov po BMW i3 zostáva vysoký. Okrem toho v prvej polovici roka 2014 spoločnosť BMW Group už predajne realizovala okolo 5 400 vozidiel BMW i3.

Dodávky modelu BMW i8 na hlavných medzinárodných trhoch sa v júni rozbehli naplno. Dopyt je už výrazne vyšší ako plánovaný objem pre fázu nábehu výroby.

Aj mimo rámca partnerstva so spoločnosťou Samsung SDI je Južná Kórea pre BMW Group dôležitým dodávateľským trhom. Z tohto dôvodu tu spoločnosť v roku 2009 otvorila miestne zastúpenie pre oblasť nákupu. V roku 2014 objem nákupu na tomto trhu prekročí 300 miliónov eur – to je významný nárast oproti predchádzajúcemu roku, pričom objemy dodávok budú v najbližších rokoch naďalej stúpať. Spoločnosť BMW Group sa spolieha celkovo na 20 juhokórejských dodávateľov. Južná Kórea bude v budúcnosti jedným z hlavných nákupných trhov pre BMW Group, najmä v oblasti inovatívnych IT technológií.

BMW Group prevádzkuje svoju vlastnú dcérsku spoločnosť v Južnej Kórei od roku 1995. Tento záväzok rozšírila v roku 1998 otvorením logistického a školiaceho centra. Spoločnosť BMW Financial Services pôsobí v Južnej Kórei od roku 2001. 14. júla 2014 spoločnosť BMW Group otvorila v blízkosti letiska v Soule svoje jediné kombinované centrum tejto značky so zameraním na zážitok z jazdy na svete. V roku 2013 bola spoločnosť BMW Group lídrom na trhu Južnej Kórey v prémiovom segmente, a to už šiesty rok po sebe, s predajom 39 367 vozidiel BMW a MINI. To je nárast o 13,4 % od roku 2012. Zákazníkom bolo dodaných celkom 1 328 motocyklov BMW (27,6 %). V prvej polovici roka 2014 dosiahol objem predaja 21 972 kusov (+19,3 % v porovnaní s predchádzajúcim rokom). Spoločnosť BMW zamestnáva v Južnej Kórei celkovo 230 ľudí.

Zdroj+foto: BMW Group

201407_P90157153-zoom-orig

About V

Leave a Reply

Your email address will not be published.